"`html
מלפוף דרוזי – המתכון המושלם שעושה פלאים בכוחו ובטעמו!
שהיינו קטנים, כשסבתא הייתה נכנסת למטבח, כולנו היינו מתמלאים בהתרגשות. הריח של התבשילים שלה היה עוטף את הבית כמו שמיכה חמימה, וכל ארוחה הייתה חגיגה. המלפוף הדרוזי הוא אחד מהמאכלים המדהימים שהייתה מכינה, והוא לא רק מתכון. מדובר במסורת, באהבה ובמרכיבים איכותיים שמתחברים יחד למנה אגדי, שממש נמסה בפה. בכל ביס אפשר לחוש את המסורת, את הטעמים העשירים ואת ההשקעה של כל פריט במנה. בואו נצלול יחד למתכון הזה שבנוי על מסורת משפחתית ונהפוך את המטבח שלנו לגן עדן של ריחות וצבעים.
זמן הכנה: 2 שעות
רמת קושי: בינונית
כמות: 6 מנות
- שעתיים
- קצת סבלנות והאהבה למטבח
- מושלם עבור כל אירוע משפחתי!
הרכיבים הדרושים
כעת, נציג את המרכיבים לקסם הזה. חזרו על המתכון עם המידע הזה והוא יהפוך למושלם:
- 1 ק"ג חצילים קטנים
- 250 גרם בשר טחון (עוף, בקר או טופו לגרסה טבעונית)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס אורז מכוסה במים לשעה לפני ההכנה
- מיץ מלימון אחד גדול
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל זה מוסיף צבע)
אם אתם בעניין של גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בשעועית שחורה, וזה עדיין יצא טעים ומדהים! פשוט לשעשע את עצמכם ולמצוא את השילובים האהובים עליכם.
שלבי ההכנה
וכך אנו מתחילים את המסע הקולינרי שלנו. מכינים ואוכלים בסוף – שימו לב!
- מברישים את החצילים בשמן זית ומניחים בתנור ל-20 דקות על טמפ' 200 מעלות סוסיות.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומערבבים היטב.
- לאחר שהבשר מבושל, מוסיפים את האורז שהשרינו, את מיץ הלימון, את הכמון ואת הפפריקה ומערבבים היטב.
- מניחים את התערובת על החצילים, ועוטפים עם החציל כדי ליצור מלפף מדהים ואגדי.
- מניחים את המלפופים בתבנית אפייה ומוסיפים מים עד לאמצע המלפופים.
- יוצקים על המלפופים מעט שמן זית ומעבירים לתנור למשך 30 דקות נוספות.
- כשהמלפופים יוצאים מהתנור, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה אם רוצים – זה מוסיף לחגיגה!
המלפופים צריכים להיות רכים ונימוחים, עם טעמים שלא תשכחו. השלב הבא הוא לשתף את כולם, להזמין אותם ולגרום להם להתלהב גם כן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד יש מקום לשדרוגים! אם אתם אוהבים תוספות, אפשר לשדרג את המלפופים עם גבינת פטה מפוררת מעל. גם טחינה מתובלת עם שום ולימון תשתלב מצוין עם הטעמים. ואם אתם חובבי חריף, קוטג' חריף יכול להיות תוספת מרגשת. שימו לב – כל תוספת שלכם בונה טעמים חדשים ומהנה!
שאלות ותשובות
מה עושים אם החצילים רכים מדי?
אם החצילים רכים מדי, כדאי להניח להם להתקרר קצת לפני המילוי. בהמשך, יש להימנע מבישול יתר שלהם בתנור.
אפשר להכין את המלפופים מראש?
ב בהחלט! אפשר להכין אותם יום לפני ואחר כך לחמם בתנור שנמוך מהמומלץ כדי לשמור על הטעמים.
כמה זמן המלפופים נשמרים במקרר?
אם שומרים אותם בכלים סגורים, הם יכולים להחזיק כמה ימים במקרר, אבל מומלץ לא לחכות יותר מ-3 ימים.
האם אפשר להכין את המתכון גם עם דגים?
בהחלט! דגי בורי או סלמון ייתנו למנה טיפה טעמים שונים וטעימים!
מה טעים לצד המלפופים?
וסלט ירקות רענן, חלה שחורה בגריל או טחינה מתובלת יהיו מה שנקרא: “קונצרט טעמים”.
כיצד ניתן להפוך את המלפופים ליותר רוויים?
אם רוצים יותר רוטב, מומלץ להוסיף קצת מים ושמן זית לתבנית במהלך הבישול.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המלפופים?
מומלץ להניח אותם על מגש גדול עם רוטב טחינה או רוטב שום ליד. ככה כולם יכולים להתענג עליהם!
יכולים המלפופים להיות ללא ל Gluten?
כן, כל מה שצריך לעשות זה לבחור באורז או תחליף אורז ללא גלוטן.
איך אני יודע אם המלפופים מוכנים?
אם הרוטב מצטמצם והמלפופים רכים מאוד, הגיע הזמן להוציא מהמגירה.
האם המתכון עשיר בברזל?
כן, בזכות הבשר והשום, המלפופים יהיו עם ערכים מזינים מאוד!
אם אתם מתרגשים כמו שאני הייתי, אז פשוט תכינו את המלפוף הזה. הוא מושלם, משגע וממכר! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, שיהיה לכל אחד מהם את האפשרות לטעום את המסע המדהים הזה שאתם נכנסים אליו!
"`