שלוש עוגות בחושות מבלילה אחת שכדאי לנסות עכשיו

3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת

במהלך השנים, יצא לי לגלות שהחיים הם ריצת מרתון, לפעמים נטולת מטרה. אך כשמדובר בקינוחים, אנחנו תמיד רוצים להיות בקצב! הפעם הכנתי במיוחד עבורכם מתכון מהפכני, שיאפשר לכם ליצור שלוש עוגות בחושות שונות, כל אחת עם טעם וייחודיות משלה – והכל מבלילה אחת מדהימה! מדובר בעוגות כה נימוחות, שהן נמסות בפה, זוכות לאהבה מיידית ובקלות ניתן ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. מוכנים? בואו נגלה איך עושים זאת!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30-40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 מנות (3 עוגות)

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגות הללו, נצטרך את הרכיבים הבאים. שימו לב, עוגות אלו מתאימות גם לגרסה טבעונית וגם לתזונה ללא גלוטן – מה שיעשה את החיים שלכם פשוטים יותר וטעימים יותר!

  • 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כוס סוכר (לגרסה טבעונית, ניתן להמיר בסוכר קוקוס)
  • 1 כוס שמן (מומלץ שמן קוקוס לתוספת טעם אגדי)
  • 1 כוס חלב (במקום חלב רגיל, ניתן להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה)
  • 4 ביצים (לגרסה טבעונית – 4 הבללות עם בוטנים או תפוחי אדמה)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית וניל איכותי
  • 2 כפות קקאו (עבור עוגת השוקולד, אפשר גם תמצית מנטה)
  • 1 כוס פרי יבש קצוץ (כמו תמרים או משמשים) – ליותר טעם מרענן!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהספקנו להתמלא באדרנלין של המתכון, נגיע לשלב המהותי – הכנת העוגות!

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. נשמן תבניות עוגה בעזרת חמאה או קמח ללא גלוטן.
  3. בקערה גדולה, נטרוף את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תתייצב.
  4. נוסיף את השמן והחלב, ונערבב היטב.
  5. נניח את הקמח וסודה לשתייה ונערבב שוב, עד שהתערובת חלקה.
  6. כאן אפשר להתחלק לשלוש ולהעביר את הבלילה לשלוש קערות.
  7. לקערה הראשונה – נוסיף את הווניל.
  8. לקערה השנייה – נוסיף את הקקאו וערבב.
  9. לקערה השלישית – נוסיף את הפירות היבשים.
  10. נניח בעדינות את הבלילות בתבניות השונות.
  11. נאפה במשך 30-40 דקות. כאשר העוגות מתייצבות, נגרום להן להתקרר על רשת.
  12. העוגות מוכנות! תנו להן להתקרר לפני ההגשה.

טיפים לשדרוגים ותוספות

אז לאחר שהכנו את העוגות הללו, יש מספר שדרוגים שאפשר לשקול. אל תשכחו לשדרג עם תוספות נוספות שיכולות לקחת את העוגות הללו לגבהים חדשים!

  • אפשר להוסיף לקקאו שוקולד מריר קצוץ, שיתן טוויסט משגע.
  • נוסיף קצפת קוקוס לרביעית ולמעלה, להכנת עוגת שוקולד מושלמת!
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן למרוח שכבת חמאת שקדים על העוגות.
  • נשקול להכין ציפוי עם מעט קקאו ומים, לפיזור על העוגות.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם המיקס לא מתערבב כראוי? – במקרה כזה, פשוט הוסיפו מעט חלב כדי לדלל את הבלילה.

האם אפשר להכין את העוגות מראש? – בהחלט! העוגות שומרות על טריות למשך מספר ימים במקרר.

כיצד אני יודע מתי העוגות מוכנות? – דקרו עם קיסם ואם הקיסם יוצא יבש – העוגות מוכנות!

אפשר להקפיא את העוגות הללו? – בהחלט, פשוט עטפו אותן היטב בנילון נצמד.

האם אפשר להפוך את המתכון לגלוטן-פרי? – פשוט השתמשו בקמח אלטרנטיבי כמו קמח קוקוס או שקדים!

מה אם אני לא אוהב שוקולד? – פשוט אל תוסיפו קקאו, והשתמשו בפירות יבשים נוספים!

כיצד לשדרג את הטעם של העוגה? – הוספת תמצית אלכוהול כמו רום או דובדבן יכולה להוסיף טעם עז.

אפשר להמיר את השמן בחמאה? – כן, ניתן להמיר את השמן בחמאה מומסת.

מה אם העוגות לא מתנשאות גבוה? – ייתכן ולא הקצפתם את הביצים מספיק.

האם אפשר להכין את העוגות בגרסה ללא סוכר? – כמובן, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים.

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ואהובים! תנו להם להיות חלק מהחוויה המעלפת הזאת, ואולי אף תבקשו מהם לשתף ידיים במטבח. עדיף לבשל ולבפשוט פעולה – והכי טעים שיש! אם אתם אוהבים מרגש ברגע, זה המתכון בשבילכם!