קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות
האם אי פעם התבלתם את עצמכם בניסיון להבין איך לקצוץ את העצב של יום ארוך עם מנה של קציצות בשר עסיסיות ומעלפות? החום הרך של הרוטב, הטריות של עלי המנגולד והטעמים המופלאים שהולכים יחד עושים את זה פשוט מדהים. כאשר אנחנו מכינים קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות, אנחנו לא רק מבשלים; אנחנו יוצרים זיכרונות עם כל ביס. זהו מתכון שמעורר געגועים לארוחות משפחתיות, לשולחנות עמוסים באוכל ולטעמים שכולנו מכירים ואוהבים. זה הזמן לגלות את הסוד של מתכון שאותך ואת בני משפחתך ירגש כל פעם מחדש!
זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכל הטעמים והחומרים מתחילים לרקוד בראש שלכם, בואו נצלול לרשימת המרכיבים המלאה כדי להכין את המנה המעלפת הזו:
- 500 גרם בשר טחון (פילה, בקר או תערובת)
- 1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית כמון (לריח המיוחד)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (מפה אחת טועמת יותר)
- 1 כפית סוכר (להסיר את חומציות העגבניות)
- עלי בזיליקום לקישוט (אם אתם חיים בסרט)
אם אתם רוצים להתנסות בגרסה בריאותית יותר, אתם יכולים להשתמש בבשר טחון דל שומן או להכין את הקציצות עם טופו טחון אם אתם אוהבים לגוון.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהגעתם לשלב המעשה, הגיע הזמן להפעיל את היצירתיות והאהבה של המתכון ולראות איך קציצות בפלאים! אל תתנו לתהליך להלחיץ אתכם – זה מהנה!
- מועכים את הבצל והשום יחד, ומטגנים אותם בשמן זית עד שהם רכים ושקופים.
- במצלמה על בסיס טיפת מים, לוקחים את עלי המנגולד הקצוצים ומקפיצים אותם מעט עד שהם מתרככים.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המטוגן, השום, עלי המנגולד, הביצה, פירורי הלחם, כמון, מלח ופלפל. תעשו את זה בידיים! זה כיף!
- לאחר שהעיסה מתערבבת היטב, מכינים כדורים בגודל של כף אוכל ומשטחים אותם מעט.
- מחממים את שאר השמן במחבת גדולה על חום בינוני ומניחים את הקציצות. מטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מעבירים את הקציצות לצלחת, ומוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות והסוכר. מביאים לרתיחה.
- שמים את הקציצות בחזרה למחבת, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על חום נמוך.
- מגישים עם בזיליקום מעל, ויש לכם מנה מושלמת שתגניב אתכם!
לאחר שסיימנו עם כל השלבים, חשוב לדעת – המנה הזו היא לא רק ממכרת, היא גם מתאימה לארוחות משפחתיות, ארוחות ערב רומנטיות ואפילו כשמגיעים חברים הביתה. כולם מתלהבים מהשילוב הייחודי של הטעמים!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
יש עולם של אפשרויות שדרוג למנה הזו שהופך את הקציצות למעניינות ומגוונות:
- תוספת ירקות: מומלץ להוסיף גזר קצוץ או קישוא לתוך עיסת הקציצות.
- סוגי תיבול: מדוע לא להוסיף פפריקה חריפה או כמון לע глубок будет делать немного острее?
- חלופה בחלבון: ניתן להכין גרסה טבעונית עם עדשים מבושלות או טופו טחון.
- תוספת גבינה: להוסיף גבינת פטה למילוי הקציצות – שמשדרגת את כל החוויה ברמה אגדה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות מראש? בהחלט, אם תכינו את הקציצות ותשמרו במקרר, ניתן להתחיל לקנות זמן ולאכול בשבת או ביום ראשון!
איך אני יודע אם הקציצות מוכנות? כשהן משחימות היטב והן מתייצבות במשקלן, הכדורים מוכנים!
האם אפשר להקפיא קציצות? בהחלט! אתם יכולים להקפיא את הקציצות לפני טיגון או לאחר מכן – זה פשוט מעולה לשימוש עתידי.
איזה רוטב מומלץ להשתמש? החביב עלי הוא רוטב עגבניות, אבל אולי תנסו רוטב פסטו?
מה ניתן לשלב עם המנה? פסטה, אורז, או סלט ירקות טרי – כולם יכולים להיות חברים טובים ליד קציצות בשר.
איך לשדר ניחוחות במטבח? רוב התיבולים שיגרמו למטבח שלכם להריח מדהים הם כמו כמון, פפריקה ודומיו.
כמה זמן ניתן לשמור על קציצות במקרר? קציצות מבושלות יכולות להחזיק מעמד במקרר בין 3 ל-5 ימים, אז תשתמשו ברעיון הזה בערב רומנטי!
האם הקציצות מתאימות לילדים? הילדים יאכלו את זה בשמחה – זו מנה מאוד צבעונית ומזינה.
איך להגיש את הקציצות? ניתן להגיש עם לחם טרי לשימוש ברוטב או על מצע של ירקות מאודים.
מה אפשר לעשות אם הקציצות קצת יובש? שילוב עם יוגורט או טחינה מעל – מאוד טעים!
זה הזמן לשתף עם חברים את המתכון המושלם הזה. אל תשמרו את המידע רק לעצמכם – ספרו לכולם על הקציצות המדהימות והעסיסיות הללו, ותראו איך הם מתלהבים! כל ביס יהפוך לקרנבל של טעמים שמחה! למד והעביר את המסר – בישולים של אהבה הם הדרך היחידה!