ממולאים כרוב עם בשר ואורז – מתכון מנצח!

"`html

מתכון ממולאים כרוב עם בשר ואורז

האם אי פעם חלמתם על אוכל שמחמם את הלב, מענג את החיך ומביא זכרונות מתוקים מהבית? ממולאים כרוב עם בשר ואורז הם בדיוק מה שאתם צריכים! מדובר במנה מדהימה, על-זמנית, שהסבתות יודעות להכין בצורה מושלמת, ואתם תגלו איך גם אתם יכולים להפוך לאמנים של ממולאים, וליצור מנה שהיא פשוט אגדה! רוצים לדעת איך? בואו נתגלגל יחד למתכון הזה שיגרום לכם לחייך ולהתענג על כל פיסת אוכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הממולאים המופלאים הללו, נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 1 ראש כרוב גדול (הכי ירוק שאפשר!)
  • 500 גרם בשר טחון (בקר, עדר או איזה שילוב שתבחרו)
  • 1 כוס אורז אורך (לא דבק)
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל – לפי הטעם (הפתעה: תוסיפו יותר מלח אם אתם אוהבים)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים
  • 1 פפריקה חריפה או פלפל אדום (למי שאוהב לספייס את המנה)
  • שום – כתוש או קצוץ, לפי הטעם (כך הממולאים יהיו משגעים)

חשוב לדעת: אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הבשר בטופו מעוך או בטחינה, והאורז יוסיף שמחת חיים בריאה!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשאנו מוכנים עם רכיבים טעימים וירוקים, בואו נעבור לשלבי ההכנה:

  1. חותכים את עלי הכרוב בעדינות ומבשלים במים רותחים במשך 5-7 דקות עד שהעלים רכים. מסננים ונותנים להם להתקרר.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד שהוא מתבשל בצורה אחידה.
  4. מוסיפים את האורז התפוזי, רסק העגבניות, השום והתבלינים, ומערבבים את התערובת עד שהכל נטמע היטב.
  5. מילאו כל עלה כרוב בתערובת הבשר ואורז, וגלגלו אותם בקפידה.
  6. סדרו את הממולאים בסיר רחב, כשהם בעמידה או בשכבות. מערבבים מים עם רסק עגבניות ומוזגים מעל.
  7. מבשלים על חום נמוך במשך 60-90 דקות. רואים איך החברה בממולאים מתחממת ומפתה!
  8. מגישים חמים, עם רוטב עגבניות נוסף או יוגורט טעיים – אתם לא מתאכזבים!

לאחר שסיימתם להכין, יש לכם את ההזדמנות להתנסות בתוספות:

  • גבינת פטה מפוררת מעל לפני ההגשה, תיתן טוויסט אגדי.
  • תוספת של צנוברים מטוגנים או אגוזי מלך קצוצים תעשה את זה עוד יותר ממכר.
  • שמתי לב שיש אנשים שאוהבים להוסיף פטריות לקציצות – למה לא לנסות?

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הממולאים במקרר?
כן! אם נשארו לכם ממולאים, תוכלו לשמור אותם בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים.

האם ניתן להקפיא את הממולאים?
בהחלט! תוכלו להקפיא את הממולאים במיכלים אטומים, ולחמם באותו אופן כשצריך.

האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים אוכל שממולא. אפשר להפחית את הכמות של התבלינים לטעם.

מה אם אני רוצה להכין את הממולאים עם אורז מלא?
מומלץ לשים לב לזמן הבישול של האורז המלא ולבשל אותו לפחות חצי שעה לפני שממלאים.

מה עושים אם ממלאים לא מצליחים להרטיב?
אם אתם מרגישים שהעלים לא מתמתחים כמו שצריך, תוכלו להרתיח אותם עוד קצת במים או לחלופין לקנות עלי כרוב קפוא – זה מקצר את זמן ההכנה!

האם יש תחליף לאורז במתכון?
כמובן! בדרך כלל, ניתן להשתמש באורז פראי או קינואה כאופציות בריאות יותר.

באיזה סגנון תבלינים כדאי לי להשתמש?
אפשר ללכת על קלאסי: כמון, פפריקה, קימל. או, אם אתם אוהבים, אפשר גם לערבב תיבול סיני או הודי!

מתי הכי טוב להגיש את המלכים?
אני הייתי מגיש את הממולאים עם סלט ירקות טרי – זה מה שמקנה מגע טרי וטבעי!

האם הממולאים מתאימים למסיבת ערב?
בכלל! ניתן להכין מראש ולחמם ברגע האמת. ככה תביסו את האורחים בכל פינה!

אז רגע לפני שסיימנו, חשוב לי להזכיר לכם את האהבה שמצויה בכל ביס מהמנה המדהימה הזו! שתף את המתכון עם החברים שלכם וגלו لهم שגם הם יכולים להכין את הממולאים הכי טעימים שיש.

"`