פשטידת גבינות בלבד שתשנה לכם את החיים

פשטידת גבינות במילוי אגדי ולא פחות!

תארו לעצמכם את הרגע הזה, שאתם פותחים את התנור וממנו יוצאת ריח משגע שנוגע באף, עוטף אתכם בסוג של חיבוק חם ומזמין! פשטידת גבינות היא בדיוק הדבר הזה – מלוחה, פריכה בפנים ונמסה בפה, היא לא רק מנה, היא חוויה! תכירו את המתכון המדהים לפשטידת גבינות שקל להכין, עם כל כך הרבה שמחה בלב!
והאמת? היא כל כך ממכרת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה, בדיוק כמו מכשף שהיה חוטף ממנה את הביס הראשון!
האם אתם מוכנים לעשור למסע בגבינות המשגעות? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 50 דקות רמת קושי: קל עד בינוני לכ-6 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל עד בינוני
  • מספר מנות: 6

הרכיבים הדרושים

כאשר אנחנו עוסקים במתכון פשטידת גבינות, הרכיבים הם המפתח! בואו נצלול לתוך מה שצריך כדי להכין את הפשטידה המושלמת שלנו. כל רכיב הוא חוליה בשרשרת שהופכת את המנה לאגדה על הצלחת.

  • 300 גרם גבינת פטה
  • 250 גרם גבינת מוצרלה, קצוצה
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגורדת
  • 5 ביצים
  • 150 גרם קמח (אפשר חצי חצי עם קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון (רשות)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או שום קצוץ, בשביל טוויסט)

מרכיבים חלופיים

אולי אתם מחפשים גרסה טבעונית? אין בעיה! ניתן לחפש גבינות צמחיות שמבוססות על אגוזים, ולשלב קמח חומוס במקום. זה יוצא טעים לא פחות, ותוספות עשירות כמו קישואים או סלרי יכולות לשדרג את המנה ולהפוך אותה למרעננת במיוחד!

שלבי ההכנה

יש משהו מאוד משחרר בהכנה של פשטידת גבינות. בואו נחלוק יחד את השלבים – זה קל, מהיר, ות'אמת, גם קצת כיף!

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הגבינות בקערה ומערבבים היטב עד שהן מתאחדות.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. עם כל ביצה מוסיפים גם חצי כפית מלח וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הקמח וחלב – מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. יוצקים לשם גם את השמן זית והכמון, ומערבבים עד שיתאחדו לחלוטין.
  6. כשהתערובת מוכנה, מוסיפים את הפטרוזיליה (או השום) ומערבבים שוב.
  7. יוצקים לתבנית משומנת.
  8. אופים בתנור 30 דקות, עד שהפשטידה מתנפחת וזהובה.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.אל תתפתו לטרוף את זה ישר – חכו קצת!
  10. קוטעים וממשיכים לאכול בתיאבון!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הפשטידה הקלאסית הזאת, יש כמה רעיונות שפשוט מתאימים! אחד מהם הוא להוסיף לקערה בת פרי כמו קישואים, גזר או בטטה – זה מוסיף צבע ושומניות נימוחה. יתכן ותופתעו לגלות איך השילוב הזה מתאים כל כך יפה!
אפשרות נוספת היא להגיש עם רוטב יוגורט שום או רוטב צ' אימצ'י חריף בצד – שילוב של פיצוץ טעמים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הגבינות במשקל נמוך?
אפשר בהחלט! ישנן גבינות עם אחוזי שומן נמוכים כמו גבינת קוטג' או גבינת פריזאי. התוצאה תהייה מעט שונה, אבל עדיין טעימה.

איך נשמור על הטריות של הפשטידה?
כדי לשמור על הטריות, מומלץ להניח בשקית אטומה במקרר. יש אפשרות גם להקפיא – שימו לב: הקפאה עלולה לשנות את המרקם, אבל זה עדיין יישאר טעים!

כמה זמן הפשטידה מחזיקה במקרר?
אם היא נשמרת בקופסה סגורה, היא תישאר טרייה עד 3-4 ימים.

האם ניתן להמיר את הקמח בקמח מלא?
בוודאי! הקמח המלא יוסיף טעמים וניחוחות מעולים – רק שימו לב שהפשטידה עלולה לצאת פחות אוורירית.

האם אפשר לשדרג את הפשטידה עם עשבי תיבול?
בהחלט, תוספת של טימין, אורגנו או בת עילית יכולה לתת לפשטידה טאץ’ כזה גאוני!

מה ניתן להוסיף כמילוי?
אתם יכולים לשלב سبאנخ או ירקות אחרים, כמו פטריות – זה שדרוג מדהים!

למה כדאי לאכול את הפשטידה כשהיא חמה?
כשהפשטידה חמה, כל גבינה נוזלית,השילוב של כל הטעמים יחד היא פשוט אגדה!

האם יש מתכונים דומים לפשטידת גבינות?
אכן, פשטידת סבתא או פשטידת קישואים הן פרוסות טעימות מהקלאסיקה!

האם יש לכם טיפים נוספים להכנת פשטידת גבינות?
שמרו על דיוק במידות ובזמן האפייה, אחרת הפשטידה עשויה לצאת נוזלית מדיי או יבשה מדיי.

האם אפשר להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט! הכנה מוקדמת יכולה להועיל מאוד.

אז התכוננו להפתיע את עצמכם עם הפשטידה המושלמת והכי טעימה שיש! ותזכרו, השיתוף הוא נתיב לשמחה – שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים, והפכו לעדי הטעמים שלכם! בתיאבון!