עוגת בסבוסה אמיתית
לא מדובר סתם בעוגה, אלא כזאת שבנויה מכל הטעמים האותנטיים של המזרח התיכון. עוגת בסבוסה אמיתית היא מתכון מעורר חושים שכדי לנסות אותו, צריכים להרפות מהשגרה, להתמקד בניחוחות של הקטניות, ובמרקם העדין שמרשים בשולחן. אם חשבתם שמדובר בעוגה פשוטה, תכינו את עצמכם למשהו מדהים וטלפוני – העוגה הזו מונחת בעדינות על כל שולחן חג, יכולה לשדרג כל אירוע משפחתי ולהיות על שולחן הקפה של כל סבתא.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 12-16 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבסבוסה המושלמת נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם סמולינה (בערך 1 כוס)
- 200 גרם סוכר (בערך 1 כוס)
- 200 גרם יוגורט (בערך 1 כוס)
- 200 מ"ל שמן (בערך ¾ כוס)
- 100 גרם שקדים פרסים (לשדרוג המרקם)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת קינמון (לא חובה, אבל מוסיפה טעם נפלא)
- 500 מ"ל סירופ סוכר (בעצם 2 כוסות)
- 2 כפיות מי ורדים או מי פרח תפוזים (לניחוח המושלם)
כל אחד מהמרכיבים כאן סיפר את הסיפור שלו. סמולינה, עם מרקם עוגתי, סוכר שיש לו יכולת לעטוף את השפה בטעם מתוק, יוגורט שמחובר לאירועים שמחים – כל מה שצריך על מנת ליצור חוויה אגדית.
שלבי ההכנה
ולאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן ליצור את קסם הבסבוסה:
- חממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את הסמולינה, הסוכר ואבקת הסודה לשתייה היטב.
- נוסיף את היוגורט והשמן, ונערבב עד שהתערובת מבריקה.
- נוסיף את השקדים והקינמון (אם החלטנו להשתמש בו), ונדאג שכל אבן כסף מתערבבת.
- נשפוך את התערובת לתוך תבנית משומנת ברוחב 20 ס"מ (כמו חיבוק חם) ונשטיח את הבצק למריחה אחידה.
- נקים בעזרת סכין או שק-רגש "שורות" מעל הבצק כדי שהשקדים לא יברחו מזה.
- נאפה את הבסבוסה בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות או עד שהקצפת מתחילה להיות מעלפת וזהוב.
- בעוד העוגה נאפית, נכין את הסירופ על ידי חימום הסוכר עם מים בידייכם עד להתמוססות הסוכר (נשאיר עד לרתיחה).
- נסחוט לתוך הסירופ את מי הוורדים או מי פרח תפוזים.
- כאשר הבסבוסה מוכנה, נשפוך עליה את הסירופ החם בשכבות עד שהעוגה סופגת כל טיפת מתיקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאין גבול ליצירתיות! אפשר להדר את הבסבוסה בכמה תוספות געשיות:
- חלק מהשקדים יכולים להיות טחונים וערבובים בתוך הבלילה.
- שימו ציפוי של קוקוס טחון על פני הבסבוסה אם אתם אוהבים טעמים מזרחיים.
- במקום קינמון, אתם יכולים להוסיף תמצית וניל שתשדרג את הטעם.
- הוספת פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים יכולה להפתיע את האורחים.
כל אלו יפכו את הבסבוסה שלכם למשגעת! והנה, פשוט סופגים עוד ועוד בטעמים שמרקדים בגובה!
שאלות ותשובות
מה עושה את הבסבוסה כל כך מיוחדת?
עוגת הבסבוסה היא תוצר של תרבות עשירה וטעים שמעבירה את כל הטעמים של מזרח התיכון. כל רכיב בהוסף סיפור והיסטוריה לתוצאה הסופית.
האם זה מתכון פשוט להכנה?
בוודאי! כשאתם עוקבים אחרי השלבים, אין סיבה שתתקשו. זה ממש מדהים כמה פשוט אפשר ליצור עוגה כזו טעימה.
אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להשתמש ביוגורט עם תחליף של סויה ושמן קוקוס במקום שמן רגיל. זה מושלם!
מה לעשות אם הבסבוסה לא עלתה בקצה?
אם זה קורה, נטפל באוורור של התנור ולפעמים חשוב פשוט לחכות קצת יותר לתהליך האפייה.
מה עושה את הסירופ כל כך טעים?
באמצעות הסוכר מעלים את הניחוח בחיבור מי הוורדים או מי פרח תפוזים, זה תמיד מעלף!
יש טיפים להצגת הבסבוסה?
אתם יכולים לחתוך את הבסבוסה לקוביות קטנות ולמקם עליהן פרוסות שקדים נוספים או ציפוי של כוורת צהובה מתוקה.
האם אפשר להקפיא את הבסבוסה?
כן, בהחלט! זה תמיד אפשרי. אפשר גם לאכילה מממקפיא!
מה עשוי להוות בעיה את המצנח?
בעיקרון, זה לא קורה, אבל אם תמצאו עוגה עסיסית מדי, נסו להקטין את כמות הסוכר או לשים נוזלים מנה – פחות מפתח בטעמים!
מה יותר כדאי, סירופ סוכר קר או חם על הבסבוסה?
בהחלט סירופ חם נותן יותר טעמים ועונג מרהיב. אתם לא תתחרטו!
איך ניתן ללקק את האצבעות אחרי הבסבוסה?
לא שוכחים להציל עוד פיסה בשולחן! וגם אם נשאר לכם קצת סירופ, למה לא? (אני בהחלט עושה את זה).
אז אחרי כל זה, אם ממש אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם! הבסבוסה הזאת חייבת להיות על שולחן הקפה של כל אחד ואחת. שיעשו גם שם סבב של טעמים עד שנאפה עוד אחד!