פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים – חטיף משגע שאנחנו לוקחים איתנו לכל מקום!
לאחרונה מצאנו את עצמנו מחפשים חטיף שיכול להוות איזון מושלם בין מתוק למלוח, בין טעים לבריא. ונכון, אין כמו עוגיות דלוקס עם שוקולד, אבל לפעמים אנחנו רוצים משהו קליל יותר, משהו אפשר לקחת גם לעבודה או לטופס את הילדים לגן. כאן נכנסים לתמונה פצפוצי האורז עם שוקולד וחמאת בוטנים! מתכון מדהים, שהוא כיף אמיתי לכולם, עם שילוב אגדי של פצפוצי אורז רופפים, שוקולד נמס וחמאת בוטנים משגעת.
המתכון הבא מושלם לימים חמים, כשהמתיקות של השוקולד והשבלול של חמאת הבוטנים יפנקו אתכם בכל ביס. יתרה מכך, מדובר בחטיף שממכר בצורה בלתי רגילה! בואו נתחיל להכין אותו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתחילים להכין את היצירה היפה הזו, כדאי שנכיר את כל רכיבי המתכון הזה. הם פשוטים, זמינים וזה מה שהופך את המתכון הזה לאגדי באמת.
- 250 גרם פצפוצי אורז – זה הבסיס שלנו, ופה מתחילה החגיגה!
- 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, לפי ההעדפה) – שיהיה נמס במיטבו!
- 140 גרם חמאת בוטנים – אם אתם חובבי בוטנים, זה בדיוק בשבילכם.
- 2-3 כפות דחוסות של דחוסי סוכר חום – לא חובה, אבל מוסיף טוויסט.
- קמצוץ של מלח – מנצח את המתיקות בצורה משגעת.
שלבי ההכנה
ועכשיו כשהחומרים מוכנים לשימוש, זה הזמן להיכנס לעניינים ולהתחיל את ההכנה, שלב אחרי שלב. בואו נתחיל!
- בשלב הראשון, אנחנו ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בקיץ מרתח על באן-מארי, עד שהוא נמס לחלוטין ונראה מבריק.
- נוסיף את חמאת הבוטנים המפנקת לשוקולד המומס ונערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
- בבקשה אל תשכחו להוסיף את קמצוץ המלח – זה ממש משדרג את הטעמים!
- כעת, נוסיף את הסוכר החום כדי להביא עוד מתיקות ולערבב עד שהתערובת חלקה.
- באופן הזה, נוסיף את פצפוצי האורז לתערובת. נערבב בעדינות שמרכיבי העוגיות יכוסו באופן אחיד.
- משמנים תבנית בגובה של כ-2 ס"מ ומעבירים לשם את התערובת, כדאי לדחוס אותה היטב.
- נשאיר את התבנית במקרר לכל הפחות לשעה, כדי שהממתק יתייצב ויתקשה.
- לאחר שהיינו סבלנים, חותכים לריבועים בגודל רצוי ומהם מפזרים להנאה.
רכיבים חלופיים וגרסאות מיוחדות
אחד הדברים העל־אישיים בהכנה זו היא אפשרות לשדרג ולהתאים את החטיף שלכם לפי ההעדפות האישיות.
למשל, אפשר להשתמש בחמאת שקדים במקום חמאת בוטנים למי שאוהב את הטעם הזה. אם תרצו לגרסה טבעונית, פשוט תוותרו על השוקולד החלב ותבחרו בשוקולד מריר טבעוני.
בנוסף, יש כאלו שבוחרים להוסיף תוספות כמו פירות יבשים קצוצים, אגוזים או אפילו ציפוי קוקוס.
שדרוגים ותוספות אפשריות
נכון שהמתכון הזה יוצר חטיף מדהים בפני עצמו, אבל תמיד יש מקום לשדרוגים!
רעיון טעים הוא להכין שכבת קרם עם שוקולד מעל פצפוצי האורז לאחר הקירור.
ולא לשכוח להוסיף צנוברים או אגוזי לוז קצוצים לפני הכנסת התערובת לתבנית – פשוט מעלף!
תרצו להפוך אותו לאפילו יותר מנחם? תנו לשוקולד התחתון להיות שוקולד חלב ואילו השוקולד למעלה יהיה מריר. השילוב הזה פשוט בלתי נגמר!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אין לי פצפוצי אורז?
אם אין לכם פצפוצי אורז, אפשר להחליף אותם בגרנולה או כוסמת קלויה.
האם זה מתאים לדיאטות שונות?
כמובן! אפשר להכין גרסה ללא גלוטן ולהימנע מסוכר על ידי שימוש בממתיקים טבעיים.
כיצד לאחסן את הממתקים?
אחסנו אותם בקופסה אטומה במקרר, כך הם יישמרו היטב לאורך זמן.
האם אפשר להכין את החטיפים מבעוד מועד?
בהחלט! ניתן להכין שהם יחזיקו מעמד כמה ימים במקרר.
האם יש אפשרות לשלב שוקולד לבן?
בוודאי! אם אתם אוהבים שוקולד לבן, גם הוא יכול להיכנס לשם.
מה אם אני לא אוהב חמאת בוטנים?
ניתן להשתמש בחמאת אגוזים אחרת או בשוקולד נוטלה.
האם החטיפים מתאימים לילדים?
לגמרי! הילדים ייהנו מהטעם המושלם והמרקם המזמין שלהם.
באיזו גובה החטיפים מתקשים?
החטיפים מתקשים בצורה הטובה ביותר כששמים אותם לתבנית בגובה של כ-2 ס"מ.
כמה זמן החטיפים מחזיקים מעמד?
אם הם שמורים בצורה נכונה, הם יכולים להחזיק מעמד עד שבועיים.
האם אפשר לקשט את החטיפים?
תרגישו חופשי לפזר חמאת בוטנים נוספת, שוקולד נמס, או להוסיף קקאו טהור למעלה.
לסיכום, המתכון הזה הוא אמנם פשוט, אבל אגדי וקל להכנה. זה חטיף שמכיל את כל מה שאנחנו אוהבים – טעמים מגוונים, ניחוחות בלתי נגמרים ומרקם נימוח בפה. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, ברשתות החברתיות, ולתאר את התענוג שלכם בחוויית ההכנה. בתיאבון!