האם אפשר להקפיא לביבות תפוחי אדמה?
אתם יודעים מה זה ללקק את האצבעות? זה בדיוק מה שאתם הולכים לעשות עם המתכון המדהים הזה! לביבות תפוחי אדמה הן מאכל אהוב על כולנו – קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים, ואי לכך גם ממכרות בצורה בלתי רגילה. אם גם אתם נסערים אחרי לילה קשה, עצה טובה היא להכין כמות גדולה של לביבות, להקפיא אותן ולפנק את עצמכם בכל פעם שהרעב תוקף. האם יש מקום להפסקה ולטיפול עצמי? ברור שכן! אז בואו נצלול אל עולם הלביבות, נבין אם אפשר להקפיא אותן ואיך עושים את זה נכון.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
לביבות תפוחי אדמה הן לא רק מאכל טעים, אלא גם קל להכנה. המתכון הזה מתאים לכל חובבי האוכל, גם כשיש לכם מעט זמן על הידיים, והכי חשוב – גם ילדים ייהנו ממנו! אז אם אתם מתלבטים האם להכין כמות כפולה – הצעד הנכון הוא בהחלט להצטייד ברכיבים הנדרשים ולהתענג על טעמים לאורך כל השבוע.
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (קרוב לתפוחי אדמה בושלים)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים בינוניות
- ¾ כוס קמח (אם אתם רגישים לגלוטן אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן מטגן (כמו שמן זית או שמן קנולה)
אם אתם רוצים להפוך את הלביבות לאגדי, אפשר להוסיף לתערובת גם גבינת פטה מפוררת, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או לשים קצת גבינת מוצרלה בפנים. תאמינו לי, התוצאה תהא מקסימה!
שלבי ההכנה
לפני שאנחנו מתחילים, כדאי לדעת שחשוב לעבוד עם תפוחי אדמה טריים ואיכותיים, טעם זה כל כך חשוב בהכנה הזו. אז קיבלתם את כל המידע הנדרש, עכשיו בואו נתחיל!
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ-30 דקות או עד שהם רכים. מסננים ומניחים להתקרר.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם למעין פירה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, הביצים, הקמח, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מחממים שמן במחבת עמוקה על חום בינוני.
- בוחרים כף מהתערובת ומעבירים לשמן החם – ניצור צורת פנקייק עגולה. מבשלים עד שהצד התחתון מזהיב, ואז הופכים.
- לאחר שהצד השני הזהיב ומוכן, מעבירים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
אפשרויות חלופיות
כמו שאמרו, לכל אחד יש את האופן המיוחד שלו לאהוב לביבות. אם אתם עוקבים אחרי תפריט בריאותי, פשוט החליפו את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים, והשתמשו בשמן קוקוס במקום בעוד שמן מטגן. אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בקמח תפו”א ואפיית הלביבות בתנור.
תוספות ושדרוגים למתכון
לביבות תפוחי אדמה הן לוח ריק מבחינת טעמים – אפשר להוסיף לגבינת פטה, גבינת מוצרלה או אפילו פטריות מוקפצות. אל תשכחו לנסות להכין רוטב יוגורט שיתלווה אליהן – זה פשוט מדהים!
שאלות ותשובות
האם הלביבות מתאימות להקפאה?
כן! הלביבות יכולות להיות מוקפאות אחרי שהן התקררו לחלוטין.
אפשר להשתמש בתפו”א מבושל קפוא?
בוודאי! אם אתם משתמשים בתפו”א קפוא, חשוב לתת להם להתמוסס לפני התחלת ההכנה.
כמה זמן אפשר לשמור את הלביבות בהקפאה?
אפשר לשמור אותן עד כשישה חודשים בהקפאה, אבל עדיף לא להמתין יותר מדי.
איך מפשירים את הלביבות?
מומלץ להפשיר על ידי הנחתן במקרר למשך הלילה לפני השימוש, או בחימום קצר במיקרוגל.
האם הלביבות גם טובות בטיגון מחדש?
טיגון מחדש עשוי להיות הדרך הטובה ביותר להחזיר את הקרנצ'יות של הלביבות!
מה ניתן לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי?
אם אתם חושבים שהתערובת רכה מדי, פשוט הוסיפו עוד קמח עד שיגיע למרקם הרצוי.
האם אפשר לשמור את הלביבות במקרר?
בהחלט! הן יחזיקו במקרר כשישה ימים, אבל אני ממליצה בהחלט לחמם מחדש.
האם כדאי לטגן את הלביבות בשמן זית?
שמן זית הוא אפשרות מעולה, אך שימו לב לטמפרטורה – שמן זית בטמפרטורות גבוהות עשוי לאבד מהטעם שלו.
אפשר להכין את המתכון באירועים או מסיבות?
באופן ברור, זה מתכון מושלם לאירועים! פשוט כפול את הכמויות והסוגים שיהיו על השולחן!
בסופו של יום, הקפאת הלביבות תספק אתכם בכל רגע שתרצו לפנק את עצמכם עם טעמים מדהימים. הכינו כמות כפולה, החביאו בהקפאה ותהפכו כל רגע מתוק לאגדי! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות – חגיגה שחייבים להעריך!