ניוקי ללא גלוטן: המתכון שיהפוך את השולחן!

המתכון המושלם לניוקי ללא גלוטן

לא כל יום אנחנו נתקלים במשהו כל כך משגע שיכול להקפיץ את הטעמים שלנו במטבח, אבל כשזה קורה, שווה לתת את כל הלב והנשמה. ובכן, בשעה טובה, הילדודס של המטבח שלכם עומד לחוות חוויה קולינרית אגדי! ניוקי פורח בגסטרונומיה האיטלקית, ובגרסה הזו הוא ללא גלוטן! כן, אתם לא טועים – ניוקי רך, נימוח, שמלח ופלפל מתהדרים בו בקלות ובלא מאמץ.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה יוצא

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

ניוקי הוא לא סתם בצק – מדובר במנה שמכילה בתוכה מסורת שלמה, מסעות, טעמים ויחסים. המורשת הזו הביאה עמה את התשוקה למזון! עם כל טיפת בצק, אנחנו מתקרבים למקום של אוכל ביתי, כולו עם ניחוחות שמביאות זיכרונות של סבתא או אמא. אבל בנגיעה חדישה במטבח המודרני, אנחנו נאתגר את עצמנו לא רק להנות מהטעם המדהים, אלא גם מהעובדה שהמנה היא ללא גלוטן. אז אם אתם מתמכרים לניוקי כמו שאני, תתכוננו להפתעה!

הרכיבים הדרושים

עכשיו הגענו ללב הסיפור, ובואו נכיר את המרכיבים המושלמים של המתכון הזה: ניוקי שמעלף טעמים ונעים לפה!

  • 500 גרם תפוחי אדמה (אחד הגדולים, בבקשה)
  • 150 גרם קמח תפו”א (אפשר גם קמח חומוס או קמח אורז)
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אפשר גם לשים יותר אם בא לכם)
  • 2 כפות שמן זית
  • רוטב עגבניות או חמאה (לצורך ההגשה)
  • עלי בזיליקום לקישוט

עכשיו זה הזמן להזכיר שהמרכיבים הללו הם סופר גמישים. לא אוהבים ביצים? אפשר לשים רסק תפוחים! רוצים שהניוקי יהיה צבעוני? הוסיפו קצת סלק מבושל או תרד! ככה או ככה, תתמכרו רגע לשפע של צבעים וטעמים.

שלבי ההכנה

כאן מתחיל כל הכיף. לשעות הקרובות, אתם תהפכו למאסטרים אמיתיים של הניוקי! הנה כך תוכלו לגשת לזה:

  1. בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם במשך 30-40 דקות עד שהם רכים.
  2. סננו את תפוחי האדמה, קלפו אותם ונתקו על רשת למשך כמה דקות כדי שיתייבשו קצת.
  3. מעבדים את תפוחי האדמה למעין פירה בעזרת מועך תפוחי אדמה.
  4. מוסיפים לתערובת את הקמח, הביצה, המלח, אגוז המוסקט והפלפל.
  5. לשים עד שנוצר בצק נעים שלא נדבק לידיים.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ודקים באורך של 2 ס”מ.
  7. לוחצים קלות עם קצה המזלג כדי להעניק להם את הצורה המפורסמת של הניוקי.
  8. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מלח במשך 2-3 דקות עד שצפים.
  9. מסננים ומעבירים לשמן זית במחבת לצורך טיגון קל.
  10. מגישים עם רוטב עגבניות או חמאה, ומקשטים בעלים הרעננים של הבזיליקום.

שלב הכנת הניוקי מעורר אמוציות, אבל גם כאן יש מקום לה תמיד להוסיף את הטאצ’ האישי שלכם למנה. אתם תמיד יכולים לשדרג את המנה עם תוספות של גבינות שונות, כמו פרמזן או פטה, או לנסות רטבים חדשים כדי להפתיע את החיך.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כאן תוכלו להשתולל עם הדמיון. רוצים להוסיף קצת ירקות? אני אישית ממליץ להגיד כן! הוספת קוביות של פטריות, או אולי ברוקולי מאודה, תצורף לא רק לטעם אלא גם למראית העין! אם אתם חובבי שוקולד, תחשבו להוסיף קקאו לניוקי כדי ליצור צבעים מטורפים. יש לכם ירקות משתלה? השליכו בגאון את הירקות לסיר בעת בישול הניוקי. באמת, הכל אפשרי!

שאלות ותשובות

איך יודעים שהניוקי מוכן?
ברגע שהניוקי צפים על פני המים, הם מוכנים! אל תשכחו לסנן אותם מיד אחרי, כי הם עלולים להתמוסס.

אפשר להכין ניוקי מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הניוקי מראש ולשמור אותם במקפיא. אז בשעת הצורך, רק לבשל אותם במים רותחים זמן קצר.

מה אם אני רוצה מתכון צמחוני?
המתכון הוא כבר צמחוני! אם אתם רוצים לשדרגו לגרסה טבעונית, השתמשו ברסק תפוחים במקום ביצים.

האם ניתן להכין ניוקי בלי קמח תפו”א?
אתם יכולים לנסות עם קמח אורז או קמח חומוס. תצטרכו להתאים את הכמויות.

האם אפשר להוסיף עוד תבלינים לניוקי?
כן! נסו להוסיף רוזמרין, טימין או בזיליקום לתוך הבצק לניוקי טעמים חדשים.

כמה זמן שומרים את הניוקי במקרר?
עד 3 ימים בקירור, ואתם יכולים לעשות את זה בכיף.

מהו הטעם של הניוקי?
הם יוצרים טעם נימוח ומגיעים לדרגה אבלה שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות לאחר כל ביס.

האם זה מתכון בריאותי?
בהחלט! מדובר במנה דל פחמימיות, כל עוד אתם בוחרים קמח תפו”א או קמח חומוס.

מה עם רטבים שונים?
תמיד אפשר לשדרג עם רטבים שונים. אני אישית מת לשים רוטב פסטו, רוטב שמנת מתוקה או אפילו רוטב לשבת עם עגבניות!

איך מציבים את הניוקי על הצלחת?
פשוט הניחו אותם בצורה אקראית עם רוטב בחינם למעלה, קישוטים יכולים רק לשדרג את המנה!

אם המנה הזו עלתה על שולחן ארוחת הערב שלכם, אני בטוח שגרמתם הרבה גאווה ושמחה. תנו לזמן שלכם לזרום ותיהנו מכל ביס, ולבסוף אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולהמליץ עליו לחברים!