קציצות עוף ברוטב משגע
שום דבר לא משתווה לניחוח שממלא את הבית כשאפשר לשמוע את הקציצות מטוגנות והטעמים מתחברים לרוטב המדהים שהכנו. קציצות עוף ברוטב משגע הן המנה שתהפוך את השולחן לחוויה קולינרית מדהימה, כזו שתשאיר את כולם עם חיוך בסוף הארוחה. מתכון זה הוא של סבתא, והוא עבר מדור לדור כדי ללטש אותו ולהפוך אותו למושלם; כל ביס עשוי להיות אגדי, ממכר ומעלף. אז בואו נפתח את המושג “אוכל Comfort” מחדש!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה דרוש לנו כדי להוציא את הקציצות המעלפות הללו אל הפועל? בואו נצלול אל תוך ההרכב של המנה המהנה הזו:
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיניים שום כתושות
- 2 ביצים
- 100 גרם Breadcrumbs (פרורי לחם)
- 20 גרם פטרוזיליה קצוצה (או יותר, אם אתם חובבי רעננות)
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שמן לטיגון
ולא לשכוח את הרוטב! הנה מה שנצטרך:
- 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 כפית סוכר (לתיקון החמיצות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית בזיליקום יבש
מרכיבים חלופיים
יש לכם צורך בגירסה יותר בריאה? אפשר לשדרג את המתכון הזה בקלות. קחו את הבשר עוף והחליפו אותו בטחון הודו, תגלו שהמנה נשארת עסיסית וטעימה. במידה ואתם רוצים גרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בקולורבי טחון או טופו במקומו. עבור גרסה ללא גלוטן, שימו לב להשתמש בפרורי לחם ללא גלוטן. הזכרתי קודם שזו מתכון של סבתא, כל אחד יכול לשנות אותו ולתת לו את הטאץ' האישי שלו!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שכולנו על הגל, בואו נצלול לשלבים עצמם. זה פשוט, זה כיף, וזה הזמן להעלות את העניינים!
- מניחים את בשר העוף הטחון בקערה גדולה.
- מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, שום ובצל קצוץ.
- מוסיפים את הביצים ואת הפרורי לחם, ולשים עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה.
- מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים, ולאחר מכן מעבירים לצלחת בינתיים.
- באותה מחבת, יוצקים רסק עגבניות ומוסיפים את המים.
- מתבלים עם סוכר, מלח, פלפל וכמון ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הקציצות למחבת, מבשלים על חום נמוך כ-30 דקות.
- מוסיפים בזיליקום ומערבבים עם כף עץ.
ולא לשכוח, ברגע שהמנה מוכנה, תוכלו לקחת אותה לשולחן, להניח סלט רענן בצדה ולהתענג על כל ביס.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כדי לשדרג את הקציצות, ניתן לשקול להוסיף ירקות קצוצים לתערובת כמו קישוא, גזר או פטריות. זה יוסיף טעם ואפילו קצת בריאות! אם אתם רוצים להפתיע את הילדים, תמיד אפשר לשים גבינת פטה בתוך הקציצות. יש יותר משגע מזה?
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על קציצות העוף טריות?
אפשר לשמור את הקציצות במקרר עד 3 ימים בכלי סגור. אם אתם רוצים לשמור יותר, הקפיאו אותן עד שלושה חודשים.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
תמיד מתאימים להגשה לצד אורז, פסטה או אפילו לאפה עם סלט טרי.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הקציצות יום או יומיים מראש ולשמור במקרר, או אפילו להקפיא אותן לפני הבישול.
מה הסוד לקציצות עסיסיות?
שימוש בבשר טחון טרי ועסיסי כמו עוף, ותוספת של ביצים יכולות לשדרגו את המצב.
עד כמה חשוב לטגן את הקציצות לפני הבישול?
זה מוסיף להם טעם וקריספיות! ככה אנחנו עושים את זה.
מה לעשות אם הרוטב יוצא סמיך מידי?
אין בעיה – הוסיפו מעט מים לרוטב ותערבבו היטב.
האם ניתן להכין את המתכון עם בשר אחר?
בוודאי – לפריטים כמו בשר בקר, טחון הודו. הפכו אותו למיוחד שלכם!
איך לדעת אם הקציצות מוכנות?
בצעו חיתוך בקציצה – אם היא מבושלת לחלוטין מבפנים (ללא צבע ורוד), היא מוכנה!
מה אפשר לשים בתיבול של הרוטב?
אפשר להוסיף מעט צ׳ילי אם אוהבים את התיבול האדמתי, או כמה כפות של חומץ בלסמי לרעננות.
האם אפשר להכין את הקציצות דלות יותר בפחמימות?
כן, בהחלט. ניתן לחפש עבורכם מתכונים על בסיס קישואים או לפת מותאם.
אחרי שקראתם על המתכון המדהים הזה, אני ממליץ לכם לנסות אותו בבית. זה קל, זה טעים, וזה פשוט גן עדן לכל טעם שאפשר לדמיין. אם אהבתם, אני בטוח שלא תרצו לשמור את זה לעצמכם – שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה! תאמינו לי, תודות יזרמו אליכם על כך שלא מתתם להם לפספס חוויה כזו!