"`html
צלי בשר מרוקאי
בואו נדבר על המנה הישראלית המושלמת שאתם לא יכולים לדלג עליה! צלי בשר מרוקאי הוא המתכון שיביא לכם את התחושה הביתית והמדהימה של ארוחות שישי. מדובר במנה שכולה חום, אהבה, ורצון לרגש כל טעימה מחדש. על הבשר המדהים הזה, בעשייה ייחודית ושיטת בישול שכולה טעמים, נספר כאן בהרחבה. מוכנים? לא כדאי לפספס את זה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הצלי המושלם הזה, נצטרך כמה פריטים בסיסיים שיבטיחו את טעמי האגדי שלהם. תוכלו למצוא את רובם במקרר שלכם או בסופר הקרוב.
- 1.5 ק"ג בשר בקר (שיהיה נתח צלי, כמו חזה או צלעות)
- 3 בצלים קצוצים
- 4 שיניים שום כתושות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס מים חמימים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2-3 כפות שטוחים של כמון
- 2 כפות שטוחות של פפריקה מתוקה
- 1 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל בעדינות לפי הטעם
- 3-4 עלי דפנה
- 1/2 כוס צימוקים (optional)
- 1/4 כוס שקדים קצוצים (optional)
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, תוכלו להמיר את הבשר ברוטב טמפורה או טופו. הבישול ידרוש מעט יותר זהירות כדי שהמרכיבים יתחברו עם הטעמים המדהימים של המסאלה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, נתחיל עם התהליך שיעשה את כל ההבדל!
- מרתיחים סיר עמוק עם שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה את צבעו לזהוב.
- מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים עוד 1-2 דקות.
- מניחים את נתחי הבשר בסיר ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע חום משגע מכל הצדדים.
- מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה, ומערבבים יחד.
- יוצרים תערובת של התבלינים – כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – ומוסיפים לתוך הסיר.
- שופכים את המים החמים מעל הבשר ומוסיפים את עלי הדפנה.
- מבשלים על חום נמוך למשך 2.5-3 שעות, מכסים את הסיר. אפשרי להוסיף מים למקרה שהרוטב מתייבש.
- אם מוסיפים צימוקים ושקדים, עושים זאת בשעה האחרונה של הבישול.
- מגישים חם, עם אורז או לחם טרי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
דמיינו, יש לכם את המנה המושלמת. עכשיו, מה עוד אפשר להוסיף? אפשר להוסיף גזר או חצילים, אשר יוסיפו צבע וטעם לגיוון. ממרח חריף על גבי הלחם או פטרוזיליה קצוצה מעל לצלחות, יוסיפו את הנגיעה הסופית שמשגעת את כל הטעמים כאשר אוכלים את המנה המדהימה הזו!
שאלות ותשובות
מה הדרך הטובה ביותר לאחסן את הצלי לאחר הבישול?
עם כל המדהים הזה שנשאר, פשוט אוחרים את הבשר לקופסה מתאימה, מכסים ומניחים במקרר. ניתן גם להקפיא אותו לשימוש עתידי.
האם ניתן להשתמש בנתחי בשר אחרים?
כמובן! אם אתם מעדיפים נתח כמו נתח של בשר כבש או עוף, זה יתן טעמים שונים אך בהחלט טעמים אגדי של מסורת.
מהו הזמן המינימלי שהבשר צריך להתבשל?
אם אתם רוצים בשר ממש נימוח, אני ממליץ 2.5 שעות לפחות. יותר זמן, יותר טעמים.
מה קורה אם אני שוכח להוסיף את הצימוקים?
לא נורא, הם מוסיפים מתיקות מעניינת, אך בלי זה עדיין תצא מנה מושלמת!
האם ניתן להכין את הצלי בסיר לחץ?
בהחלט! אם תשתמשו בסיר לחץ, תוכלו לקצר את זמן הבישול לחצי, והטעמים יהיו ממכרים לא פחות!
איך אני יודע שהבשר מוכן ואפשר להפסיק את הבישול?
כשנתח הבשר נפרד בקלות בעזרת מזלג, אתם על המסלול המושלם.
האם אני יכול להכין את המנה יום קודם?
בהחלט! זה אפילו מומלץ, הטעמים יתערבבו ויהיה טעים יותר ביום המחרת.
האם ניתן להשתמש בתבלינים אחרים?
בוודאי! כל תבלין שאתם אוהבים יכול להוסיף נופך ייחודי, נסו תבלינים כמו הל או קינמון לשדרוג פצצה!
מהי התוספת המומלצת עם המנה המושלמת הזו?
אני ממליץ על אורז עם שקדים, או לחם חם, זה לקח משגע!
האם המתכון בטוח לאנשים עם רגישות לגלוטן?
כמובן, המתכון עצמו טבעוני לחלוטין ואם תשתמשו באורז לא מכיל גלוטן תוכלו ליהנות בביטחון!
אני ממליץ לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, ולהפיץ לחברים, כי כל אחד חייב לטעום את המנה המהממת הזו!
"`