בורקס בשר עם בצק פילו
נכנסתם למטבח של החיים! לעולם האוכל המדהים שבו כל Bite הופך לחוויה משגעת, כזו שתשאיר אתכם בפה פעור ומחכים לעוד. אם אתם ממתינים לטעום מנה שתהיה גם איכותית וגם מהירה, הבורקס בשר הזה עם בצק הפילו הוא מה שנכנס בדיוק לרשימה שלכם. כל Bite מהבורקס הזה הוא פשוט אגדי, והוא יגרום לכם ללקק את האצבעות – ובכן, באמת, אתם עשויים לרצות לעשות זאת! תתכוננו לאוכל ממכר שלא תפסיקו לחשוב עליו, אפילו אחרי שהוא נגמר. אז, קחו אוויר, כי זה הזמן להתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- סך הכל: 1 שעה ו-10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8 בורקסים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, רצוי לדעת מה נצטרך על מנת ליצור את המנה המושלמת הזאת. חומרי הגלם כאן הם לא לבד, הם עובדים כשילוב מדהים שגורם לכל Bite להיות מה שהיה נחשב ל"בורקס של סבתא", רק בגרסה קצת מעודכנת ומעלפת. הנה רשימת המרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון (חזה עוף או בקר)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול מגורר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 חבילה של בצק פילו (15 דפי פילו)
- 1 ביצה להברשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם בעניין של גרסאות יותר בריאות או טובות יותר לסגנון חיים של אוכל טבעוני, אפשר להחליף את הבשר בטופו מטוגן או בבשר אדום רזה. בהצלחה!
שלבי ההכנה
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ וטוגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מניחים את הבשר הטחון למחבת, מבשלים עד שהוא משחים.
- מוסיפים את הגזר והמינרלים (מלח, פלפל, כמון ופפריקה). מערבבים היטב.
- כבו את הקופסה, שימו בצד כדי להתקרר.
- בינתיים, יחד עם טקסטורת העוברים והחומרים, פתחו את דפי הפילו.
- לכל דף פילו, הברישו בחמאה נמסה או בשמן זית.
- מקפלים את דפי הפילו לחצי, ומניחים כף מתערובת הבשר באחד הקצוות.
- מקפלים את הבצק למעלה כך שייחסם את המלית ויוצרים צורת משולש.
- מניחים את הבורקסים על תבנית שמתאימה לתנור.
- מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומוסיפים שומשום מעל.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים.
שדרוגים ותוספות
רוצים שהבורקסים שלכם יהיו באמת ודאי, שדרגו את המלית! אפשר להוסיף גבינה בולגרית או צהובה לצד הבשר לקבלת טקסטורה ממכרת עוד יותר. ואם אתם בעניין של תוספות, נסו להגיש עם רוטב יוגורט או חריף שיתמזגו יחד עם הבורקסים ויצרו חווית טעמים משוגעת שלא תשכחו!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבורקסים מוכנים?
כל בורקס צריך להיות מזהה וזהוב בגוון שלו, אם הוא יצא בפריזר, הוא מלא באויר ומעליו נוצרים סימנים מושלמים.
האם אפשר להכין את הבורקסים מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הבורקסים ולהקפיא אותם. כך תוכלו להשאיר אותם כאשר תרצו, פשוט יש לשים אותם בתנור כשהם קפואים.
מה אם אני רוצה בורקסים עם ירקות בלבד?
נהדר! אתם בהחלט יכולים להכין את המילוי עם סלק, קישוא או ברוקולי בלבד וליצור טעמים מדהימים ובריאים.
האם אפשר למלא בבשר הודו?
לגמרי! הבשר הודו יהיה לא פחות טעים, עם אותה טקסטורה אך עם טעמים שונים.
מה עושים אם הבצק הפילו נקרע?
תעבדו בזהירות. אם אחד הדפים נקרע, קחו נייר נוסף והניחו עליו, זה גם יעבוד מצוין!
איך אני עושה את הבורקסים בצורה מושלמת?
החכה, תנו לבצק להפשיר במצב יד על מנת שלא יהיה לא יבש מדי ושתהיה הספיקה למילוי.
אפשר לשים בתוכו קקאו ורענן?
חח… בהחלט מעניינת! אם זה נכון עבורכם, אתם יכולים לנסות מתכון כזה, אבל תוודאו שהמילוי נשאר מתוק!
כמה זמן לוקח להכין את המתכון הזה?
כ-70 דקות בסך הכל – זה זמן סביר לרמת הקושי שלו.
האם ניתן לאפות את הבורקסים במקום לטגן?
בוודאי! כדי להפחית שומן, עדיף לאפות בשמירה על טעמים מדהימים.
איך אני משדרג את הבורקסים?
נראה שאתם באמת אוהבים לשדרג! רוטב טחינה, סלט ירקות צלפים או שלל רטבים יכולים ליצור קומבינציות מעולות.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם משפחה וחברים ולהפיץ ברשתות החברתיות. תאכזבו את תהילת הבורקס הבינלאומית, תאמינו לי, הם ינצחו!