סלט כרוב לבן וסגול עם חמוציות – טעמים שמשגעים!
כבר היה לכם יום מתוח? מה אתם עושים כשאתם רוצים לפנק את עצמכם במשהו מדהים ובריא? נכון, אתם לא תמיד מתים על רעיונות לסלטים, אבל ברגע שתגישו את הסלט הזה, הוא יגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב. הסלט הוא חגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים, וכל מי שיפגש בו יגיד "וואו"! עם תוספת של חמוציות מתוקות, הסלט הזה טעים להפליא, ממכר ומהמם את כל החושים. מוכנים לכניסה לעולם חדש של טעמים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לסלט הזה תצטרכו כמה מרכיבים בסיסיים, כאלו שנמצאים כמעט בכל בית. הכניסו את הידיים למטבח ונתחיל!
- 1 חצי כרוב לבן, קצוץ דק
- 1 חצי כרוב סגול, קצוץ דק
- 200 גרם חמוציות מיובשות
- 1 גזר, קלוף ומגורר
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש (או סירופ אגבה לגרסה טבעונית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צנונית פרוסה (לא חובה, עוד אופציה מהממת)
גרסה לשדרוגים חלופיים
אתם יכולים לשדרג את הסלט הזה לכיוון הטבעוני על ידי החלפת הדבש בסירופ אגבה או מייפל. כך, כולם יוכלו ליהנות מהטעמים המשגעים.
אם אתם מחפשים וריאציות אחרות, אפשר להוסיף פרוסות תפוח או פירות עונתיים, או להמיר את האגוזים בכוסברה קצוצה לעניין נוסף.
שלבי ההכנה
כעת נעבור אל שלב ההכנה. זה כמו תחילה של מופע – הכל צריך להיות מדויק והטעמים חייבים להתמזג יחד!
- חוצים את הכרוב הלבן והסגול ומועכים בעדינות עם סכין כדי לשבור את הסיבים.
- קוצצים את הכרוב הלבן והסגול דק, ואז שמים בקערה גדולה.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים לקערה עם הכרוב.
- מוסיפים את החמוציות היבשות והאגוזים הקצוצים לקערה.
- בעזרת כף עץ, מערבבים את המרכיבים בקערה כדי לערבב את הטעמים (וזה הרגע להתחיל להרגיש את האוויר מתמלא בריחות המושכים).
- בבקבוק נפרד, מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל. שShake it like a Polaroid picture!
- יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים שוב לסיים עם כל טיפה על כל החומרים.
- ניתן לתת לסלט לשבת כ-10 דקות, כך שהטעמים יתמזגו بصورة טובה, אבל אין צורך לחכות – הוא פשוט טעים גם ישר מהקערה!
- מגישים לצלחות, מקשטים בפרוסות צנונית אם צריך, ומתפנקים!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
וזה לא נגמר כאן! יש כל כך הרבה אופציות לשדרוגים והוספות:
- תוכלו לשדרג לארוחה דשנה יותר ולהוסיף חזה עוף צלוי בקוביות.
- לבחירתכם, ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת או לארוחה טבעונית – טופו קולי.
- אוהבים חריף? הוסיפו נגיעה של צ'ילי חריף קצוץ.
- אפשר לקשט עם פרוסות אבוקדו כדי להוסיף צבע נוסף.
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של כרוב?
כמו שאפשר לדמיין, הכרוב הוא ירק עשיר בוויטמינים, סיבים תזונתיים ולפחות ארבעה סוגים של אנטי-אוקסידנטים. כרוב סגול, בפרט, עשיר בויטמין K ונחשב לבריא במיוחד.
מה אם אין לי חמוציות?
לא נורא! ניתן להמיר אותן בפתיתי קוקוס, פירות יער קפואים או אפילו ליצוק קומפוט אפרסקים.
אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! רק תוודאו לא להוסיף את הרוטב עד שהסלט מוכן להגשה. ככה אתם שומרים על עסיסיות רכיבי הסלט.
האם אני יכול להוסיף ירקות נוספים?
בוודאי! כל ירק שתחליטו להוסיף, יהיה בהחלט מושלם. גזר, מלפפון או פפריקה = טעים!
מה התפקיד של הדבש ברוטב?
הדבש מוסיף מתיקות וייחודיות לפשטות של הרוטב. אפשר להמירו בסוכר חום או ממתיקים טבעיים אחרים.
מה הטכניקה הכי טובה לחתוך את הכרוב?
החליטו על סגנון החיתוך שלכם – דק או גס. תלוי בטעם האישי. החיתוך הדק מתאים יותר לסלטים.
איך לאחסן את הסלט?
אם נשאר לכם סלט, שימו אותו במיכל אטום במקרר. הוא יישאר טעים חצי יום, אבל רצוי לא לשמור יותר מדי.
מה אם אני רוצה גרסה חמה?
אחת האופציות היא לבשל את הכרוב על חום נמוך עד שהוא יתרכך ולהוסיף את שאר Ingrediants כמו אגוזים או חמוציות גם בתהליך הבישול.
באילו מקרים כדאי להוסיף יותר חמוציות?
אם אתם חובבים חמוץ, אל תהססו להוסיף כוס או שתיים נוספות! זה אם אתם מוכנים ללכת על זה!
האם ניתן להכין את הסלט ללא אגוזים?
כמובן, פשוט החליפו באופציות נוספות כמו טחינה או שום. האומץ לשילובים זה מה שמייצר את הייחודיות!
אם נזכרתם בחברים שלא ניסו את הסלט הזה, אל תשכחו לשתף אותו איתם! כן, הקסם פה הוא להגיע למרכז הנאה לצד הבריאות!