הבצל המטוגן המושלם שיגנוב את ההצגה בהמבורגר שלכם
דמיינו את הרגע המופלא שבו אתם biting into a juicy hamburger. אתם פתאום מרגישים את ההפתעה מדגימות טעמים שהולכות ומתרקמות בפה שלכם. המתכון הבא פותח לא רק מזון, אלא גם חוויה של טעמים וריחות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בצל מטוגן הוא אחד המרכיבים שיכולים להוסיף ערך מוסף לכל המבורגר. מה שהופך את הבצל הזה למדהים ומעלף הוא השילוב של מתיקות, פריכות וטעמים מותרים. המנה הזאת גורמת לכל המבורגר להרגיש הרבה יותר מושלם. אז מה נדרש לנו?
- 2 בצלים גדולים
- 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס חלב (או חלב צמחי לגרסה טבעונית)
- 1 ביצה (או תחליף ביצה טבעוני)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לתיבול והוספת צבע)
- שמן לטיגון (למלא את הסיר בגובה של כ-5 ס"מ)
שדרוגים ותוספות אפשריות
הבצל המטוגן הזה אינו רק למבורגרים! תוכלו לשדרגו בכל כך הרבה דרכים. אולי תחשבו על הוספת תיבול כמו פפריקה מתוקה או קצת שום לפנק את הטעם? רוצים להקפיץ את זה? נוסף רוטב ברביקיו לצד ההמבורגר! מי יודע? אולי זו תהיה הגרסה הממכרת שלכם!
שלבי ההכנה
כעת הגענו לעיקר. איך להפוך את הבצלים לתוספת המושלמת להמבורגר שלכם?
- מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקיקות.
- מניחים את פרוסות הבצל בקערה ומוסיפים מלח. נותנים לבצלים לנוח ל-10 דקות כדי שיגירו את המים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, החלב, הביצה, הכורכום והמלח עד שהתערובת אחידה.
- מחממים שמן בסיר עד שהשמן חם (הקפיצו טיפה של תערובת, אם היא מבעבעת, השמן מוכן).
- לוקחים פרוסת בצל, מגלגלים אותה בתערובת הנוזלית ומניחים בסיר.
- מטגנים את הבצלים עד שהצבע שלהם הופך לזהוב ויפה, כ-3-4 דקות, ומסננים על נייר סופג.
ברגע שסיימנו, היה עלינו לחכות רגע ולוודא שהבצלים מתייבשים כמו שצריך. תהליך זה מבטיח שהם יישארו פריכים ולא יעניקו לנו בצל רך מדי.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים על הבצל המטוגן כדי לשדרגו?
מומלץ לנסות לגרות את הבצל עם מעט שום קצוץ או פפריקה מתוקה כשאתם מכניסים אותם לשמן. השום מוסיף גוון ונותן את הטוויסט המיוחד שאתם כל כך אוהבים!
האם ניתן להכין בצל מטוגן בסגנון ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט החליפו את הקמח בקמח תפו”א. התוצאה תהיה לא פחות ממעלפת.
אפשר להכין את הבצל המטוגן קדימה?
אפשר בהחלט! הכינו אותם כמה שעות מראש, ואז רק חנו בשמן על חום נמוך כדי לחדש את הפריכות לפני ההגשה.
האם אפשר להכין את הבצל המטוגן בתנור?
מניחים את הבצל על תבנית שטוחה עם מעט שמן ומשאירים להם להתבשל בתנור בחום של 200 מעלות למשך 30-40 דקות. הבצל לא יהיה כמו בצל מטוגן, אבל בהחלט גם טעים!
מה לעשות אם הבצל לא יוצא פריך מספיק?
וודאו שאתם שומרים על שמן חם וקוראים לתערובת הנוזלית הכי דקה שאפשר. בכל עת תוכלו לשים אוויר, אם זה פשוט לא עובד.
האם ניתן לשדרג את הבצל עם תיבול נוסף?
בדיוק! נסו לתבל עם פפריקה חריפה או טבל את הבצלים בתערובת עשבי תיבול מיובשים כמו נענע או אורגנו.
כמה זמן אפשר לשמור את הבצל המטוגן?
אם לא אכלתם את הכל, חכו! שמרו את הבצל במקרר בתוך קופסה סגורה. הם צריכים להחזיק מעמד במשך יומיים עד שלושה, אבל עדיף לא להשאירם יותר מדי זמן.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את הפריכות והטעמים של בצל מטוגן. זהו תוספת מושלמת לארוחות שהם מאוד אוהבים.
איך אפשר לתכנן את המנה הזו?
שתפו את החוויות שלכם עם משפחה וחברים ובקשו מהם להביא את התוספות האהובות עליהם כדי לנסות קומבינציות חדשות.
כיצד כדאי לשמור על הפריכות?
בשביל לשמור על הפריכות, יש להניחם על רשת ולא על נייר סופג. זה שומר על האוויר זורם ומונע מהם להתרכך.
המתכון הזה לא רק קל להכנה אלא גם מקסים ומלותי! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה לבצל המטוגן המושלם!