אורז פרסי עם שמיר ותפוחי אדמה
זהו מתכון שהולך להוביל אתכם אל מחוזות חדשים של טעמים וניחוחות. כשמדברים על אורז פרסי, מתכוונים למנה מדהימה שמשלבת בצורה מושלמת את הטעמים האוריינטליים עם המרקם הנימוח של האורז. השמיר הטרי ותפוחי האדמה הפריכים מביאים למנה הזו טוויסט שאין לו תחליף. אם אתם מוכנים לצאת למסע תיאורי במטבח, להרגיש את הריחות והטעמים ולגלות את המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות, המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק עבור: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לעבור לרכיבים. אנו מביאים לכם רשימה משגעת של כל מה שתצטרכו כדי להכין את המנה הזאת.
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמיר קצוץ טרי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 4 כוסות מים
כמובן, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את השמן זית בשמן קוקוס או זית אחר, ולהימנע לחלוטין מתפוחי האדמה השחים עם מעט מאוד שמן.
שלבי ההכנה
אני מתרגש לשתף אתכם את השלבים ההכנה – זה הזמן לגורם ההפתעה!
- שמים את האורז במים קרים לכמה שעות, כדי לסייע לו להתאדות ולהתמלא בנוזלים.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ורך.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים עד שהן מתחילות להיות זהובות ופריכות.
- מוסיפים את הכורכום ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
- סוחטים את התמיסה מהסיר ומוסיפים את האורז שהתייבש.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבישלים על חום נמוך במשך 30 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- לאחר 30 דקות, מסננים את האורז אם נשארו עודף נוזלים ומערבבים בעדינות עם השמיר הקצוץ.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך לעוד 10 דקות, כדי שהטעמים יתערבבו.
ומה שאתם שואלים את עצמכם עכשיו הוא בעצם – מה קורה אחרי כל הצלחה הזאת? שדרוגים ותוספות זה הזמן לבחור!
שדרוגים ותוספות אפשריות
מנה מדהימה הזו תסחוף את כולם, אך יש דרכים רבות להוסיף לה גוון אישי. אם אתם רוצים טוויסט נוסף, אתם יכולים לשדרג את המנה עם תוספות כמו:
- קערות אגוזים קלויים או שקדים פרוסים.
- כפית קינמון או הל כדי להביא נופך נוסף.
- תוספת של יוגורט סמיך או טחינה להגשה.
- ירקות מבושלים או מאודים בצד שיתנו מרענן נוסף.
אם אתם חובבים של חסה ירוקה, שלבו סלט טרי שטחון בצד ותראו את כל שולחן החג מתמלא בצבעים.
שאלות ותשובות
איך לשמור את האורז פרסי לימים נוספים?
כדי לשמור על האורז הפרסי לעתיד, תנו לו להתקרר בקיר וארו אותו בקופסה אטומה במקרר. כך הוא נשאר רענן במשך עד שלושה ימים.
אפשר להכין את המנה בקדירה?
בהחלט! דרך מצוינת לקבל את הטעמים יחד היא לבשל את כל המנה בקדירה, לזהב את התפוחי אדמה ככה ולטפח בטעמים המדהימים.
האם אפשר להחליף את האורז בטעמים אחרים?
כמובן! אתם יכולים להשתמש באורז מלא או בשעועית אורז להוספת גוון ובריאות למנה.
נשארו לי כמה צרורות שמיר – מה אפשר לעשות איתם?
שמיר הוא מצרך מדהים שניתן לשלב כמעט בכל מנה. אפשר להכין רוטב שמיר לתפוחי אדמה או אפילו להוסיף אותו לעוגיות ירקות!
האם מנה זו מתאימה לילדים?
כמובן! ילדים אוהבים טעמים פיקנטיים – המנה הזו חבר של כדורי בשר לצד תפוחי אדמה.
מה אם אין לי שמן זית?
אם אין לכם שמן זית, תוכלו להשתמש בשמן קנולה או גזר אחר! מגוון השמנים בימיםינו הוא כה רחב, למה שלא לנצל אותו?
אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט, לאחר ששמרתם בקפידות ניתן להקפיא את המנה ולהתפשר על אמצע הדרך להחיות אותה בחורף. דאגו לנקודות קלות ואטומות.
יכול להיות שזו המנה הראשונה שאתם מלמדים את הילדים – הכנסה של אורז פשוט?
המנה הזו קלה להכנה ותשאיר את הילדים עם טעם מדהים, תיכנס ליומנים של הרבה משפחות.
איך אתם ממליצים להגיש את האורז פרסי?
אני ממליץ להגיש עם יוגורט חם וצד הירקות שיאזנו את הטעמים. גם קצפת או תפוחי אורז גן ירוק עליזים יעשו יופי!
מה מסתתר מאחורי השפשופים הפופולריים?
בכישרון: יש למצוא איזון בין כל המרכיבים, להרגיש את הניואנסים ולמנוע מהם שלא נוציא לחם.
זה הזמן להתחיל לבשל את המתכון המושלם הזה! שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם ואפשרו לחברים לגלות את הטעמים המהפנטים! שיהיה בתיאבון!