קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות שכולן מתאהבות בהן

קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות

לא הרבה מנות יכולות לגרום לנו להרגיש כמו בבית, להחזיר אותנו לזכרונות מתוקים של סבתא אהובה, ולמלא את הבית בניחוחות שאי אפשר לפספס. והקציצות האלה? הן לגמרי כרטיס הכניסה שלכם לעולם של טעמים משגעים! שילוב המושלם בין תפוחי אדמה רכים ובשר טחון, טעמים פשוטים אבל מדהימים, יכול לשעשע את הטעם לא רק של הילדים אלא גם של המבוגרים. אם חשבתם שכולם מתועדפים על טעמים ממערב, אתם לא מכירים את הקציצות העיראקיות האלה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מוציא כ-10 קציצות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, כדאי להכין את כל המרכיבים. כמו בסיפור נהדר, חלק מהקסם טמון בפרטים הקטנים.

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוללים
  • 500 ג' בשר טחון (אפשר בקר, עוף או תערובת)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח תפו”א (או קמח חומוס לטבעונים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול לפי הטעם (כמון, פפריקה, כמון מרוקאי וכו')
  • שמן לטיגון (שמן זית או קנולה)

כדי לשדרג את הקציצות, אפשר להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או קישואים מעוכים, וליהנות מהקציצה המושלמת ביותר שהכנתם אי פעם!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שצברנו את כל המרכיבים שלנו, אנחנו מוכנים לצלול למלאכה.

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך, בערך 20-25 דקות.
  2. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לשמירה על מרקם אוורירי.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה המועכים עם הבשר הטחון, הבצל והשום הקצוצים.
  4. מוסיפים את הביצה, הקמח ואת התיבול הרצוי. מערבבים היטב.
  5. מניחים בתערובת למנוחה של כ-10 דקות, כדי שהקמח ייספג בספיגה.
  6. יוצרים קציצות בעזרת הידיים, בגובה ובקוטר שמתאים לכם.
  7. מחממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  8. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ומשגעות.
  9. מניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
  10. מגישים חם עם רוטב עגבניות, טחינה או יוגורט!

והנה התוצאה הסופית – קציצות נימוחות שממלאות את החלל בניחוח של בית. אמרתם “ללקק את האצבעות”? זה בדיוק הכוונה!

אפשרויות למרכיבים חלופיים

כמו בכל מתכון טוב, האדפטיביות היא שם המשחק. אם אתם טבעוניים, אין שום סיבה שלא תוכלו להכין את הקציצות האגדיות הללו! פשוט החליפו את הבשר בטופו או במרקם צמחי אחר, ובחרו קמח תפו”א או קמח גרגרי חומוס במקום הקמח הרגיל.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, קצת על שדרוגים וטוויסטים של המתכון!

  • נשמע לכם טוויסט? נסו להוסיף לקציצות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, נענע או כוסברה.
  • השדרוג הבא שחשוב לטפח הוא רוטב חריף – כן, גם כזה שאתם יכולים להכין לבד.
  • אם התחשק לכם טעם של בושל, אחרי הטיגון, מבשלים את הקציצות למשך רבע שעה ברוטב עגבניות!
  • ופשוט לא שוכחים – קציצות עם תוספת של סלט חסה מרענן!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום תפוחי האדמה? ניתן להשתמש בקישואים! הם נותנים טעם שונה אבל משגע!

אפשר להכין קציצות אלו בתנור? בהחלט! פשוט הניחו את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ואפו במשך 25 דקות על 200 מעלות.

איך שומרים על קציצות לא יתחממו? עטפו עם ניילון נצמד ושימו במקרר.

אני לא אוהב בצל, מה לעשות? ניתן להשאיר את הבצל החוצה, אך כדאי הרבה להתעקש על תיבול כי הוא מעניק טעם מעולה.

מה אפשר להגיש לצד הקציצות? סלט ירקות מרענן, חלה רכה או אפילו אורז עם תיבול פשוט!

האם יש סוד לטעמה המדהים של הקציצות? בניגוד לכמות השמן, תשמרו על חום בינוני ותנו לקציצות זמן לבעור!

האם אפשר להקפיא קציצות? כמובן! הכינו קציצות, הניחו למשך כמה שעות במקפיא, ולאחר מכן הכניסו לשקית!

כיצד ניתן לדעת אם הקציצות מוכנות? הן צריכות להיות מזהיבות ואי אפשר לעמוד בפני ריחן הממכר!

יש טיפים איך לתת לקציצות יותר טעם? הוסיפו כמה תמרים קצוצים לתערובת! זה מוסיף טעם מדהים.

למה הם כאלה פופולריות במתכונים עיראקיים? כי זה מה שמזכיר לנו את הטעמים של הבית, המערבבים שביעי ורביעי עם קציצות מטריפות!

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם הזה, לא נשאר לכם אלא להתחיל לעבוד! אתם מבינים שזו לא סתם מנה, שאפשר להרגיש אותה? תכינו ותשתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה – הגיע הזמן שגם להם יהיה מתכון אגדי בספרי המתכונים!