Pלאפל ללא גלוטן: המנה המדהימה שתמשוך אתכם מהכיסאות
דמיינו את הרגע שבו אתם יושבים עם חברים, כל אחד מהם מחזיק ביד פיתה רכה ומלאה בפלאפל חם, מלווה בסלטים טריים, טחינה וחריף. מצב רוח חגיגי ואווירה של שמחה ממלאים את האווירה. אבל מה אם נגלה לכם שאפשר להכין פלאפל מדהים גם בלי גלוטן? כן, כן, אתם שומעים בדיוק נכון! מדובר במתכון שמצליח לשמר את כל הטעמים המוכרים של הפלאפל המושלם, עם טוויסט שמקל על אנשים שעוקבים אחרי דיאטות שונות. הרעיון כאן הוא ליצור פלאפל שיספק את כל העונג החושי, בלי פחמימות מיותרות. מוכנים לשייט בעולם החדש של פלאפל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל בהכנה של הפלאפל הכי טעים שיש, אנחנו צריכים אוסף מרשים של רכיבים. הנה מה שצריך לארסנל שלכם:
- 250 גרם חומוס ספוג במשך לילה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 חופן כוסברה קצוצה (אופציונלי)
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- 1/4 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1/4 כוס קמח תפו”ח (או קמח קוואקר, אם רוצים לפנק את הגוף)
- שמן לטיגון
אפשר כמובן להתנסות עם רכיבים נוספים לפי ההעדפה האישית. במתכון הזה מומלץ הצליב את הפלאפל עם ירקות ממרכיבי עונה, כמו גזר או זוקיני, אבל כדאי לכם להיות יצירתיים ולחשוב מחוץ לקופסה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להוציא את השף הפנימי שבנו ולעשות את זה! להלן השלבים להכנת פלאפל מדהים:
- שמים את החומוס הספוג במעבד מזון.
- Добавьте בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה. טוחנים היטב עד שמתקבל תערובת אחידה.
- מסננים את התערובת ומוסיפים את כל התבלינים ו-1/4 כוס קמח. מערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת למקרר במשך 30 דקות כדי שתתחזק.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- בעזרת כפות, לוקחים כמויות לתוך הידיים ומייצרים כדורים קטנים.
- מטגנים את כדורי הפלאפל בשמן החם עד שהזהובים וקרנצ'יים מכל הצדדים.
- מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
כמו שאומרים – אין כמו שתיים על האש! ברגע שתשימו את ששת הכדורים זה לצד זה, תרגישו את האושר עולה לכם!
אפשרויות תוספות ושדרוגים
רוצים לקחת את הפלאפל שלכם לשלב הבא? מלאו את הפיתה עם:
- סלט קצוץ של מלפפון, עגבנייה, בצל פיקנטי.
- טחינה רכה עם טחינה גולמית, שום ומיץ לימון.
- חציל קלוי עם שמן זית ותיבול.
אם מתחשק לכם לשדרג את המנה לפלאפל בריאותי יותר, תוכלו להשמיט את השמן ולצלות את הכדורים בתנור, ולקבל גרסה אוורירית ופחות שמנונית. אפשר גם להחליף את הקמח לקמח שקדים במתכונים שמיועדים לדיאטה דלת פחמימות.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים בתוך הפיתה?
יש מגוון רחב של אפשרויות. אפשר למלא בחציל קלוי, סלט כרוב, טחינה רכה, ירקות קצוצים, או יוגורט עם שום.
האם אפשר להכין את הפלאפל מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את התערובת מראש, לאסוף אותה לכדורים ולאחסן במקפיא. כשתשבו לאכול, פשוט טגנו אותם ישר מהמקפיא.
מה אפשר לשים במקום החומוס?
אם אתם לא אוהבים חומוס, אפשר לנסות עם עדשים או אף עם פולי סויה.
האם יש תחליף טבעוני לקמח?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח חומוס או בקמח תפו”ח, זה בהחלט יתן פתרון מעולה.
האם אפשר לאכול את הפלאפל לצד סלט?
אתם יכולים להכין סלט מרענן עם ירקות כמו מלפפונים, עגבניות, בצל ופטרוזיליה, ויהיה מושלם ליד הפלאפל.
האם אפשר לעשות עיבוד נוסף של החומרים במעבד מזון?
בוודאי, אם אתם מתקשים להשיג מרקם חלק, פשוט מומלץ לטחון קצת יותר.
האם יש רעיונות למרינדות?
בהחלט! מרינדה על בסיס יוגורט עם שום, לימון ומעט כמון משעשעת את החיך.
איך מומלץ לאחסן את הפלאפל?
אם נשאר לכם פלאפל, אחסנו אותו במכל סגור במקרר, וגם תוכלו להקפיא אותו ולהגיש מאוחר יותר.
מה ניתן להוסיף אם אוהבים טעמים עשבים?
אולי כדאי לשקול להוסיף טעמים כמו מנטה ועלי נענע לתוך התערובת ולהביא עימם עושר מדהים.
איך יודעים שהפלאפל מוכן?
הפלאפל מוכן כשהוא מזהיב וקרנצ'י. פשוט תצפו בשפתיים שלכם בעיניים!
עכשיו, כשאתם יודעים להכין פלאפל מדהים ללא גלוטן, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה. תנו להם גם לטעום את השיטה הממכרת להגשה בחדשנות ובחן. יאללה, שיהיה בתיאבון!