נתח בשר בתנור מדהים – סוד הקסם של שאיבת טעמים גדולים
לתכנן ארוחה כזו, שבה נתח בשר יתפוס את המרכז הבמה, זה כמו לצייר יצירת אומנות על צלחת. הגעתם לרגע המיוחד שבו המתכון הזה יכול לקחת את כל הארוחת ערב שלכם לרמה חדשה ומרגשת. נתח בשר בתנור הוא לא רק מנה, זה מסע של טעמים שמתחילים מהחומר הגלם, עובר דרך תהליך הכנה עם אהבה והרבה סבלנות, ומסתיים בהנאה אינסופית. אז אם אתם מוכנים, בואו נצלול לתוך המסע הזה של טעמים ונלמד איך להכין את המנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
- סה"כ זמן בישול: 2-3 שעות תלוי בסוג הבשר
- רמת קושי: קל – בינוני
- מתכון מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על רכיבי המנה המושלמת הזו. השימוש בחומרי גלם איכותיים הוא הדרך שלכם להביא לבית טעמים בלתי נשכחים. לכן, כדאי לבחור את הרכיבים בקפידה. הנה מה שצריך:
- נתח בשר (כמו צלעות, פילה או שייטל) במשקל 1.5-2 ק"ג
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2-3 שינים שום קצוצות דק
- 1 כף חרדל (מומלץ דיז'ון)
- מלח גס ופלפל שחור – לפי הטעם
- תבלינים נוספים – כמו רוזמרין, טימין או אורגנו
- כוס יין אדום (לא לשכוח לשמור לעצמכם קצת לשתייה)
- ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, קישוא) – לפי הטעם
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הנתח בשר בנתח טופו או סייטן, ולהקפיץ את הירקות במעט שמן זית. זה יוצא גם טעים וגם בריא!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מגיעים לחלק הכיפי – שלבי ההכנה! הכינו את המטבח, כי הטעמים הולכים להתפשט בכל הבית.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מתבלים את הנתח בשר עם מלח, פלפל, שום קצוץ וחרדל, ומוודאים שהתיבול נכנס גם לכל הצדדים.
- מחממים שמן זית בסיר ברזל או קדרה מתאימה על כיריים.
- שמים את הנתח בשר בסיר ונותנים לו להיטגן מכל צדדיו עד לקבלת צבע זהוב ונפלא.
- מוסיפים יין אדום לסיר ונותנים לו להתרכך.
- מניחים את הירקות מסביב לנתח, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
- מבשלים במשך 2-3 שעות, כאשר מדי פעם אתם יכולים לבדוק ולהוסיף מים אם יש צורך.
- ברגע שהנתח יוצא מן התנור, נותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות לפני החיתוך.
כמו תמיד, חשוב להרגיש את התהליך ולשמור על תשומת הלב לכל טעימה. זה מה שהופך את המתכון הזה למקסים! אתם יודעים, סיפור של השפעות של תיבול תאילנדי יכול לשדרג את המנה למשגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להעצים את המנה עוד יותר? יש לכם המון אפשרויות! אחת מהן היא להוסיף כמה צימוקים או פרוסות פקאן מסביב לירקות. זה עושה את כל ההבדל.
אם אתם מחפשים רענון, הוספת רוטב בולונז מצד ימין תוסיף עוד שכבת טעם שהולמת את הנתח.
חוץ מזה, כדאי גם לנסות להכין רוטב על בסיס שמנת ולמזוג אותו על הנתח לפני ההגשה. זה פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
אילו סוגי נתחי בשר מתאימים למתכון הזה?
נתחים כמו פילה, צלעות או שייטל מצטיינים כאן. כל נתח שיש לו רמות שומן מתאימות בהחלט יכול להיות מושלם.
מה עושים אם אני רוצה להכין את זה ליום של תחפושות?
אולי תכלול אפילו גזרות ירקות בצורת דינוזאורים? זה יהיה חגיגה ויזואלית מדהימה!
האם ניתן לשמור את הסטייקים האלו ליום הבא?
בהחלט! תמיד אפשר לאחסן אותם במקרר ולהשאיר את הטעמים הנפלאים גם יום אחרי.
איך ניתן לדעת מתי הבשר מוכן למאכל?
כדאי להשתמש במדחום בשר – 60 מעלות במרכז הנתח עבור מדיום רייר, 70 מעלות עבור מדיום, ו-75 מעלות למדיום וול.
איזה רטבים מתאימים ללוות את המנה?
רטבי פסטו, יין אדום עם תבלינים או אפילו רוטב שום יוסיפו לתחושת טעם לניהול המושלם.
כמה זמן צריך לבשל את הנתח בתנור?
בישול של שעתיים עד שלוש ישאיר את הנתח רך, עסיסי ומעלף!
האם ניתן להמיר את היין באלטרנטיבות אחרות?
בהחלט! שמן זית, חומץ בלסמי או אפילו מרק יכולים לשדרג את המתכון, עובדה שיגרום לו להיות כולל יותר ועם הרבה יותר טעמים!
האם אפשר להכין את המנה גם על גריל?
כמובן! גריל יכול לתת לעשן רתיחה עצומה, תומר על קיסם!
כמה זמן צריך לתת לנתח לנוח לאחר הבישול?
כדאי לתת לנתח לנוח 10-15 דקות על מנת שישמרו הטעמים והמרקם מבפנים.
מה המשקה המושלם לצידו של נתח זה?
שאפשר לשתות עם זה יין אדום, הוא משדרג את כל המנה למעלה ומחובר בין טעמים!
עכשיו, כל מה שנשאר זה לשתף עם העולם את המתכון המדהים הזה! תגידו לחברים שלכם, אם הם רוצים טעמים משגעים – המתכון הזה הוא בדיוק מה שהם צריכים! לא תשכחו לתפוס גם את הרגעים המושלמים שלכם בפוסטים ברשתות החברתיות. תיהנו!