עוף ממולא באורז עם סילאן: חגיגה של טעמים
לא משנה איפה אתם נמצאים במעגל החיים, עם עוף ממולא באורז וסילאן, אתם תמיד מגיעים לבית האמין והחם שלכם. בזיכרון שלכם, הריח המשגע של העוף שבועט את עצמו בתנור יחד עם תבלינים כאלו ואחרים, ובאופן מסוים מחזוריות של שמחה חומרית ורגשית מתממשת. כאן, במתכון הזה, אנחנו מבשלים לא רק עוף – אנחנו מבשלים חוויה.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נדבר על המרכיבים. זה הזמן לדמיין את העוף המדהים הזה, הבשר הנימוח, האורז העצמאי והסילאן המתקתק. כל פרט כאן הוא חלק מהשגרה הקולינרית שלנו, ואם נשקול את כל מרכיב, נגלה שהוא ממלא תפקיד מקסים במתכון.
- 1 עוף שלם (כ-1.5 ק"ג)
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 בצל בינוניים, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס סילאן (או יותר, למי שאוהב מתוק)
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס צניברים (אופציונלי)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס מים
אם תרצו, יש המון אפשרויות להחליף ולהתאים את המרכיבים. ככה אפשר גם גירסה טבעונית עם קישואים ממולאים במקום העוף. זכור תמיד – אתם קובעים את המתכון!
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לחלק הכי מאתגר בעיר. שלב אחרי שלב, אנחנו הולכים להכניס את כל הטוב הזה לתוך תנור ולאיזו חגיגה בינלאומית!
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עם הבצל והשום לעוד כ-2 דקות, עד שהאורז יהפוך קצת שקוף.
- מוסיפים את הסילאן, התבלינים והמים. מבשלים על חום נמוך כ-15 דקות עד שהמים נספגים.
- בזמן שהאורז מתבשל, אנחנו נערכים עם העוף. שוטפים אותו היטב ומייבשים עם נייר מגבת.
- ממלאים את העוף בתערובת האורז בעזרת כף. נדחוס בעדינות כדי שהאורז יתפוס מקום.
- סוגרים את העוף עם חוט תפירה או קוטעים את הפתחים.
- מעבירים לתבנית מעט משומנת עם מעט מים לתחתית.
- מבשלים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך שעתיים, עד שהעוף מבשלים ומתמזגים הטעמים.
כאשר העוף מוכן, אפשר להתחיל ללקק את האצבעות. לאט לאט אנחנו מתקרבים לסוף, אך זה הזמן לשדרוגים!
שדרוגים אפשריים
לפני הסוף, כדאי לדבר על השדרוגים. כמובן, הלטאה המתקתקה הזאת מושלמת בפני עצמה, אבל יש דרכים להפוך אותה למעלפת עוד יותר.
- אפשר להוסיף ירקות קצוצים לתערובת האורז, כמו גזר וברוקולי.
- אוהבים חריף? הוסיפו קצת פלפל חריף קצוץ לתערובת האורז.
- בנוסף, תמיד אפשר לקשט עם אגוזי מלך קצוצים לקראת הסיום – זה מוסיף מרקם מעולה!
- שימו לב לשפריץ של לימון טרי לפני ההגשה – זה עשה את כל ההבדל!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש ליד עוף ממולא?
יש המון אפשרויות. סלט ירוק פשוט עם רוטב לימון, ירקות צלויים או אפילו פירה תפוחי אדמה משגע.
איך יודעים שהעוף מוכן?
כשעור העוף מזהיב, והוא מתקלף בקלות מהעצם. אתם יכולים גם לבדוק את חום הפנימי עם מדחום מזון.
אפשר להכין את זה גם עם בשר אחר?
יש אפשרות מצוינת להשתמש בסטייקים של עשיית עוף במרינדה – הטעמים יספגו בתהליך הבישול.
מה גובה האחסון של העוף הממולא?
תוך 3-4 ימים במקרר וזה מחזיק מעמד – ואפילו ניתן לחמם שוב בתנור.
מה אפשר לשים במקום סילאן?
דבש יכול להיות מתוק לא פחות, ובוודאי ייתן טעם אגדי.
האם מתכון זה מתאים לבריוש?
אם אתם בעניין של מתוקה, אז בהחלט! זה יכול לעבוד גם כתוספת סופר מגניבה.
למה אני צריך לסגור את העוף בלתת חוט?
כדי לשמור על כל האורז והטעמים בתוך העוף. זה שומר על החום ועל הרטיבות!
כמה זמן לוקח לגביע את העוף בתנור?
לפי המתכון, שעתיים ב180 מעלות, אבל תלוי בעובי ובגודל העוף שלכם.
איפה קונים אורז בסמטי?
בכל חנות מכולת או רשתות מזון. זה קל מאוד למצוא!
איך אני יודע אם אני שם את האורז בצורה נכונה?
אל תתביישו! אם אתם מרגישים שהאורז בידי חדור טרי ומאמן, אז אתם בדרך הנכונה!
שתפו את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות. זה עוף ממולא באורז עם סילאן אגדי, והשליחים יכולים להפתיע את כולם בכמה טעמים מדהימים. קדימה – תעשו גלים, נשמח לראות את אוצרותיכם בצלחת!