לחמניות ממולאות בשר טחון במשטח בזמן קצר!

"`html

לחמניות ממולאות בשר טחון – מתכון חלומי!

לאורך ההיסטוריה, מסורת האוכל הביתית עברה מדור לדור, וכל מתכון טומן בתוכו זיכרונות, טעמים וריחות שיחזירו אותנו הביתה. מצאנו לנו מתכון מדהים של לחמניות ממולאות בשר טחון, אשר בהכנה ייקח לנו כעשרה דקות, אך טעמן יזכיר לנו את הארוחות של סבתא. אלה הן לא סתם לחמניות; מדובר בלחמניות מושלמות, אגדי, משגעות וברמות טעם ממכרות!

כשהלחמניות האלה יוצאות מהתנור, גרגרים של טעמים עוטפים את האוויר, וכשהן מגיעות לשולחן, קשה לעמוד מולן. ניתן להגיש אותן עם רוטב מתובל או סלט קיץ מרענן, ולכל ביס תוספת של חיוך!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנחה מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הלחמניות המושלמות הללו, נדרש לנו לקבץ כמה מרכיבים פשוטים, אך הם עושים את העבודה בצורה הטובה ביותר.

  • ק"ג בשר טחון (מתערובת בקר ועוף, טעים משגע!)
  • בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לרענון)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס קוייק (או שמן זית)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לחמניות פיתות, אחידים בגובה (4-6 יח')

לגרסה טבעונית

עבור הכנת גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו טחון, שמן זית במקום קוייק, ומומלץ להוסיף פטריות קצוצות שייתנו מתיקות ואומאמי ממכר.

שלבי ההכנה

והנה, הגענו לחלק הכי מרגש! שלב אחרי שלב נביא לחיים את הלחמניות המדהימות הללו.

  1. מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הקוייק או שמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך ושקוף.
  3. שמים את הבשר הטחון למחבת ומערבבים היטב, עד שהוא מתבשל לגמרי.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל, ומערבבים יחד. מכבים את הלהבה.
  5. קוצרים את לחמניות הפיתות בתחתית בעזרת מספריים כדי לפתוח כיס.
  6. ממלאים כל לחמניה בכף מהתערובת שהכנו, ודואגים לסגור היטב.
  7. מחממים שוב את המחבת ומניחים את הלחמניות למשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מומלץ לערבב מחדש את השום והבצלים כדי למנוע הידבקות.
  8. מוציאים את הלחמניות מהמחבת ומניחים בצלחת על נייר סופג.
  9. מגישים חם עם רוטב טחינה לאניני טעם, או כל תוספת אהובה עליכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג את הלחמניות הללו עם תוספות! אפשר להוסיף:

  • ירקות קלויים כמו גזר או קישוא.
  • גרגרי חומוס צלויים לשדרוג בריאותי.
  • שיני שום קלוי ברוטב קטן.
  • גבינת פטה מתפוררת למי שאוהב נגיעות של חמיצות.
  • סלט ירקות רענן כיד המלך.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלחמניות מראש?

בוודאי! ניתן להכין את הלחמניות ולעטוף אותן בניילון נצמד ולהשאיר במקרר עד ליום המחרת. מחממים עם מעט שמן זית כשצריך.

מה לעשות אם אין לי קוייק?

אפשר להשתמש בשמן זית בכמות זהה, או אם אתם רוצים לגוון, תנסו חמאה לשדרוג טעמים יותר מתקדם.

האם הילדים יאהבו את זה?

בהחלט! מדובר במנה מפתה ונחמדה במיוחד, שהילדים עושים ממנה ביסים קטנים ותמיד ירצו עוד.

מה עוד אפשר למלא בלחמניות?

מלבד ממולאות הבשר, אפשר למלא גם בגבינת עיזים, תרד או אפילו תערובת טבעונית. כל מה שאתן אוהבות!

איך לשמור על הלחמניות הנותרות?

נשמרות היטב במקרר בתוך קופסה אטומה למשך 2-3 ימים. חימום קל ויש לכם ארוחה מחודשת!

מהי הדרך הטובה ביותר לגרום למילוי לא להישבר?

רק צריך לדאוג לסגור את הלחמניות היטב ולהשתמש בכמות בשר שאינה מופרזת. גם טיגון קל בסוף יעזור בהיצמדות.

האם זה מתכון בריא?

עד כמה שמדברים על לחמניות, מדובר בבחירה יחסית בריאה, במיוחד עם רוטב טחינה ונשנוש של סלטים ירוקים.

כמה מלח כדאי לשים?

מלח הוא חבר שהולך יד ביד, אך כדאי להיסחף. אפשר להוסיף בהדרגה לשלבים במסעדה או בסוף הכנה כדי לבדוק את התיבול.

אפשר להקפיא את הלחמניות?

אכן, אפשר! להקפיא את הלחמניות כשהן מבושלות. כאשר רוצים לאכול, פשוט מחממים במשחת טוסטר.

האם ניתן להשתמש בבשר טחון אחר?

כן, אפשר להמיר לבשר טחון עוף, הודו או אפילו דגים. כל מנה תיתן טעמים разные!

אם המתכון הזה שובה את ליבכם ואת חלל הבית שלכם, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! כך תוכלו להפיץ את האהבה לאוכל המופלא הזה!

"`