סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים
נמליץ על סלט שמצליח לרגש את החיך ולא רק את העין. סלט הכרוב בשני צבעים הזה לא רק שהוא מדהים ומושלם – הוא גם טעים במיוחד! העלים הירוקים והסגולים רגועים מתקבלים עם צבעים חיים ואת רוטב הויניגרט המעלף שיהפוך כל ביס לחגיגה. ולכן, אם אתם מחפשים מנה מרעננת ואסתטית לארוחה הקרובה שלכם, הגעתם למקום הנכון. כי אם יש משהו שאפשר להסכים עליו, זה שאין כמו סלט בריא ופשוט שיכול לשדרג כל שולחן. ואנחנו כאן כדי שאתם תעשו זאת בקלות!
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. האמת היא שאפשר למצוא את הרכיבים האלה בכל מעדנייה או סופרמרקט קרוב אליכם, והם לא ידרשו כישורים על-אנושיים כדי להשיג אותם. אבל אתם תראו, כל רכיב יוסיף את הטעם המושלם:
- קולורבי ירוק – 1 חתיכה בינונית, קלופה ומגוררת
- קולורבי סגול – 1 חתיכה בינונית, קלופה ומגוררת
- גזר – 1 חתיכה גדולה, קלופה ומגוררת
- צרורות של פטרוזיליה קצוצה – 1/2 כוס
- שום – 1 שן, קצוצה דק
- שמן זית – 3-4 כפות
- מיץ מלימון – 2 כפות
- דבש – 1 כף (או סירופ אגבה לטבעונים)
- מלח – לפי הטעם
- פיפר שחור – לפי הטעם
- גרגרי רימון – לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
ברגע שיש לכם את כל המרכיבים, תתכוננו לחוויה מדהימה. הסלט ממש יתחיל להתגבש לנגד עיניכם ובמהירות. אז בואו נתחיל!
- מגרדים את הקולורבי והגזר ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והשום הקצוץ.
- בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של השום, שמן זית, מיץ הלימון והדבש עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ובפיפר שחור לפי הטעם.
- לפני ההגשה, מקשטים בגרגרי רימון אם רוצים – זה מוסיף צבע וסטייל.
וזהו! סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט ההדרים מוכן להגשה! שימו לב שהוא לא רק מרענן – הוא גם משגע ומשאיר טעם של עוד. תכינו כמות כפולה, כי אתם תראו שזה ממכר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרעיון בסלט הזה הוא גמיש – אתם יכולים לשדרגו בשלל תוספות. ואם אתם רוצים להפוך אותו לאגדי אף יותר:
- אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים לקראנץ' נוסף.
- למצוא גם גבינת פטה מוקרנת ואוורירית שישדרגו אותו אף יותר.
- לגרסאות ללא גלוטן, אפשר לשדרגו עם קוואקר או קינואה.
- מצוין להוסיף תמרים קצוצים שיתנו מתיקות נוספת.
- לגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש – וממש לא תרגישו בהבדל!
חשוב לזכור, סלטים נועדו להיות דינמיים – תהנו מהשינוי בו!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי קולורבי? אפשר להשתמש בתפוחי אדמה כבושים או ברוקולי – זה נותן טעם אחר ומעניין.
אני רגיש לשום, האם אני יכול להשאיר אותו מחוץ למתכון? בוודאי! הסלט עדיין יהיה טעים ומרענן בלעדיו.
איך אני יכול לשמור על הטריות של הסלט? מומלץ לשמור את הרוטב בנפרד ולשלב רק לפני ההגשה כדי שלא יתבשלו החומרים.
האם ניתן להקפיא את הסלט? לא מומלץ להקפיא סלטים עם ירקות טריים – זה פוגע במרקם ובטעם.
כמה זמן הסלט יכול להחזיק במקרר? הוא נשאר טרי במשך 2-3 ימים אם נשמר בקופסה אטומה.
כיצד ניתן להוסיף חלבון לסלט? ניתן להוסיף קוביות טופו מטוגן או עוף קלוי קצוץ!
איזו תוספת הייתי מוסיף לסלט הזה? אני ממליץ על קוביות אבוקדו – זה ממש לוקח את הסלט לרמה הבאה!
מה קורה אם אני לא אוהב חומץ? תוכלו להשתמש במיץ של תפוז או לימון במקומו. זה יוסיף מתיקות חביבה!
האם ניתן להכין את הסלט יומיים מראש? לא מומלץ – הסלט יתחיל לאבד את פריכותו.
האם אפשר להכין גרסה פיקנטית? בהחלט! הוסיפו פפריקה חריפה או צ'ילי קצוץ – התוצאה תהיה משגעת!
אחרי כל זה, אתם בהחלט צריכים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, כי המנה הזאת פשוט נהדרת להכנה, לחלוק, וליהנות מאוכל צבעוני ובריא. אל תהססו! זה הזמן שלכם להבריק!