איך מעצבים את חדר התינוק בצורה בטוחה

ריח הבגדים, האריזות החדשות שטרם הובאו מהחנות והנוכחות הבלתי פוסקת במרחב שמתעתד להיות חדרו של התינוק, מלווים בתכנונים ומחשבות המעידים שהרגע ממש קרוב. איך מעצבים את חדר התינוק בצורה בטוחה? בלי לוותר על חמשת הכללים שלפניכם:

 


  1. תקנים תקנים ועוד פעם תקנים

כל מה שנכנס לחדר התינוק חייב להיות פריט עם תו תקן. תו תקן משמעו שהפריט בטוח בהיבט של מניעת פגיעה, חבלה, שריפה, הרעלה, חנק, התחשמלות, אלרגיה ועוד. פריט ללא תו תקן מהווה סיכון לחיי תינוקכם ולכן אל תעשו שיקולים של תקציב כאשר מדובר על תו תקן. 

 


  1. פונקציונלי

בין אם זה תינוקכם הראשון ובין אם הרביעי, השבועות והחודשים הראשונים דורשים תשומת לב מקסימלית, בוודאי בזמני הטיפול, הרחצה, ההחלפה והאכלה. חשוב שהחדר יעוצב באופן שמאפשר להורה המטפל נגישות נוחה ובטוחה לכל הפריטים. כך למשל, לוודא שעל שידת החתלה יהיו כל הפריטים הדרושים להחלפה, ולא בארון מרוחק, טריקה שקטה במגירות ואלמנטים נוספים. 

 


  1. מרחב פעילות ותנועה

וודאו שגם לאחר שהכנסתם את הרהיטים יש מספיק מרחב לפעילות ולתנועה של התינוק. וודאו שהגישה אל החדר ואל נקודות הפעילות זמינה ופתוחה, שפינות הרהיטים מעוגלות או מוגנות.


  1. מיקום הרהיטים 

מיטה סמוכה לדלת יכולה לגרום לפגיעה באצבעות, אם היא קרובה מדיי לחלון היא יכולה לגרום להתקררות, אם הילד כבר עומד, מיטת תינוק קרובה לשולחן או כיסא יכולה לגרום לחבלה אם הילד יטפס וייפול. 

 


  1. מוצרי חשמל

מכשירים חשמליים פולטים קרינה אלקטרומגנטית ולכן עדיף למקם אותם הרחק ממיטת התינוק. כמו כן, לכסות שקעי חשמל ולהתאים את התאורה שאתם מפעילים לשעות היום והלילה. ההמלצה המקובלת היא תאורה מרכזית ותאורה משנית.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
קלפים טיפוליים
כשאנחנו חושבים או מדמיינים טיפול פסיכולוגי או טיפול דומה לזה, אז בדרך כלל אנחנו נוטים לראות את זה...
קרא עוד »
אפר 28, 2019
קרע במיניסקוס – מה עושים?
תופעה של קרע במיניסקוס אצל ספורטאים ואנשים מבוגרים נחשבת לנפוצה, וחומרת הפציעה לרוב תהיה  תלויה בנזק...
קרא עוד »
ינו 12, 2021
אנשור
רוצים לרדת במשקל בזמן אכילת סטייק, המבורגרים, גבינות ושאר מאכלים עתירי שומן? אנשור הוא בדיוק מה...
קרא עוד »
אפר 12, 2022