פשטידת פטריות ובצל פרווה שמתעלה על כל צפיות

פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח

באמצע יום סגרירי, כשיש חשק למשהו חם, טעים ובריא, פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח היא תשובה מושלמת. הריח הממכר של פטריות מטוגנות ובצל מתקרמל פשוט מסובב אותנו לחזור למטבח שוב ושוב. המתכון הזה הוא אגדי, והוא מצליח לשלב את כל מה שאנחנו אוהבים – קראנצ'יות, טעמים עשירים ואפילו אפשרות לנשנוש בלי להרגיש רע. בקיצור, זה פשוט מדהים! ואם זה נשמע טוב, אז תמשיכו לקרוא עד הסוף, כי יש המון מה ללמוד כאן.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • המנה מספיקה ל-6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל בתהליך הכנת הפשטידה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים החשובים. לכם גם יהיה יותר קל, גם לנו יותר טעים, וגם לא נצטרך לרוץ למכולת ברגע האחרון.

  • 600 גרם פטריות טריות, קצוצות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 גזרים בינוניים, מגורדים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית שטוחה של כמון
  • 1/4 כפית של מלח לפי הטעם
  • 2 כפות קמח תפו”א (אופציונלי, אך מוסיף מרקם)

הצליחו לשים לב שהיה לנו חסר כאן קמח חיטה, נכון? זה בדיוק הרעיון! אנחנו לא רוצים קמח בתערובת הזו, אך אם אתם רוצים לשדרג, אפשר לשים קמח תפו”א ואפילו קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהצטיידנו בכל מה שנדרש, הגיע הזמן להתחילים לבצע את הקסם במטבח. מדובר במתכון של סבתא עם טוויסט חדשני, כזה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם מפסיקים להיות שקופים ומתחילים להשחים.
  3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים היטב. מבשלים על חום גבוה עד שהפטריות מאבדות מים ומשחימות.
  4. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את התבלינים – מלח, כורכום, כמון ופטרוזיליה קצוצה.
  6. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר.
  7. בינתיים, טורפים את הביצים בקערה נפרדת.
  8. ברגע שהתערובת התקררה, מוסיפים את הביצים הטרופות לתוכה ומערבבים היטב.
  9. אם רוצים לשדרג את המתכון, מוסיפים את קמח התפו”א ומערבבים.
  10. מחממים מחבת שטוחה וגדולה עם מעט שמן, ויוצרים פשטידות טובות עם כף.
  11. מטגנים משני הצדדים עד שהפשטידות מקבלות צבע זהוב.
  12. מעבירים לנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן (אם נשאר).

ממליצה להגיש את הפשטידה חם, עם סלט ירוק טרי בצד. השילוב של הפשטידות עם סלט מרענן יוצר חגיגה של טעמים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם במקרה יש לכם שאריות במקרר, אל תהססו להוסיף עוד ירקות לתערובת – כמו קישואים, תפוחי אדמה או אפילו תרד. כל אחד מהם יכול לעזור לקחת את הטעמים למקום אחר. אפשר גם לשדרג את המנה עם גבינת צהובה מעל, שהיא תמיד מוסיפה קראנצ'יות מדהימה וכל כך כיפית!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי פטריות? אפשר להשתמש בירקות אחרים כמו קישואים, כסוג של תחליף. סלט תפוחי אדמה עם אם אני כבר את זיסם הינה גרסה לא רעה.

אפשר להכין את הפשטידה בתנור? בהחלט! אפשר לשים את התערובת בתבנית והכנס לתנור על חום של 180 מעלות במשך 30 דקות.

האם אפשר להקפיא את הפשטידות? כן, ניתן להקפיא את הפשטידות לאחר שהן התקררו.

מה ניתן לשים במקומה של הבצל? אפשר לשים שום קצוץ, או לוותר על הבצל לחלוטין אם לא אוהבים.

האם זה מתכון טבעוני? כדי להפוך את המתכון לטבעוני, ניתן להחליף את הביצים במילת טופו רכה.

האם ניתן להכין את הפשטידה מבלי לטגן? כן, אפשר לאפות את התערובת מבלי לטגן, פשוט משמנים את התבנית ואופים.

מה כדאי להגיש עם הפשטידה? סלט ירוק טרי או טחינה מודרנית הם אגדי על הצד!

כמה זמן מחזיקים פשטידות במקרר? הם מחזיקים עד 3 ימים במקרר, אז שימו לב כי צריך לאכול אותן מהר!

האם יש אפשרות להוריד את השומן? ניתן לשים פחות שמן או לאפות במקום לטגן.

מה היתרון של להוסיף קמח תפו”א? קמח תפו”א מוסיף יכולת גיבוש ומונע מהמיסים להתפרק.

בכל מקרה, מתכון (המדהים הזה) לפשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח הוא אחת הדרכים היותר טובות לחמם את הלב ואת הקיבה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות – חברים שלכם יואילו לראות את היופי הזה על השולחן שלכם!