מרק עוף של אמא המדהים
אם יש מנות שמזכירות לנו את הבית ואת הרגעים שהחיים היו פשוטים יותר, מרק עוף הוא בהחלט אחת מהן. זהו מרק שחודר לנפש, מחבק אותנו מכל עבר ומספק ניחוחות שמקפיצים אותנו לגבהים חדשים של נחת. התכנסנו כאן היום כדי ללמוד להכין את המתכון המושלם הזה, שיביא לתוך הבית שלנו את חמימותו של הבית של אמא. ובכן, המומחיות של אמא כאן היא לא מדובר באקרובטיקה במטבח, אלא ביכולת להפוך רכיבים פשוטים ופעולות יומיומיות לחוויה אגדי של טעמים וריחות. כך שנתחיל, כי זה הולך להיות לא פחות ממעלף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו?
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 90 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור לרכיבים! על מנת להכין את המרק המושלם הזה, אנו נדרשים לאסוף את המוצרים במידה ואתם לא מכירים, אל תדאגו, איך להכין מרק עוף של אמא זו חוויה שהופכת לבלתי נשכחת ולא שוכחים אותה. יש להיערך עם הרכיבים הבאים:
- עוף שלם (בערך 1.5 קילוגרם, חזה ועצמות יחד)
- גזר (2-3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפיסות)
- תפוח אדמה (1 תפוח אדמה בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות)
- בצל (1 בצל גדול, קלוף וחצוי)
- שום (2-3 שיני שום, קצוצות או שלמות באם תרצו)
- סלרי (2-3 גבעולי סלרי, קצוצים)
- פפריקה מתוקה (1-2 כפיות)
- מלח ופלפל (לפי הטעם)
- מים (למילוי הסיר, בערך 2-3 ליטר)
- עלי תיבול (כמון או פטרוזיליה לקישוט)
גירסאות חלופיות
נשמח לשדרג את המתכון וליצור גירסאות אחרות עבורכם:
- גרסה טבעונית: החליפו את העוף בחתיכות טופו וערבבו עם ירקות אחרים כמו דלעת וערמונים.
- ללא גלוטן: מתכון זה הוא ללא גלוטן כבר מהבסיס, עם רק מרכיבים טבעיים וטריים.
שלבי ההכנה
נמשיך לשלב העניין, כאן תמצאו את צעדי ההכנה שיביאו אותנו למנה המדהימה הזו, אז בואו נתחיל!
- בעזרת מים חמים, ננקה את חלקי העוף היטב ונניח את החתיכות בסיר גדול.
- נמלא את הסיר במים, עד שהמים יכסו את העוף.
- נוסיף את הבצל החצוי והגזרים החתוכים.
- נכין את שיני השום ונכניס אותן לסיר.
- נוסיף את הסלרי ונחכה עד שהמים יתחילו לרתוח.
- ברגע שהמו الجو מתחיל לרתוח, נוסיף את הפפריקה, המלח והפלפל בהתאם לטעמים.
- נוריד לאש נמוכה ונבשל למשך 90 דקות.
- רח רפואי את המרק וחכו עד שהתיבול יספוג.
- לאחר הבישול, נשלוף את העוף, ננתק את הבשר מהעצמות ונתח את הבשר לחתיכות קטנות.
- נחזור את הבשר חזרה לסיר ונחמם מספר דקות נוספות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אני אוהב לאלתר במטבח, וזה בדיוק הזמן! יש לכם רעיונות לדברים שאפשר להוסיף או לשדרג במרק? חשבתי על זה:
- תוספות ירקות: הוסיפו קישואים או פטריות כדי להעשיר את הטעמים.
- קיץ טעים: חתיכות נודלס ימשיכו את חווית האכילה ויפכו את הדגלה למנה רבה יותר ומשגעת.
- קצפת: שכבת קצפת עשויה משמנת חמוצה יכולה לשדרג את המראה והטעם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המרק בלחץ?
בכיף! אם יש לכם סיר לחץ, תכינו את המרק תוך חצי מהזמן, וזה ייצא מדהים!
האם ניתן להוסיף תיבול נוסף?
בהחלט! תיבול כמו רוזמרין או טימין יכול להוסיף ניחוח מרהיב.
מה עושים עם שאריות המרק?
מדובר במרק ממכר שנשאר טעים גם למחרת. שמרו במקרר ואחר כך חימום וזה הדברים הכי טובים יש!
האם אפשר להקפיא את המרק?
בהחלט! ניתן להקפיא את המרק ולשמור עליו למשך מספר חודשים.
אילו ירקות נוספים מומלצים?
מומלץ להוסיף גם כרובית או תרד לאחר שמניחים את העוף.
מה ניתן להוסיף כדי להעשיר את המרק?
מצוין להוסיף פטריות או תפו”א עבור נגיעות נוספות במרק!
כיצד מניחים את המרק בצורה יפה?
מומלץ להניח את המרק בקערות מרק עם פטרוזיליה קצוצה קישוטים עלי תיבול לרענון המראה!
מה ההבדל בין מרק עוף של אמא למרק אחר?
הכי טעים שיש – מתכון זה משלב טעמים שיהפכו את כל הארוחות שלכם לאגדים.
מה הזמן הכי טוב לבשל אותו?
כולם מסכימים שזמן הבישול הארוך מעניק טעמים עמוקים ומרגשים!
אפשר להשתמש בעוף קפוא?
כן! אנחנו יכולים להשתמש בעוף קפוא ולהתאים את זמן הבישול בהתאם.
אני מקווה שהמתכון הזה ללקק את האצבעות יעזור לכם להרגיש את הבית, עם החמימות והשלמות שמגיעה מרק עוף חגיגי. אם אהבתם את המתכון, אני ממליץ לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. יאללה, למטבח!