קאצו אה פפה – מתכון מדהים ומשגע!
בכל פעם שאני חושב על פסטה, עולה לי חיוך על הפנים. ואם יש מתכון אחד שיכול להרים לי את המצב רוח, מדובר בקאצו אה פפה – מנה גבוהה, נימוחה, מעלפת ומהממת! רק המחשבה על האטריות החמות שמתחברות לרוטב הגבינה והפלפל השחור יוצרת בי רצון עז להכין אותה שוב ושוב. זהו מתכון של סבתא איטלקייה, שנמשך מסורת של מדינות שלמות ומסביר בצורה הטובה ביותר איך להכין פסטה אמיתית. שהוא מושלם לכל ארוחה, שמוציאה את המיטב מכל ביס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה אנשים הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשיש לנו את החשק המדהים הזה, ניגש למרכיבים שיתנו לנו את המנה המושלמת. חשוב להקפיד על כל רכיב, כי כל אחד מהם תורם למשהו ייחודי.
- 400 גרם של פסטה ספגטי איכותית
- 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת (מומלץ לשדרג את הנסיון ולבקש מגבינת הסבתא)
- 50 גרם של חמאה
- 2-3 כפות של פלפל שחור טחון (כמובן שאפשר להגזים – זה מרגש!)
- מלח, לפי הטעם
- 50-100 מ"ל של מים חמים, לא חובה – תלוי כמה רוטב רוצים
למי שמעדיף לגוון, יש כאן גם אפשרויות חלופיות, כמו גבינת מוצרלה או גבינת קוטג' בדל פחמימות. בנוסף, אפשר להכין גרסה טבעונית עם גבינת טופו מגוררת.
שלבי ההכנה
הכנת קאצו אה פפה היא פשוטה וקלילה, ולכן אציע לכם לעקוב אחרי ההנחיות שלנו. מהנסיון שלי, זה הזמן להפגין כישורים קולינריים חדשים ולהתנסות – יש את הדברים שמהם עשויות השמש!
- מים בסיר – הרתיחו מים בסיר עם מעט מלח.
- פסטה פנימה – במים הרותחים, הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה לפי ההוראות שעל האריזות (כ-8-10 דקות).
- סננו – לאחר הסינון, שמרו כוס מלאה מהמים על מנת להשתמש בה בהמשך.
- חמאה – בסיר הלוהט שולי הפסטה, הוסיפו את החמאה ותנו לה לה融化.
- גבינה – הוסיפו את הגבינה ופולגו יחד עד שהתערובת מתחילה להיות חלקה.
- מים – תוך כדי ערבוב, הוסיפו מעט מהמים החמים שהשארתם קודם כדי לדלל את הרוטב.
- פלפל – בזמן זה יש להוסיף את הפלפל השחור ולערבב הכל יחד.
- פסטה – הוסיפו את הפסטה לסיר וערבבו את הכול כדי שיתאחד טוב.
- מזלפים – אם צריך, הוסיפו עוד מים כדי לקבל את המרקם הרצוי.
- מגישים – מגישים חם, עם עוד רוטב גבינה מעל ופלפל שחור גרוס.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שתצליחו להכין את המנה, אתם יכולים להתנסות עם תוספות. מהניסיון שלי, שדרוגים כמו פטריות מוקפצות, עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או בזיליקום – הם פשוט אגדי! אפשר גם להוסיף חתיכות של תרד או קישואים מבושלים כדי להפוך את המנה למרעננת יותר.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
נוכל להקטין את כמות החמאה והגבינה ולשדרג לירקות מאכל. שדרוג כזה לא רק יהפוך את זה לבריא יותר, אלא גם למרענן!
האם ניתן לשמור את הפסטה אחרי ההכנה?
כן! אחרי שהפסטה התקררה, אפשר לשמור אותה במקרר, אבל ידוע שזה לא באותה רמה. אם כבר שמרתם, חזרו על שלב ההגשה עם שוב דחף להוסיף עוד רוטב.
מה אפשר לשתות עם קאצו אה פפה?
חשוב לשדרג את החוויה עם יין אדום מלאושי או אפילו מים עם נענע שהכנתם בבית.
האם אפשר להכין קאצו אה פפה לפני האירוע?
מומלץ להכין לסועד החם כשרק מתיישבים, אבל אם חייבים – יש לחמם יחד על חום נמוך עם מעט מים.
האם יש מה להכין מהשאריות?
כמובן! תוכלו לשדרג פיצה על בסיס פסטה או קציצות ביתיות, הכל באדיבות לא לקום ולהשאיר שאריות באוכל!
איך לדעת אם הבישול מוצלח?
אם בזמן הבישול והערבוב אתם מרגישים את התיבול מבצבץ – הידע הזה יגיד לכם שבקרוב יתמוגגו חדת הטעם המעלף.
מה החשיבות של המים?
המים שנסחפים עם התבשיל חשובים כדי להגיע למרקם הנכון, למשמעויות שעלולות לשבש את מה שיצרתם.
האם בלתי אפשרי להיכנס לעולם הזה?
ממש לא! פשוט תתחילו בכמה מרכיבים פשוטים, ואחר כך תילקח את זה לעבר הכנת המנה שלכם!
האם ניתן להכין קאצו אה פפה במיקרו?
אף פעם לא ניסיתי, אבל בהנחה שיש הרגשה לעשייה – ניתן לציין שזה לא ייראה כמו הדבר האמיתי.
איך להכין קאצו אה פפה טבעונית?
החליפו את הגבינות לגבינת טופו, הוסיפו יותר ירקות ונראה שכן, תוכלו לרגש עם מנה קסומה!
אחרי שסיימנו עם כל התהליכים המעלפים, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות שחשובות לכם. אני בטוח שהחברים שלכם יעריכו את זה בשמחה! ואם הכנתם את המנה, אכפת לכם לשתף אותנו איך היה?