תבשיל חזה עוף עם ירקות שכולם מתים עליו

תבשיל חזה עוף עם ירקות – המנה המושלמת לכל יום במתכון מדהים!

לא פעם, כשאנחנו חושבים על תבשילים, עולה לנו בראש הדבר הראשון שעולה – מהפך קולינרי אמיתי! תחשבו על זה: בעבודה, בעיסוקים השונים, ובעיקר בשגרת חיים העמוסה של כולנו, אנחנו חייבים להרגיש את הטעם של בית, את חום הקולינריה המשפחתית. התבשיל של חזה העוף עם הירקות הוא התשובה המהוללת לכל נשמה רעבה, ובמיוחד למי שמעוניין במנה שתחמם את הלב, תשביע את הבטן ותספק חוויית טעמים מדהימה וממכרת! כל ביס הוא משהו משגע שמזכיר לנו את המזון של סבתא שהכינה באהבה.

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנסיים עם המתכון, חשוב להדגיש כי כל רכיב כאן תורם לתוצאה הסופית שמעלפת וטעימה. תבעירו את הלהבה הפנימית שלכם ויחד נעבור על החומרים!

  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 מ"ל ציר עוף או מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כפית כמון
  • עלים קצוצים של פטרוזיליה לקישוט (אופציה)

זה הזמן להזכיר שעל אף שהמצרכים כאן פשוטים ונמצאים בכל מטבח, יש אפשרות לגוון בהם! האם שאלתם את עצמכם על גרסה טבעונית? אם אתם מעדיפים, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו או בשעועית ומוסיפים עוד ירקות על מנת לשדרג את המנה!

שלבי ההכנה

נראה שמאז ועיתות הבישול שלנו הם גבוליים, אז בואו נתחיל לבעוט ביצירתיות שלנו!

  1. מחממים שמן זית בסיר עמוק על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-30 שניות, עד שהתבלינים מתחילים לשחרר את הארומה המשגעת שלהם.
  4. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים – גזר, קישוא ותפוח אדמה, ומערבבים את הכל יחד.
  6. מתבלים עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הציר או המים ומב bring to a boil.
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך, עם מכסה, למשך 30 דקות.
  9. בוחשים מדי פעם כדי לוודא שהמרכיבים אינם נדבקים לתחתית הסיר.
  10. ברגע שהירקות רכים והעוף מבושל היטב, מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר.

בתום כל שלב, מרגישים את הריחות הנפלאים שמזכירים לנו שהכל מתבצע כמו שצריך. עכשיו אפשר גם לשדרג את המנה! איך אפשר, אתם שואלים?

תוספות ושדרוגים מעניינים

מעבר למה שמדובר בשילוב מדהים של טעמים, אפשר להוסיף טוויסטים נוספים:

  • תוספת של חומוס מבושל לקראת סוף הבישול – שיביא מרקם אגדי!
  • מזיגת רוטב סויה כנקודת חן של מתוק-מלוח.
  • צריך עוד חוץ ממרק? אפשר להרתיח האורז עם התבשיל, ומעל הכל לשים את הרוטב.
  • להוסיף עשבי תיבול שונים כאורגנו או טימין כדי להעצים את הטעמים.

לא משנה באיזו דרך תבחרו ליצור את המנה הזו, כל פיסת אוכל תהיה ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי ציר עוף?
אם אין לכם ציר עוף, ניתן להשתמש במים. גם בשילוב עם תבלינים שונים עדיין נקבל טעמים נמוכים אך טעימים.

באילו ירקות אפשר להשתמש שיתאימו?
זה הזמן להיות יצירתיים! פלפלים, קישוא סגול, ברוקולי ואפילו גזר סגול.

האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! זה אפילו טעים יותר אחרי יום במקרר – כל הטעמים מתמזגים ויוצרים פלאש של טעמים!

כמה זמן זה נשמר במקפיא?
המנה הזאת יכולה להישמר במקפיא כשלושה חודשים. לפני ההגשה, פשוט חממים שוב בסיר או במיקרוגל.

אני רוצה שתהיה גרסה קלה יותר, מה מומלץ?
אם אתם רוצים גרסה קלה יותר, אתם יכולים לנסות להכין זאת במחבת נון-סטיק שתמנע לכם את הצורך בשום שימון.

מה מתאים לצד המנה?
תוספות כמו אורז, פירה או אפילו סלט ירקות מרענן כמאכל עצמאי.

האם ניתן לגרום למנה להיות חריפה?
ודאי! הוסיפו כמה פלפלים חריפים או פפריקה חריפה במהלך הבישול.

מה מגישים כקינוח אחרי תבשיל כזה?
עוגת שוקולד מבריזה או גבינת מסקרפונה עם פירות טריים זו בחירה מעולה!

האם ניתן לשים בושם נוסף למתכון?
בדיוק! תוספת של רוטב דגים או סויה יכולים לתת עוצמה נוספת למרקם.

האם אפשר לשנות את הבשר בסגנון אחר?
לגמרי! אנחנו יכולים להמיר לעוף, צלע או אפילו טופו, תלוי באיזה טעם מפיץ אתם משדרים.

לאחר שסקרנו את כל הפרטים היפים שבמתכון המדהים הזה, אני בטוח שחלקכם מתכננים לנסות את זה מיד. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפצות חברים על ההצלחה המהממת של בישולכם המיוחד! שתפו, תעניינו והפיצו את הטעמים!