עוגת סולת טורקית: מתכון אגדי שיעשה לכם את היום!
נתחיל בחוויה. דמיינו לעצמכם את הריח המדהים של עוגת סולת טורקית החודר לביתכם. הריח הזה, שנותן לכם תחושה כאילו אתם באחד משווקי האוכל המפורסמים של איסטנבול, שם כל עוגה היא סיפור של מסורת, היסטוריה ואהבה!
עוגת הסולת הטורקית היא לא רק מתכון, היא סיפור של תרבות ואירוח. היא קלילה כמו ריח של לאם, מתוקה כמו חיוך של ילד, ומחה את הגירויים המזיקים של היום עם כל ביס. זהו מתכון ממכר שכשאתם טועמים ממנו, אתם הופכים לאורחים במטבח נסתר של אמא טורקית שכבר שנים שלהם סוד. זוהי עוגה של חג, עוגה של משפחה, עוגה שביחד הופכת כל יום למיוחד.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. כמות: ל-8 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8
הרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נגיע לחלק המעניין – רכיבי המתכון. הם פשוטים מאוד, אך התוצאה היא מעלפת! והנה הם:
- 250 גרם סולת (10 ס"מ)
- 200 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 200 מ"ל שמן (1 כוס)
- 2 ביצים
- 1 בקבוק סודה (1 ליטר)
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אך משגע!)
- לסירופ: 400 מ"ל מים ו-300 גרם סוכר
- למעוניינים: אגוזים קצוצים לקישוט
עכשיו, אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים עם בננה מעוכה – זה עובד בדיוק באותה מידה! ואם אתם צליאק, סולת אורז תעשה את העבודה.
שלבי ההכנה
אז, לאחר שדיברנו על רכיבים, הגיע הזמן להתארגן ולצאת לדרך!
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את הסולת, הסוכר והשמן.
- נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ונטחן היטב עד שהתערובת חלקה.
- נוסיף את הסודה ונערבב שוב.
- אם רוצים, נוסיף גם קינמון.
- נשמן תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
- ניצוק לתבנית את התערובת ונשווה את פני השטח.
- נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
- בזמן שהעוגה בתנור, נכין את הסירופ: נביא לרתיחה את המים והסוכר ונבשל במשך 10 דקות.
- כשהעוגה מוכנה, נוציא אותה מהתנור ונשפוך עליה את הסירופ החם.
- נחכה שהיא תספג את הסירופ, ואז נוכל לקשט באגוזים קצוצים.
אתם חושבים על התוצאה? העוגה מתייצבת בגאווה כמלכה של האירוח, עם שכבת הסירופ השקופה הנוצצת שמזמינה אתכם לטעום.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, לאחר שהכנתם את עוגת הסולת המושלמת, אפשר לשדרג אותה בכמה דרכים יצירתיות:
- תוספת של קקאו – ליצירת עוגה שוקולדית מהסוג המפנק.
- פירות יבשים – כגון צימוקים או תמרים לקצת מתיקות נוספת.
- שכבת גבינת שמנת – להוסיף פרופיל טעם חמאתי ומחמם.
- שדרוג לטעימה של פיסטוקים קצוצים מעל לשדרוג צבעוני ומושך.
- אפשר להכין גרסה אישית לכל אחד מהחברים שלכם, וליצור הופעות שונות של אותה עוגה.
תשמרו את המתכון הזה, כי הוא יכול לשדרג כל חגיגה או ערב בישיבה עם חברים.
שאלות ותשובות על המתכון
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
ברגע שהעוגה מזהיבה מעט בחלקה העליון, אפשר לדקור אותה עם קיסם, ואם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה!
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
כן! אפשר להשתמש בסוכר תחליפי או דבש. פשוט זכרו לחתוך כמויות. תוצאות? עדיין מושלם!
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
בהחלט! עטפו אותה בניילון נצמד והקפיאו. פשוט הוציאו והניחו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
האם אפשר לגרסה ללא ביצים?
בוודאי! אפשר להשתמש בבננה מעוכה או פירה תפוחי אדמה.
עם איזה משקה כדאי להגיש את העוגה?
תה מתוק או קפה שחור יהיו מושלמים! אפשר גם להוסיף חתיכת שוקולד חם.
האם יש טיפים לאחסנה?
שמרו במקום יבש ונעים, ולא בשמש ישירה. זה ישמור על טריות!
אפשר להוסיף תוספות לעוגה?
כמובן! תוספות כמו אגוזים, קקאו או פירות יבשים יעשו קסם!
אילו סוגי אגוזים מתאימים לעוגה?
פיסטוקים, שקדים ואגוזי מלך, כולם מתאימים! הם יוסיפו מלית טעמים.
איפה אני יכול לקנות סולת?
סולת אפשר למצוא בסופרמרקטים קרובים, לרוב במחלקת הקמח.
האם אני יכול להכין את העוגה בזמן קצר יותר?
אם יש לכם ניסיון בקטע של אפייה, אפשר לקצר שלבים, אבל השף שבי ממליץ על זן!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם כולם! זה הכרטיס שלכם לפופולריות. כולם יכולים להכין את העוגה המדהימה הזו, ולכם יש את הכוח להפיצה ברשתות החברתיות!