פילה אמנון בתנור עם עשבי תיבול
מישהו אמר פילה אמנון? אז אתם בהחלט במקום הנכון! דמיינו לכם רגע את הרגע שבו אתם פורצים לתוך מטבח מלא בפרחים ריחניים של עשבי תיבול, והריח העדין של הדגים מתחילים להתמזג עם התבלינים. אם יש משהו שאני יכול להעיד עליו מהנסיון שלי, זה שמדובר במנה מדהימה, מעלפת, ומושלמת לכל הזדמנות. מעבר לכך, הכנת הפילה בתנור היא בהחלט אחד מהטיפים שכל שף מתחיל היה צריך לאמץ.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומס' מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מס' מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים בהישג יד. מדובר במתכון כולו מדריך למנות בריאות וטובות – דגן, חלבון, ועשבי תיבול טריים. כך תפיקו את המנה הכי טעימה שיש:
- 600 גרם פילה אמנון, טרי ורענן – שימו לב לבחור דג שלא ישן מדי, כי טעם הדג “הטרי” הוא חיוני כאן
- 2 כפות שמן זית – מומלץ על שמן זית איכותי, כי הוא משדרג את הטעם
- 2 כפות מיץ לימון – לחמיצות עדינה!
- 1/2 כפית טימין יבש – או טרי אם יש לכם, הוא מביא ארומה משגעת
- 1/2 כפית רוזמרין – הוא משגע ברמה אחרת
- 1 שן שום, כתושה – שום הוא המלך במטבח
- מלח ופלפל לפי הטעם – אתם מכירים את זה, כדי שהתיבול יתפוס את כל הפילה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה – הלימון והפטרוזיליה חוברים כדי לרענן את המנה
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את דג האמנון בטופו או בברוקולי קלוי, תהליך ההכנה יהיה דומה. יש אנשים שאוהבים לגוון עם ספגטי כוסמת לצלחת לצד העיקרית.
שלבי ההכנה
וכעת, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור! ההכנה דורשת סבלנות ודיוק, אבל היא שווה כל שנייה! כאן מגיעה הכנה שלב אחר שלב:
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בתוך קערה, מערבבים את השום הכתוש, שמן הזית, מיץ הלימון, טימין, רוזמרין, מלח ופלפל. אתם אמורים לראות שם רוטב מדהים!
- שמים את פילה האמנון בתבנית אפייה, ומושחים עליו את הרוטב באופן אחיד מכל הצדדים.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
- עוטפים בנייר כסף, ואופים בתנור במשך 15 דקות.
- מדי 5 דקות, בודקים את הדג. כאשר הוא מבושל לגמרי וקל ללטף עם מזלג, אפשר להסיר את נייר הכסף.
- משאירים בתנור לחשיפת צבע זהוב למשך 3-5 דקות נוספות.
- מוציאים ומשרתים חם עם סלט ירוק מרענן.
הצלחתם עד כאן? עבדתם קשה, והגיע הזמן ליהנות מהפירות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד הדברים האדירים במתכון הזה הוא שהוא מספק לכם שלל אפשרויות לשדרוג. אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלויים בצד, ירקות שורש כמו גזר, או בטטה שתנסו לאפות במקביל בתוך התנור. אם אתם רוצים נגיעות אסייתיות, תוכלו לשים בסלט רוטב סויה וכל מיני אגוזים קצוצים. זה בהחלט ישדרג את המנה לרמות חדשות של טעמים.
שאלות ותשובות
למה פילה אמנון כל כך פופולרי?
האמנון נחשב לדג איכותי, טעים וקל לבישול. הוא לא שומני מדי, דבר שמקל על הכנתו.
מה גודלו האידיאלי של פילה האמנון?
מומלץ לבחור פילה באורך של כ-25 ס"מ, כך שיתאים בדיוק לתנור שלכם ולא יתרסק בזמן האפייה.
האם אפשר להכין את המנה על גריל?
בוודאי! אם יש לכם גריל, פשוט הכינו את הפילה על הגריל במקום בתנור. התוצאה תהיה משגעת.
איך יודעים שהדג מוכן?
משתמשים במזלג, קידוחים קלים, ובודקים אם הדג מתפרק בקלות. אם כן, זה מוכן!
רציתי לגוון – מה אפשרי?
אפשר לשדרג עם תמנון או סלמון. רק תדעו – כל דג מתנהג אחרת בהכנה!
מה אפשר לשים על הפילה בזמן האפייה?
שום, תפוחי אדמה, ירקות – מה שאתם אוהבים. המנה יכולה להתאים ולהיות מאוד אישית.
האם אפשר להכין את המתכון בטכניקות שונות?
כמובן! תהיו יצירתיים! אפשר לבדוק את המתכון גם באידוי או סו וויד.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
שומרים בקופסה סגורה וסיליקון במקרר. שימו לב – עדיף שלא לחרוג מהמכוסה הטרי לחם!
איך אפשר לשדרג את המנה עוד יותר?
לנסות להוסיף פרוסות לימון מעל או להגיש עם חומוס בצד – הטרנד הבא!
האם המנה אפשרית גם לצמחונים?
בוודאי! אם תחליפו את הדג בטופו, תקבלו מנה מדהימה בצורת דג!
שיהיה בהצלחה בהכנה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שלאחרים גם תהיה הזדמנות לטעום את פלאי הפילה!