כתף בתנור במרינדה אגסית – מתכון שהופך כל ארוחה למסיבה!
אם יש משהו שכולנו אוהבים, זה את הרגע שבו כל הבית מתמלא בניחוחות משגעים, המערבבים יחד את התובנה שבסוף כל זה אנחנו נחווה ידידות אמיצה עם תבשיל מדהים. כתף בתנור, במיוחד כשהיא מוחמצת במרינדה אגסית, היא בדיוק הדברים שמביאים אותנו למצב הזה שבו אנחנו נלכדים בין ריחות טעמים שאי אפשר לתאר. מדובר במנה שהוא לא רק מעלפת אלא גם ממכרת, כזו שגורמת לכולם לרצות להוסיף עוד פיסת בשר מתובלת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
בעולם מתכוני הבשר, כתף בתנור היא אחת המנות שהכי קל לגרום להן להיות עשירות בטעמים. בעזרת המרינדה הייחודית שלנו, אנחנו נביא את הכתף למצב של פיסת בשר נימוחה שמשתחררת מהעצם. תאמינו לי, היא נמסה בפה!
המרכיבים הדרושים
- 1.5 ק"ג כתף בקר
- 2 אגסים בשלים
- 4 כפות רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 סוגי תבלינים (מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, רוזמרין ותימין)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שומים קצוצים
- 1/2 כוס מים
כאשר בוחרים בכתף בקר, חשוב להקפיד שהבשר יהיה טרי ונבחר מתוך חתכים איכותיים. עשירות הבשר תשפר את הטעמים שהתקבלו לאחר הבישול, ובכך נוכל לצפות लेकर טעמים מופלאים שיתפשטו בחלל.
שלבי ההכנה
במהלך הכנת מתכון זה, חשוב להתרכז בכל שלב כך שהתוצאה תהיה מושלמת. אלא אם אתם רוצים לגרום למנה הזו להיות לא מושלמת, אז אפשר לוותר על ההנחיות. קחו את הזמן ותנו לכל שלב את הכבוד המגיע לו!
- כדי להתחיל במסע הזה, נפעיל את התנור ונחמם אותו ל-160 מעלות צלזיוס.
- נחתוך את האגסים לחצאים ונעביר אותם למעבד מזון יחד עם שמן זית, רוטב סויה ודבש. נטחן הכל יחד.
- נערבב את כל התבלינים ונטחן אותם יחד בעזרת מועך תבלינים כדי לשחרר את הארומות.
- נמרח את החתך של הכתף בתערובת האגסים והרטבים, נשאיר אותו למרינדה לשעה לפחות (ככל שיותר זמן, יותר טעמים!)
- בינתיים, נחמם מעט שמן זית בסיר עם תחתית כבדה ונסגור את הכתף מכל הצדדים עד שהיא מקבלת צבע חום כהה.
- נוציא את הכתף ונוסיף לסיר את הבצל והשום, נטגן אותם כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
- נחזיר את הכתף לסיר, נוסיף את המים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- אחרי שעתיים, נבוא לבדוק את הבשר, אם יש צורך מוסיפים מים לפי הצורך.
- אחרי 3 שעות, את הבשר נצא מהתנור ונחתוך אותו לפיסות דקות, נגישו אותו עם רוטב שגרם לו להיות אגדי!
ועכשיו, לאחר שסיימתם את הבישול, תארו לכם את רגעי ההגשה, הריחות המטריפים שיתפשטו בכל הבית, והחיים יראו פשוט מושלמים. אתם בהחלט רוצים לשמור את המתכון הזה בשביל הבית!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
- ניתן להחליף את האגסים בתפוחים או אפילו באפרסקים נוספים.
- כדי להפוך את המנה ליותר דלה בפחמימות, אפשר להגיש עם ירקות קלוייה כמו גזר, קישואים ופטריות.
- אם אנחנו רוצים אותו יותר חריף, נוסיף קצת צ'ילי טחון למשל.
- לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו טחון.
עכשיו כשיש לכם את כל המידע להכנת המנה, אתם בדרך להיות שפים מדהימים. פשוט תאמינו בעצמכם, ואל תשכחו לשתף את התוצאה הסופית עם העולם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
בהחלט! המתכון הזה מתאים מאוד להכנה מראש. המנה תשתפשף בחום ובמרינדה ותבוא לידי ביטוי בטעמים מופלאים יותר.
מה עושים אם אני לא אוהב אגסים?
אם אתם לא חובבי אגסים, תפוחים רגילים יעשו עבודה מצוינת וגם אפרסקים, רק זכרו להכין את תערובת הרוטב בהתאם.
איזה סוג בצל כדאי להשתמש?
בצל לבן או סגול עובדים כאן. אם אתם רוצים טעמים יותר מתוקים, לכו על הבצל הסגול.
האם יש רכיבים שיכולים לגרום לבשר להיות יבש?
אם לא מניחים שמן או נוזלים מספיקים במהלך הבישול, הבשר עלול להתייבש. תקפידו לבדוק מדי פעם.
האם אפשר לשמור את השאריות?
בוודאי! שאריות ניתן לשמור במקרר עד 3-4 ימי, פשוט לחמם מחדש לפני ההגשה.
אילו תוספות גיוס מתאימות?
אורז, פירה, או אפילו סלט ירקות טריים מצוין עם המנה הזו. כל דבר שיזרים טעמים חדשים.
איך אפשר להכין את המנה כך שתהיה מתאימה לילדים?
אפשר להפחית את כמויות התבלינים היותר חריפים ולהשתמש ברוטב סויה קל ואולי לשדרגו עם איזו תוספת מתוקה.
האם יש עם מה להחליף את השום?
בשום יכול להיות קשה להשיג, ניתן לשים כמון או חוויות עקשניות אחרות, רק לצמצם את הכמויות.
מה אם רוצים שהבשר יהיה חריף?
מומלץ להוסיף כף של טחינה חריפה או פפריקה חריפה למרינדה.
איך להגיש את המנה כדי שתיראה מושלם?
נסו לסדר את הבשר על צלחת שטוחה, לפזר תוספות ירוקות מסביב ולמוסס מעל קצת מהרוטב.
בכל מקרה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים, על מנת שגם הם ייהנו מהמנה המושלמת הזו!