סטייק אנטריקוט בתנור בנייר כסף
נחשפים למאכל המדהים שיגרום לכם ולכל מי שסביבכם להתפנק כמו שלא הכרתם קודם! הסטייק אנטריקוט בתנור הזה הוא דרך מושלמת להפוך כל ארוחה לחוויה מהותית ומעלפת, ובמקום לשלם על מסעדות יוקרתיות, אתם תכינו את המנה הכי טעימה שיש בבית שלכם. אתם רק צריכים להבין איך לעשות זאת בדרך הכי קלה, ולא תצטרכו להסתבך עם טכניקות בישול מתקדמות. נשמע טוב, נכון? אז יאללה, בואו נצלול לתוך המתכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור 4 מנות
הסטייק אנטריקוט הוא אחד הנתחי בשר הכי משגעים ומזין. הוא עשיר בטעמים ובמרקמים, ופשוט נמס בפה. גם אם עצרתם לרגע לחשוב על המילים "סטייק" ו"התנור", אתם יודעים שזה שילוב שלא ניתן לעמוד בפניו. פה נכנס הטריק שלנו – צלייה בנייר כסף. שיטה זו שומרת על הלחות, ועוזרת לסטייק להישאר נימוח ומושלם, ולא מתייבש בזמן הבישול.
הרכיבים הדרושים
- 1 קילוגרם של סטייק אנטריקוט, חתוך לסטייקים בעובי של 2.5 ס"מ
- 2 כפות של שמן זית
- 3 שיניים של שום, קצוצות דק
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית מפוררים של פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות של חמאה
- נייר כסף לצלייה
את הסטייקים אפשר לשדרג עם רוטב ייחודי שעליו אני ממליץ לכם לשים דגש. אפשר לשלב בתיבול גם חרדל דיגון או רוטב סויה, לכל מי שאוהב לטפח את הרגשות עם טעמים משתנים. אתם מבינים את הקטע, נכון? תחושת היצור בעבודתכם היא מה שעושה את המנה אגדי.
שלבי ההכנה
לרפא לכם את החשק לקהל שאומר “מה עכשיו?”, כך שזה הזמן להיכנס לראש של השף החבוי בכם.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את שמן הזית, השום הקצוץ, מלח, פלפל ופפריקה בקערה.
- שמים את הסטייקים בקערה ומעסים את התיבול מכל הצדדים.
- חותכים ריבועים מנייר כסף ומניחים את הסטייקים על נייר כסף.
- מניחים על כל סטייק כף חמאה.
- עוטפים את הסטייקים בנייר כסף היטב, כך שלא יברחו חומרים.
- מניחים את הסטייקים בתבנית ונדלקים למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות, פותחים את נייר הכסף בעדינות (שימו לב, החום יכול להיות גבוה מאוד!).
- אם אתם רוצים טבלת דוניק – אתם יכולים להניח חצי דקה נוספת כדי לקבל צלייה על פני הבשר החיצוני.
- מניחים את הסטייקים ל-5 דקות להתקרר לפני ההגשה.
אז עברתם על הכל צעד-צעד, ממתכון קלאסי אך עצוב של סבתא למאכל תפישני ואגדי של היום. כן, אני יודע שאתם מתאפקים לא ללקק את האצבעות באהבה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחת היתרונות של מנה כזו היא האפשרות להוסיף תוספות רבות ומגוונות. אם יש לכם ירקות שורש כמו גזר או תפוחי אדמה, ניתן לחתוך אותם לקוביות, לתבל ולהניח בצד אחד של הסטייק, להוסיף גזר ופלפל קלוי לטרמיסו המושלמת שלכם. אפשר גם לבשל פסטה בצד ולהגיש עם רוטב עגבניות.
אם אתם מאלה שאוהבים מסורתיות, ניתן להוסיף רוטב עגבניות מרענן או רוטב צ׳ימיצ׳ורי מרומם – מנה משגעת!
וכמובן, עם קצת פאלאן צלוי, אתם באותו סיפור של טעמים קצת שונה.
שאלות ותשובות
מהו זמן הצלייה הטוב ביותר לסטייק אנטריקוט?
זמן הצלייה הטוב ביותר הוא כ-40 דקות, אבל זה תלוי בעובי הסטייק ובאיך אתם אוהבים את הבשר שלכם – רשתות שלא יכולות להחזיק את החום ההולך.
אילו רטבים אפשר לשים על הסטייק?
כמו שציינתי, רוטב צ׳ימיצ׳ורי או רוטב סויה עם שמן זית מתאימים מאוד. שדרגו גם עם קטשופ צ'ילי עבור חוויות מתוקות וחריפות.
מה ההבדל בין סטייק אנטריקוט וויאש?
האנטריקוט הוא נתח בשר מהחלק האחורי של הפרה, בעוד וויאש הוא נתח מהחלק העליון. אנטריקוט הוא בדרך כלל עשיר יותר בלטה וגם הרבה יותר טעים.
האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל?
בוודאי! אם אתם מעדיפים טעמים מעושנים, הכינו על גריל ואז מעבירים לתנור לסיום הצלייה.
מהי הדרך הטובה ביותר לדעת אם הסטייק מוכן?
נדרשת טמפרטורה של 55 מעלות צלזיוס ל-Medium Rare. כדאי להשתמש בתרמומטר בברזל כדי להיות בטוחים ותנוחים.
האם אפשר להכין מנה זו באירוח?
בהחלט! זהו נתח שמדויק להגיש בצלחת מרשימה, והוא ירתק את כל האורחים!
מה אפשר להגיש לצד הסטייק?
בסלטים טריים עם רוטב לימון, תפוחי אדמה בתנור או אספרגוס צלוי, אוורירי. אפשרויות רבות!
האם יש טכניקה מיוחדת כדי להכין סטייק עסיסי?
לא מפתיע, ככה: שיטת המרינציה עם שמן ולעזאזל, והימנעו מלהכין את הבשר על חום גבוה מידי
איך ידעתי אם נעשה כמו שצריך?
צפייה מדויקת בצבעים. אם השתמשתם במלית דחוסה, נגמרו הכוכבים – שמחו לראות פה את ההצלחה!
האם אפשר לשדרג את הבשר לחלופה צמחונית?
להכין עם פטריות פורטובלו כבושות – תוספת מרעננת ולהתפלא מהטעמים!
אז הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה עם כל החברים שלכם! אין כמו סטייק אנטריקוט בתנור בנייר כסף, עם טעמים אגדי, כל הכבוד! רוצה לבקש מהקוראים שלכם לשתף? לאחר שנסתם את הערב שלכם – אל תשכחו לייק!