קציצות בשר בתנור ללא פירורי לחם שמדהימות את כולם

קציצות בשר בתנור ללא פירורי לחם

שירותים טעימים, ריחניים ומדהימים, שמיד כאשר הם יוצאים מהתנור, כל הבית מתמלא בארומה שמזכירה את המטבח של סבתא, גם אם אנחנו בכלל לא על המדף שלה. דמיינו איך אתם מגישים קציצות בשר רכות, נימוחות ונמסות בפה, יחד עם רוטב עגבניות שבישלתם עם אהבה. מתכון זה ישאיר את כולם עם תחושה של געגוע, וכמובן, רעב לעוד! אתם לא תאמינו כמה זה פשוט ובריא, והכי כיף – ללא פירורי לחם! אז בואו נתחיל במסע הזה אל קציצות הבשר של החיים. אלה פשוט קציצות שלא יכולות להיכשל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן תמצאו את המרכיבים המושלמים לקציצות בשר ללא פירורי לחם, שמנגנון שטעימים לא רק בבטן, אלא גם בלב. כל אחד משתתף במשחק הזה יכול לגלות איך כל רכיב תורם למרקם, לטעם וכמובן ליופי של המנה.

  • 500 גרם בשר טחון (רצוי מעורב עגל וחזיר)
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס מים קרים (לספיגת התערובות)
  • שמן זית לזיגוג

כמובן, ניתן לשדרג את המתכון הזה בקלות על ידי הוספת ירקות מרוככים כמו ק zucchini או חצילים מגורדים, ממש כדי להפתיע את האורחים עם קציצות אגדי!

שלבי ההכנה

הכנת הקציצות היא חוויה שלא תרצו להחמיץ. כל שלב מלא בקסם ובניחוחות שממלאים את הבית. אז, בואו נצא לדרך!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, השום, הביצה, הפטרוזיליה, התבלינים והמים.
  3. לשים את התערובת בידיים עד שהכל מתאחד ונעשה חלק.
  4. מניחים חתיכות קטנות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעגלים אותן לקציצות בגודל הרצוי.
  5. מניחים את הקציצות בתבנית, מסדרים בצורה מסודרת ולא צפופה.
  6. מסדרים מעל הקציצות מעט שמן זית בעזרת מברשת או כף.
  7. אופים בתנור במשך 30-40 דקות עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב ומצופות בארומה אגדי.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.

הקציצות האלה נמסות בפה, ותוך דקות נדמה שיש לנו נימוחים מהמטבח הביתי הכי טעים שיש, שיכולים ללכוד את ליבם של כל האורחים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש הרבה דרכים לשדרג את הקציצות האלו ולטפח את החגיגה:

  • אפשר להוסיף ירקות כמו גזר או קישואים קלופים, קצוצים דק, כדי להעניק לקציצות עוד יתרון תזונתי.
  • שדרגו עם גבינת פטה מפוררת בתוך הקציצה – תוספת ששודרגה לחשמל בהגדרה.
  • כדי להאזין להשפעות מוטיבציה נוספות, אפשר להגיש את הקציצות עם רוטב עגבניות עשיר או טחינה – או שתיהן!
  • לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בטחינה גולמית כתחליף לביצה ולקחייה מומלצת.

שאלות ותשובות

אילו סוגי בשר אפשר להשתמש לקציצות?
ניתן להשתמש בבשר טחון מעגל, עוף או אפילו הודו. כל הגרסאות טעימות וההבדלים הם בטעמים ובמרקמים. אם רוצים להרגיש את הטריות, כדאי להעזר בבשר שהוא אינו קפוא.

האם ניתן להכין קציצות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הקציצות מראש ולאחסן במקפיא כשהן לא מבושלות. כשהן מוכנות, פשוט הוציאו, חממים אותן בתנור ומעמידים אותם לרקיעה.

האם ניתן לשמור את הקציצות במקרר? כמה זמן?
כן! הקציצות נשמרות בכלי אטום במקרר למשך 3-4 ימים. המסה האלגנטית שהם שקופים, תוודאו שהכל נשאר טרי.

אפשר להכין את הקציצות בטפיחת נירוסטה?
כן! אם יש לכם טפיחת נירוסטה, אתם יכולים לאפות לאורך. פשוט חשוב לדעת שצריך לנגב את טעם החלב לפני האפייה!

מה ניתן להוסיף לקציצות כדי שהתבלינים יהיו חריפים יותר?
הוסיפו קצת חריף, כמו פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי קטן עובר הנכנס לתוך הקערית. כך שהליבוד מסתכם בטעמים אחרים.

האם ניתן להחליף את הבצל?
בהחלט! אפשר להשתמש בבצל ירוק לעומת החוטים הישנים או אפילו בשום ירוק. הם גם מוסיפים מעט מתיקות לכדורים.

מה השירות שמומלץ להגיש עם הקציצות?
הקציצות מושלמות עם פטריות שונות, או אולי פשוט עם פסטה או אורז. הם עובדים מעולה גם בסלטים עם ירקות ירוקים.

כיצד בודקים אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות זהובות והן נדבקות מרפה על התבנית, הן מוכנות! אפשר גם לבדוק בפנים אם הבשר צהוב ולא ורוד.

מה אם אני לא אוהב בשר?
אם אתם לא אוהבים בשר, אפשר להכין קציצות מתפוחי אדמה עם קטניות מוחשבות שהן מאוד טעימות ובריאות!

האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?
בהחלט! קציצות בשר הן אחת מאלה שנשארות טובות מאוד לאחר ההקפאה. יש לאחסן בשקית אטומה מבלי לאכול אותם.

אז מה עושים עם כל הטוב הזה? פשוט משתפים אותו ברשתות החברתיות, מאתגרים את החברים להכין, אהבה מבית לאקספרס! אל תשכחו ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!