קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות
אולי זה נשמע לכם כמו מתכון קלאסי מהמטבח של סבתא, אבל קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות יכולות להיות גם טרנד חדשני ומרענן! כאשר אנחנו מדברים על קציצות, עולה לנו לראש הדימוי של אוכל מנחם שמוציאים מהתנור, אבל בואו נעלה את הרף וניתן לקציצות שלנו טוויסט ממש מגניב ומיוחד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: מספיק ל-4-6 אנשים
המנות שאנחנו נכין יהיו מדהימות וממכרות. לא משנה אם יש סעודה משפחתית או ערב רומנטי – קציצות אלו הן הבחירה המושלמת. החיבור של הבשר עם התפוחי אדמה הצדדי והעגבניות הרוטבניות יוצר מנה שמפיצה ניחוחות משגעים בכל הבית.
הרכיבים הדרושים
- 800 גרם בשר טחון (בקר או עגל)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגולחים
- 2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 ביצים
- 5-6 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- 4 כפות שמן זית
- קצת ירקות כתושים (כמו פטרוזיליה או שמיר) לקישוט
אחד היתרונות הבולטים של המתכון הזה הוא שניתן לשדרגו המון. כבר תיכף אנו נגע בזה, אבל קודם כל נרצה להתמקד במה שיש לנו בסל האישי שלנו במטבח.
שלבי ההכנה
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים לבשר את תפוחי האדמה המגורדים, העגבניות, הבצלים, הביצים, פירורי הלחם, מלח, פלפל, פפריקה וכמון.
- לשים את התערובת בידיים עד שהתערובת אחידה וכמה שיותר משגעת.
- מניחים את התערובת בצד, כדי שתספוג את הטעמים למשך 10 דקות.
- מניחים מחבת על הגז ומחממים את שמן הזית.
- מכינים כדורים בגודל של כדורי טניס מהתערובת ומניחים במחבת כשהשמן רותח.
- מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).
- מעבירים את הקציצות למחבת עם רוטב עגבניות (אם רוצים, ניתן להכין רוטב עגבניות מראש) ומבשלים כ-30 דקות.
- מגישים עם ירקות קצוצים מעל לקישוט, ומוסיפים תפוחי אדמה קלויים ליד.
השלב הזה של טיגון הקציצות יכול להיות באווירה של מסיבת קיץ! הקציצות משגעות, עם טעמים מעולים, ומהניסיון שלי – כל אחד מתענג על המנה הזו ובחיים לא מספיק רק באחת.
תוספות והצעות לשדרוג
הקציצות שלנו הנהדרות יכולות לקבל כל כך הרבה שדרוגים! אולי תוסיפו תבלינים כמו כורכום או אגוז מוסקט לאוהבי הייחודיות? אפשר לשלב בתערובת כמה חרצנים קצוצים או בטטות עבור טוויסט מתוק.
ודאי שלא תשכחו את הרוטב! רוטב עגבניות עם בצל ושום בהחלט יתן את הדגש המושלם. אם אתם מנסים לשמור על בריאות, חשבו על להמיר את הבשר הטחון בטופו או בשעועית שחורה קצוצה – בריא אבל שמרני על הטעם!
שאלות ותשובות
מהי דרך הטיגון הטובה ביותר לקציצות?
מומלץ להשתמש בשמן זית עדיף על שמן רגיל, בשביל טעם עשיר יותר. כמו כן, טיגון במעט שמן על חום גבוה ייתן לקציצות קראנצ'יות שבחיים לא תישברנה.
איך יודעים מתי הקציצות מוכנות לאכול?
אם הקציצות משחימות ואף יש ניחוחות מתקפלים ואטרקטיביים מפיצים את עצמם בבית – סימן שהן מוכנות. בנוסף, ניתן לבדוק באמצעות חיתוך של קציצה אחת.
האם אפשר להכין קציצות על טיגון אדיב?
בהחלט! מומלץ לאפות את הקציצות עם מעט שמן בתנור על 200 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות.
אפשר להשתמש בבשר טחון עוף?
בוודאי! בשר טחון עוף ייתן טעם קל יותר ועדין יותר, תוך שמירה על כל יתרונות המתכון.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קציצות מיותרות?
קציצות שנשארו ניתן לשמור במקרר בכלי סגור ליום יומיים ואפילו ניתן להקפיא אותן.
כיצד להכין רוטב עגבניות מושלם?
נחמם שמן זית, נוסיף בצל ושום קצוץ עד שהם מתרככים, ואז נוסיף עגבניות קצוצות, מעט סוכר, מלח ופלפל. נבשל עד שהרוטב מסמיך.
האם ניתן להכין את הקציצות לבד?
בוודאי! כיף להכין קציצות ביחד עם הילדים או במשפחה. תוכלו גם לערוך מסיבת קציצות וללמוד כולם זה מזה.
מהי התוספת המומלצת להניח על קציצות?
עוזר לשדרג את המנה אם אתם מוסיפים מעל לירקות קצוצים טריים כמו חסה, בצל ירוק ואפילו פרוסות אבוקדו.
מהם יתרונות הקציצות?
קציצות הן מנה נחמדה, קלה להכנה ומגוון שמכילה ירקות, בשר ואפשר לשדרגה בלא מעט שיטות.
אפשר להכין גרסה טבעונית לקציצות?
לגמרי! אפשר להשתמש בטופו, פטריות קצוצות, גרגרי חומוס טחונים ועדיין להגיע לתוצאה מדהימה ואף ייחודית!
אם גם אתם מתלהבים מהקציצות האלו, אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות עבור כל החברים שלכם!