"`html
שניצל מדהים, ממכר וטעים בלי ביצה: מתכון אגדי!
לאחרונה, התגלה לי סוד לא מוסרי – שניצל יכול להיות פשוט מדהים גם בלי ביצה! זה נכון, גם אתם יכולים ליהנות ממנה משגעת, פריכה, נימוחה ומעלפת ללא שימוש בביצים. אני מוכן להתערב שאם תכינו את השניצל הזה, לא תאמינו איך לא חשבתם על כך קודם. כל bite עומד להיות נוסטלגי ומרענן בו זמנית, ואתם תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות. אז ח buckle up, אנחנו יוצאים למסע קולינרי!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- מותאם ל-4 מנות מפנקות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השניצל המושלם הזה, נדרשים מספר רכיבים פשוטים, אך עם טוויסט מיוחד. כל אחד מהם מביא את האופי שלו למנה. מדובר בכמה דברים שכנראה כבר יש לכם בבית, אז אל תדאגו. ונתחלף קטע – השולחן ייראה כמו מסעדת ג'וסי בגרמניה!
- 4 נתחי עוף ללא עור (כ-600 גרם)
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס פירורי לחם (כדי לקבל קריספיות גבוהה)
- 1/2 כוס פיתה מרוסקת (כדי להוסיף טוויסט מדהים)
- 2 כפיות תבלינים (כמו פפריקה, כמון, מלח ופלפל)
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כוס חלב או חלב צמחי (כדי להחליף את הביצה)
- שמן לטיגון (שמן זית או חומוס)
והנה טיפ מהמם! אפשר להמיר את פירורי הלחם בפירורי שקדים או אגוזים, אם אתם בדרך נטולת גלוטן. אם אתם טבעונים או מעדיפים לא לאכול חלב, אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או במים, זה יעבוד נהדר!
שלבי ההכנה
אז ניגש לשלב הכי מרגש – הבישול! השניצל הזה ידרוש מכם כמה צעדים פשוטים, אבל התוצאה בסופו של דבר תגרום לכם להרגיש כאלו אתם השפים הכי מקצועיים ביישוב.
- מלח ועשבי תיבול את נתחי העוף, ולשמור בצד למשך 10 דקות.
- בינתיים, במתקן שטוח, לשים את הקמח.
- בקערה נפרדת לשפוך את החלב.
- בשני נוספים, לשים את פירורי הלחם יחד עם הפיתה המרוסקת ותבלינים.
- למלא סיר בשמן ולחמם על חום בינוני.
- לטבול כל نתח עוף קודם בקמח, אחר כך בחלב, ולבסוף לשים בפירורי לחם.
- לטגן את השניצלים במעט שמן לפחות 5 דקות מכל צד עד לקבלת זהב עמוק.
- להוציא את השניצלים מהשמן ולסנן על נייר סופג.
- לחתוך לספרים או להניח עם סלט מרענן.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לעיתים, כל מה שצריך הוא קצת יצירתיות. הנה כמה רעיונות לשדרוג השניצל שלנו ולתוספות שישדרגו אותו עוד יותר!
- לגרר גבינת פרמז'ן לפירורי הלחם לפני הכנת השניצלים לאפקט קרמי ומלוח.
- לשלב עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, עירית או רוקט בקמח לפני הטיגון.
- הכינו רוטב טחינה או רוטב צ'ילי לאירוח מפנק.
- הוסיפו פרוסות של אבוקדו להתנדבות על צלחת ההגשה ואפילו סלט ירקות צבעוני.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את השניצל בתנור?
בתוך דקה. בהחלט! לשים את השניצלים על תבנית עם נייר אפייה, להזליף מעט שמן מעל ולאפות בחום של 200 מעלות עד שהם זהובים ומושלמים!
מה עושים אם אין לי חלב?
לא נורא! אפשר להשתמש במים, או פשוט לתמצת את התפתחות השניצל ולהתמקד בפירורי הלחם.
אפשר להשתמש ברכיבים אחרים?
בהחלט! ניתן לשדרג עם קמח גרם או קמח תפוחי אדמה, או להמיר את החלב בחלב קוקוס.
האם המתכון הזה מתאים לילדים?
מדובר במתכון שמושלם לילדים, הם ייהנו מהמרקם והקראנצ'יות ולא שמים לב שהשניצל הוא טבעי יותר.
האם אפשר להכין מתכון דומה עם טופו?
בהחלט! חותכים את הטופו לספרים ומבצעים בדיוק את אותם השלבים, זו דרך נהדרת להרגיש ביסים.
אני טבעוני, מה אפשר לשים במקום חלב?
כל חלב צמחי נפלא! חלב סויה או חלב שקדים יעשו את העבודה.
איך לשמור על השניצלים חמים?
ניתן לשים בתנור בחום נמוך בזמן שהאחרים מתבצעים!
האם אפשר להקפיא שניצלים אחרי הכנתם?
כן, זה אפשרי! פשוט להקפיא בשקית אטומה ואז להתחמם כך, אך מומלץ לטגן שוב זהובים.
מעולה! כמה זמן השניצל מחזיק במקרר?
בהנחה ואנחנו מדברים על טחינת ותבניות קירור, שניצלים מחזיקים עד 3 ימים.
זה מתכון אכן מדהים!
נכון! הוא משגע ומשנעמד כמו שניצל אמיתי, עם כל שנית מהאוכל הטעים.
אני מקווה שניצל זה יגרום לכם לחייך ולהרגיש מעולה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולהפיץ את האהבה. האפשרויות היא עוד הרבה יותר מהמדהים הזה, אז חגגו ואל תהססו לנסות גם לעודד את היצירתיות שלכם!
"`