פשטידת ברוקולי וכרובית עם שמנת לבישול מושלמת בקלות

פשטידת ברוקולי וכרובית עם שמנת לבישול

דמיינו את הרגע הזה שבו אתם פותחים את התנור וריח משגע מתפשט בכל הבית. הריח הזה הוא השילוב המדהים של ברוקולי וכרובית, מעודן בשמנת לבישול. אני יכול להבטיח לכם שזהו מתכון שאתם פשוט חייבים לנסות. פשטידת ברוקולי וכרובית היא לא רק מנה להביא לשולחן, אלא חוויה קולינרית על כל מה שהיא כוללת. זהו מתכון המגיע הישר מהמטבח המשפחתי, מקום שבו סבתא הייתה מכינה אותו כשכל המשפחה הייתה מתאספת. כל ביס הוא אגדת טעמים, ואם אתם מוכנים להפוך את הארוחה שלכם למושלמת, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 6

  • 30 דקות עבור כל התהליך – כולל הבישול ואפייה
  • רמה קלה – מתאים לצלחות מתחילים וגם למתחילים המלאים בעניין
  • מספיק ל-6 מנות, תלוי ברעב של האורחים

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הפשטידה המדהימה הזו, אנחנו זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 1 ראש ברוקולי בינוני (כ-300 גרם)
  • 1 ראש כרובית בינוני (גם כ-300 גרם)
  • 200 מ"ל שמנת לבישול (אפשר גם בשמית צמחי)
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת (או גבינה צהובה מגורדת למי שאוהב טעמים חזקים יותר)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כורכום
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון
  • 2-3 כפות שמן זית
  • שמיר קצוץ או פטרוזיליה (אופציונלי, לתוספת טעם ורעננות)

לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בטופו קורץ, ובמקום גבינת פטה להכין רוטב ממרח שקדים עם מעט לימון. ואם אתם מחפשים להפוך את המנה לבריוננה יותר, הוסיפו כמה שיני שום קצוצות.

שלבי ההכנה

לאחר שצלחנו את שלב ההכנה, בואו נעבור לשלבים עצמם. אנחנו נבנה את הפשטידה אחת לאחת, עם טעמים שמשתלבים בצורה מושלמת.

  1. נגזור את הברוקולי והכרובית לחלקים קטנים ונשים את הירקות במים רותחים למשך 5 דקות. זה יכין אותם לאפייה ויהפוך אותם לרכים ונימוחים.
  2. לאחר 5 דקות, ננהג לסנן את הירקות ולחתוך אותם לחלקים קטנים יותר.
  3. בקערה נניח את הירקות המסוננים ונוסיף את השמנת, הגבינה והביצים. נערבב היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
  4. נוסיף את הקמח, המלח, התיבול והשמן ונערבב שוב, עד שהתערובת תהיה חלקה.
  5. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. נניח את התערובת בתבנית אפייה משומנת באורך 20 סמ' על 30 סמ'.
  7. נכניס לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהפשטידה מתקבלת בצבע זהב משגע.
  8. כשהפשטידה מוכנה, נניח לה להתקרר מעט לפני החיתוך.

וזהו! עכשיו אנחנו עם פשטידת הברוקולי והכרובית המהממת, ממתינה על השולחן, ממש קשה להתאפק לא ללקק את האצבעות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את המתכון הזה לשלב הבא, הנה כמה תוספות ושדרוגים שאפשר לנסות:

  • להוסיף קוביות של קישוא או גזר – זה יוסיף צבע וויטמינים.
  • למרוח על הפשטידה רוטב יוגורט מצדדים לפני ההגשה – מגביר את הטעם ומוסיף רעננות.
  • לעבור על הפשטידה עם גבינת פרמזן מעל במהלך האפייה, לקבלת קראנצ'יות אדירה.
  • להשתמש בתבלינים כמו פפריקה או חרדל לאוהבי החריף, כדי להוסיף טוויסט מעניין.
  • להכין רוטב טחינה לצד הפשטידה- מתאים מאד לשילוב עם הטעמים הללו.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הפשטידה מתפרקת? קודם כל, אל תדאגו! כדאי לוודא שהבצק נקשר היטב בעזרת הביצים והקמח. אם זה קורה אצלכם, פשוט תוסיפו מעט יותר קמח או ביצה.

האם אפשר להכין את הפשטידה יותר מראש? בהחלט! ניתן להכין את הפשטידה ולאפות אותו כשעה או יותר לפני ההגשה, ולשמור במקרר עד שהזמן יאפשר.

מה הסטנדרטים של קצירת ירקות? בדרך כלל, ירקות הקטנים הם הקטנים והבוהקים. תמיד כדאי לקנות ירקות טריים ומקומיים!

למה לשים שמן זית בתערובת? שמן זית מוסיף לא רק טעם עשיר אלא גם קובע את המירקם הסופי של הפשטידה, ומונע ייבוש שלה.

איך למנוע טעימה תפל? לאחר שמוסיפים את שאר הבלילה, כדאי לטעום ולוודא שיש את התיבול הנכון. הוספה של מלח או תבלינים מתאימים תעשיר את הטעמים.

האם ניתן להקפיא את הפשטידה? בהחלט! פשטידת הברוקולי והכרובית ניתן להקפיא, אך כדאי לעשות זאת לאחר שהיא התקררה לחלוטין.

מה היתרונות הבריאותיים של הפשטידה? הברוקולי והכרובית עשירים בויטמינים C ו-K, מסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ובשמירה על בריאות הלב.

האם ניתן לשדרג את הגבינה? כמובן! ניתן להחליף את הגבינה בגרסאות אחרות, כמו גבינת צובות או גבינת מוצרלה, לקבלת טעמים מגוונים.

מה החשיבות של הפסקה לאחר האפייה? אם רוצים, לתת לפשטידה להתקרר מעט מאפשר לה לקבוע את מרקם שלה ולמנוע התפרקות.

איפה הכי טוב לשמור את הפשטידה? הכי טוב לשמור במיכל סגור במקרר, וזה שומר על הטריות שלה ליום שאחרי.

אני ממליץ לכם לנסות את המתכון המדהים הזה, לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות ולהרחיב את הקולינריה המשפחתית שלכם. הפשטידה הזו היא פשוט אגדה ואין לדעת מה אתם מפסידים אם לא תכינו אותה. בתיאבון!