איך להכין פנקייק שיבולת שועל ובננה טבעוני בקלות

"`html

פנקייקים מדהימים משיבולת שועל ובננה בטעמים מרעננים

כשהשמש מתחילה לזרוח על הכניסה לביתכם, זה הזמן המושלם לחשוב על איך להתחיל את היום עם פנקייקים משגעים שאין להם תחליף. הדמיינו פנקייקים רכים, אווריריים ונימוחים, שמציפים את הלב והנשמה בטעמים שמשאירים אתכם עם חיוך על הפנים. בשילוב של שיבולת שועל ובננות, הפנקייקים הללו יהפכו לארוחת הבוקר הכי טעימה שיש!

Zמני ההכנה ורמת הקושי

  • זמן הכנה: כ-15 דקות
  • זמן בישול: כ-20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס לתהליך הכנה המושלם, נפנה לרשימת המרכיבים השווים שלנו, שמבטיחים טעם אגדי ונפלא. רכיבים טבעיים ובריאים שמשתלבים יחד ליצירת יצירת מופת קולינרית.

  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 2 בננות בשלות
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או חלב אחר לבחירתכם)
  • 1/4 כוס סירופ מייפל (או דבש, אם אינכם טבעוניים)
  • 1/2 כפית קינמון (תוספת של טעם מעלף)
  • 1/4 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (זה מה שגורם לפנקייקים להתנפח כמו שצריך)
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)
  • שמן קוקוס או חמאה לטיגון

אם מישהו מכם רוצה גרסה ללא גלוטן, ניתן לחפש שיבולת שועל מבית שמכילה את התו הכחול ללא גלוטן. לחלופין, אפשר להמיר את השיבולת שועל בקמח שקדים. כל טעם בריא ומיוחד שנשקול.

שלבי ההכנה

אחרי שהמרכיבים מוכנים המתכון עצמו מצחיק באיזו קלות שהוא מתבצע. אתם תראו איך מיד תמצאו את עצמכם בתהליך חווייתי שמוביל לתוצאות מעלות.

  1. יש לשים את השיבולת שועל במעבד מזון ולטחנה עד שהיא נשאת לקמח.
  2. מוסיפים את הבננות, חלב השקדים, סירופ המייפל, קינמון, מלח ואבקת סודה לשתייה.
  3. מעבדים הכל יחד עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  4. אם יש לכם אגוזי לוז, קצצו אותם לקוביות קטנות והוסיפו לתערובת.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס על חום בינוני.
  6. משתמשים בכף ומניחים מעט תערובת במחבת, מבשלים במשך כ-3-4 דקות עד שהפנקייק מבעבע ומתחיל להזהיב.
  7. הופכים בעדינות עם מרית ומבשלים עוד 2-3 דקות מצד השני.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר התערובת.
  9. מגישים עם תוספות אהובות כמו סירופ מייפל, סוכר קנדי, פירות טריים או אגוזים קצוצים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בואו נדבר על עולם התוספות! זה נכון שהפנקייקים האלה מדהימים על עצמם, אבל למה לא לשדרג אותם? אפשר להוסיף שבבי שוקולד מריר לתערובת, שזקוקים לדבר שכזה של קקאו. עוד אופציה היא לקצוץ תמרים ולהפחית את סירופ המייפל. אה, וכמובן, שמן קוקוס בהחלט מוסיף טעמים טרופיים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הפנקייקים עם חלב רגיל?
בהחלט! חלב פרה, חלב סויה או חלב קוקוס – כל חלב שתבחרו יעבוד מצוין.

מה עושים אם אין לי בננות בשלות?
אפשר להמיר את הבננות במחית תפוחים, ויש שיגידו שזה טעים לא פחות!

האם הפנקייקים מתאימים למקפאה?
בוודאי! אפשר לקפוא את הפנקייקים ולהפשירם במיקרוגל במידה ותרצו לנסות את זה.

האם תהליך הכנת הפנקייקים מסובך?
ההנאה מתחילה בדיוק כאן – המתכון קל להפליא! לא צריכים להיות שפים מקצועיים בשביל להוציא תוצאות מרשימות.

האם ניתן להכין את הפנקייקים מראש?
לגמרי! אפשר להכין את התערובת ערב קודם, לשמור במקרר ולהכין בבוקר.

כיצד אפשר להפוך את המתכון לגדול יותר?
פשוט הכפילו את הכמויות של כל המרכיבים ושמרו על אותם שלבים של הכנה.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר במקום שיבולת שועל?
בהחלט, קמח קוקוס, קמח תפו”א ופעולות כאלו עשויות להתאים.

מה עושים עם שאריות פנקייקים?
אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים, ואם רוצים, להקפיא.

האם יש תחליף לסירופ מייפל?
כן! דבש, סירופ חוחובה או אפילו רסק תפוחים יכול לשמש כתחליף מצוין.

אילו תוספות אפשר להוסיף לפנקייקים?
פרות יפים כמו אוכמניות, תפוחים קצוצים או שוקולד מריר יכולים לשדרג בקלות את המנה!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות – זה משגע, וכמו שאומרים, אם הכנתם אתם חברה – אז אללה עלכם! שתפו עם השפים שלכם, משפחה וחברים!

"`