בצק עלים עם שוקולד השחר
אם יש דבר שמשאיר אותנו עם חיוך על הפנים, זה כשמצליחים ללקק את האצבעות אחרי ביס מבצק עלים מרשים עם שוקולד השחר. השילוב המהמם הזה של בצק פריך, עשיר בטעמים ושוקולד כהלכה גורם לשבת אחר הצהריים בבית להיות אגדה. מדובר בכיבוד שהוא גם מדהים וגם מושלם לכל אירוע, ולמה לא סתם כך, על כוס קפה עם חברים? נשמע טוב, נכון? אז בואו נ dive into the recipe!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 ריבועים
הרכיבים הדרושים
לפני שנסתכל על שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שנצטרך. החומרים מאוד פשוטים. חלקם בטח כבר יש לכם בבית, וחלקם תוכלו למצוא בכל חנות מכולת.
- 1 חבילת בצק עלים קנוי (כ-250 גרם)
- 100 גרם שוקולד השחר מגיע במילוי פרלין (או שוקולד מריר אם אתם בעד בריאות)
- 1 ביצה (או ספק ביצה צמחית לטבעונים)
- 50 גרם סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל אם אין)
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי, אך למה לא להפתיע?)
מרכיבים חלופיים
עכשיו נרגיש חופשיים לשחק עם המתכון! אם תרצו שוקולד אחר, אפשר בהחלט להשתמש בשוקולד חלב או לבן. אפשר גם למלא בריבות שונות, כמו ריבת פירות יער או ריבת חלב. אם אתם מבקשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה ברסק תפוחים או סלסת צ'יה.
שלבי ההכנה
הגעענו לשלב המרגש – ההכנה! בואו נתחיל:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את בצק העלים מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות.
- מגלגלים את הבצק בעדינות על משטח מקומח עד לרצויה של דק של כ-3 מ"מ.
- חוצים את הבצק לשניים, כך שיהיו לכם שני מלבנים שווים.
- עורכים את שוקולד השחר בסמוך לאחד הקצוות של הבצק.
- מקפלים את הבצק על השוקולד כך שיסגר את המילוי בשני צדדים.
- מחזיקים את הריבועים ומניחים בתבנית.
- מפרידים את הבצק עלים ומקישים בעזרת מזלג כדי לעשות "חורים" קטנים שיאפשרו לשוקולד להתרכך.
- מקציפים ביצה בקערה ומורחים על הבצק בעזרת מברשת.
- מפזרים סוכר חום מעל הבצק.
- אופים בתנור במשך 20 דקות או עד שהם מזהיבים.
- כאשר יוצאים מהתנור, מפזרים מעט אבקת סוכר לסיום.
תוספות או שדרוגים אפשריים
לאחר שכבר הכנו את הבצק, אפשר לשדרגו בהרבה דרכים! אם רוצים להוסיף טעם ליצירה שלכם, אפשר לשלב אגוזים קצוצים כמו פקאן או אגוזי לוז. אם אתם רוצים להרטיב מעט את הבצק, תוכלו להוסיף מעט ריבת חלב במהלך המילוי.
בעקבות ההיכרות שלי עם המתכון הזה, אני מוצא שגם פירות יער או פרוסות בננה יכולות להוסיף נופך מושלם!
שאלות ותשובות
מהו זמן ההכנה של המתכון?
זמן ההכנה הכולל הוא כ-50 דקות, מתוכם 30 דקות להכנה ו-20 דקות לאפייה.
באיזה סוג שוקולד מומלץ להשתמש?
אפשר להשתמש בשוקולד השחר למילוי עשיר וטעים. במידה ואתם לא אוהבים שוקולד כהה, אפשר להחליף בשוקולד חלב או לבן.
האם ניתן להכין את הבצק בבית?
בהחלט! מתכון לבצק עלים ביתי דורש קצת יותר עבודה אבל זה אפשרי. אם יש לכם את הזמן, כדאי לנסות.
מה אפשר לשים במילוי במקום שוקולד?
מלבד שוקולד תוכלו להשתמש בריבות שונות, קונפיטורות או אפילו אגוזים קצוצים.
האם יש גרסאות טבעוניות?
כמובן! במקומות בהם מופיעה ביצה, תוכלו להשתמש ברסק תפוחים או תחליף ביצה אחר.
האם הבצק יכול להיות קפוא?
כן! תוכלו להקפיא את הבצק עלים ולהשתמש בו כאשר יש תמונה בעד שולחן.
מה אפשר לעשות עם עודף הבצק?
אפשר להשתמש בעודפים להכנת רצועות קנלוני קטנות עם אותן מילויים!
האם אני יכול לשדרג את המראה של המנה?
כמובן! קישוט עם פירות טריים מוסיף יופי וטעם!
מה הזמן המומלץ לאכול את המנה?
רצוי לאכול את הבצק החם ישר לאחר האפייה כדי ליהנות מהמרקם והטעמים.
האם הבצק נשאר טוב לאחר יום?
לאחר יום, האפשרות היא לאכול את זה אבל המרקם לא יהיה אותו דבר כמו כשהוא טרי. אפשר לחמם אותו בתנור ולרכך אותו שוב.
אם אהבתם את המתכון הממכר הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים ובני משפחה! בואו נעשה שמח יחד ברשתות החברתיות!