המדריך המושלם להכנת סטייק על האש
כשהשמש זורחת, עצי המנגל פועלים והארומה של בשר צלוי ממלאת את האוויר, אנחנו מבינים שהגיע הזמן לזמן המושלם – זמן הסטייק! תהליך הכנת הסטייק על האש הוא לא רק טעים, אלא גם חוויה מהנה שמחברת בין אנשים, עוטפת אותם בריחות מופלאים ויוצרת זיכרונות בלתי נשכחים. אבל רגע, לפני שאתם מפילים את הסטייקים על המנגל, האם אתם מוכנים להגיע לרמות שלא הכרתם? הכנו עבורכם מתכון מדהים, משגע ומעלף שיגרום לסטייק שלכם להיות הכוכב של הערב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
ועכשיו, ניגע ברכיבים שיעשו את הסטייק הזה לכזה שכבר יעמוד בזיכרון שלכם, כי מדובר בחוויה קולינרית של ממש. כדי להעניק לסטייק את הטעם המושלם, נשתמש בכל מיני רכיבים, כולם נגישים ופופולריים. הנה הרשימה:
- 4 נתחי סטייק, בשר משובח – אנטרקוט או פילה, באורך של כ-2 ס"מ
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שום כתוש – 2 שיניים
- רוזמרין או טימין – כמה ענפים טריים (לריחות נפלאים)
- שמן זית – 3 כפות
- חמאה – 50 גרם (לרכות המדהימה)
- לחם בוטיק איכותי, כדי ללקק את האצבעות
כשהרשימה כאן, אפשר לזכור שאפשר גם לשדרג, להכין גרסה טבעונית או דלה בפחמימות. לדוגמה, אם אתם אוהבים טופו, פשוט ניתן להמיר את נתחי הסטייק בנחתי טופו ולהשתגע על השום והעגבניות שאיתם.
שלבי ההכנה
נכין סטייק על האש שלא תימנעו ממנו ללקק את האצבעות! כך עושים זאת שלב אחרי שלב:
1. נניח את הסטייקים על המשטח העבודה ונשאיר אותם בחוץ במשך 30 דקות כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
2. בזמן שהסטייקים מתאזנים בחום, נמחץ את השום ונערבב עם שמן זית, מלח ופלפל.
3. נמרח את התערובת על הסטייקים, ונשאיר אותם להתבשל במרינדה כ-15 דקות.
4. אנחנו נבטיח שהגריל או המנגל מחוממים היטב!
5. כשמלח המים בולטים באוויר, נשים את הסטייקים על הרשת.
6. לאחר כ-4-5 דקות של צלייה, נתהפך את הסטייקים, נוסיף חמאה ורוזמרין/ טימין ונשקל להם לשים עליהם עוד 4-5 דקות.
7. נוודא שהסטייקים עשויים על פי ההעדפות שלנו – אם אתם זורמים עם על המנגל, ככה בדיוק תבקשו.
8. נקפד את הסטייקים על צלחת, ניתן להם מנוחה של 5 דקות.
9. נחתוך ונגיש עם לחם בוטיק איכותי או סלט רענן.
בשלב זה אפשר להתחיל להרגיש את הארומה כאן – חלום טעים מתממש לנגד עינינו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את החוויה, תמיד אפשר להוסיף תוספות שיכולות להקפיץ את המנה! לדוגמה:
- סלט ירוק מרענן – עם רוטב לימון ושום.
- תוספת קלילה של ירקות צלויים על המנגל – קישואים, חצילים או גזר.
- וסוף סוף, רוטב עגבניות או רוטב ברביקיו. גם להם מגיע להרגיש את חווית הסטייק הזה!
שאלות ותשובות
איך לדעת אם הסטייק מוכן?
כדי לדעת אם הסטייק מוכן, יש להשתמש במד חום – הסטייק צריך להגיע ל-55-60 מעלות צלזיוס לעשייה בינונית.
אפשר להכין את הסטייק גם בשיטה של סו וויד?
בהחלט! כן, אפשר להכין אותו בשיטה הזו: בישול ארוך בקצב נמוך עד שהבשר מגיע למרקם מדהים.
לא כל הבשרים מתאימים למנגל, איך נדע איזה לבחור?
בשר שמן ייתן לנו את הטעם הנפלא – כמו אנטרקוט, פילה, אלא אם אתם טבעוניים, שם טופו הוא שם המשחק!
האם זה נכון להשתמש בחמאה בצלייה?
בהחלט. חמאה מוסיפה טעמים מדהימים ובמיוחד כשהיא משתלבת עם צמחי תיבול.
איך למנוע מהסטייק להיתקע על המנגל?
לקראת סיום הצלייה, חשוב להפסיק לגעת בו! אם נגעתם בו הרבה, הוא ייתקע על הרשת.
אפשר להכין את הסטייק מראש?
כן! אפשר למרוח את התיבול ולשמור במקרר, ובשעת הצורך להוציא ולצלות.
מה לעשות עם שאריות הסטייק?
יכולים להכין סנדוויץ' מדהים עם רוטב או סלט.
נשארו לי שגרמתי בהכנה, מה לעשות עם זה?
פשוט לשמור במקרר ולהשתמש בהמשך – אנחנו בטוחים שתהיו יצירתיים עם זה!
איך לאחסן היטב את הסטייק בעבודת יד?
מומלץ לקנות מראש נתח איכותי ולאחסן במקרר קר.
האם ניתן להכין סטייקים קטנים על המנגל?
כן! הנתח רק צריך להיות מספיק שומני כדי שלא יתייבש על המנגל.
לאחר כל ההכנות, אין ספק שהסטייק הזה הוא ה-סטייק שתמיד חלמתם עליו. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ואת הקסם הזה – העולם ממתין לגלות את המתכון המדהים, המושלם והאגדי הזה!