מה נהוג להגיש מעל מרק בצל
כולנו מכירים את הרגע המיוחד הזה, שבו אנחנו שולים קערת מרק בצל מהסיר, מריחים את הארומה המשגעת ומשאירים אותנו עם רצון עז לטעום. מרק בצל הוא אחת מנות הקלאסיות והמנצחות של המטבח הצרפתי, והוא מעורר זיכרונות של סבתא או של אמא, כשנחכה עם קערת לביבות קריספיות ביד או הוספנו מעל פרוסות לחם קלוי עם גבינת פרומעז שנמסה. אז מה באמת נהוג להגיש מעל מרק בצל? הכנו לכם מתכון מדהים, ממכר ונפלא שלא תצליחו להפסיק לגמוע ממנו!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מספר מנות: 4
- הזמן ההכנה כולל את כל הזמן לתהליכי הבישול והשזירה.
- מתאים ל-4 אנשים ולא יזיק להזמין חברים שיבואו לטעום ולהגיד "וואו".
- המרק מתאים לארוחת ערב חמה או כמנה ראשונה משגעת.
הרכיבים הדרושים
שימו לב שהמרק הזה פשוט, אבל עשיר בטעמים. תכינו את כל החומרים מראש, וכך תוכלו ליהנות מתהליך ההכנה.
- 5-6 בצלים גדולים (בירוקלה אם בא לכם להתפנק)
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 ליטר ציר עוף או ציר ירקות (אם אתם צמחוניים)
- 2-3 כפות קמח (אפשר לשים קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס יין לבן יבש (ואם אין לכם, אודה לכם אם תחסכו את אחרות והחזיקו את היין לעצמכם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קטשופ או רוטב סויה לטעם (זה מעלף, תנסו)
- פרוסות לחם עם גבינת פרמזן לגירוד מעל המרק
אפשר להוסיף ירקות כמו גזר או פטריות למי שמחפש פיקנטיות נוספת.
שלבי ההכנה
וכעת, הגענו לחלק המעניין: שלבי ההכנה. תנו לעצמכם להתרגש, כי ממש בקרוב תשתעשעו עם טעמים אמיתיים!
- חותכים את הבצלים בעובי דק ויפה. ככל שתחמיצו יותר, המרק יהיה עשיר יותר.
- מחממים בסיר רחב חמאה עם שמן זית. שמן זית מעניק טעם חזק ומינימליסטי.
- מוסיפים את הבצלים לסיר ומעבירים על להבה נמוכה על מנת להניח לבצלים להתרכך ולשחם.
- לאחר 15 דקות, מוסיפים מלח ופלפל לטעם וממשיכים לערבב.
- מתקנים בעזרת קמח, ומערבבים כדי למנוע גושים.
- כשהבצלים קיבלו צבע זהוב יפה, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהיין מצטמצם, ממלאים את הסיר עם הציר, מבשלים עוד כ-20 דקות.
- מוסיפים את הקטשופ או רוטב הסויה לפי הטעם.
- כשהמרק הסופי מוכן, טועמים ומתקנים שוב את התיבול.
- מניחים להמתין 5 דקות ואז מגישים עם פרוסות לחם קלוי מושחמות וגבינת פרמזן מלמעלה.
אפשר לשדרג את המרק בצורות רבות! איך? הנה כמה רעיונות:
- שדרוג עם תוספת של שמנת חמוצה או שווה.
- פטריות צרובות על הלהבה, מוסיפות טעם גן עדן.
- שום קלוי אולי, להגברת עומק הטעמים.
- הוספת תבלינים כמו טימין או רוזמרין לשדרוג המורכב.
המרק הזה פשוט לא משאיר מקום לספק! ברגע שתטעמו, תרצו ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה הקרמיות של המרק וכיצד הוא מתעלה על מרקים אחרים?
מרק בצל ידוע באופי הקרמי והמושלם שלו. החמאה ביחד עם היין והבצלים מקנות לו טעמים עשירים שאין לו תחליף.
האם ניתן להכין את המרק קדימה?
בהחלט! המרק נשאר טעים ואפילו משתביח אם נשאיר אותו במקרר ליום נוסף.
איך ניתן לעשות גרסה טבעונית?
שמים חמאת צמחי, משאירים את החלבונים ומסננים באמצעות ציר ירקות.
מה אם רוצים ללכת על וריאציה חריפה?
שולפים מציידי הפלפל הקטנים ומוסיפים להם למרק את גרגרי הקינמון – חגיגה לחיך!
למה מרק בצל הוא מורשת קולינרית?
בשל הפופולריות שלו בעולם כולו, עשרות מסעדות הציגו אותו בתפריטים שלהם, והחום והאמיצה שלו עושה אותו לנחוץ ואהוב.
האם יש תוספות נוספות שאני יכול להוסיף?
למידע הזה יש הנאה אינסופית, אפשר להוסיף מלח מפולפל, בצל ירוק קצוץ, גבינת מוצרלה נמסה או רוטב גבינה צהובה מלמעלה.
יצא לי מרק מתוק מדי, מה עושים?
ומוסיפים קצת חומץ כדי לאזן את המתיקות.
האם לכול רוצות שהתיבול שלו יתחלף?
כן! תוספות טעמים אחרות יוסיפו עניין וחדות.
למה הוא כל כך אהוב?
אולי בעקבות השילוב של חוזק הטעמים, הקלת ההכנה ואווירת הבית שמקיימת הכנתו.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להפתיע את החברים שלכם ולהקפיץ להם את הטעמים. כמו להגיד "היי, תראו מה הכנתי!" זה הזמן להרגיש! בריאים ומאושרים, רק לזכור, מינון האהבה הוא הכרחי!