מתכון לפנקייק פלאפי
האם אי פעם מצאתם את עצמכם חוגגים כל בוקר עם פנקייקים שממלאים את הבית בניחוחות מדהימים? אם כן, אתם במקום הנכון! הפנקייקים הפלאפיים האלה לא רק מושלמים למנה הראשונה של הבוקר, אלא גם לארוחת ערב קלילה או סתם כשיש רצון למשהו מתוק. התוצאה היא פנקייקים אווריריים ומשגעים, ששום גובה לא יוכל להם – פשוט נמסים בפה. אתם תטעמו בהם ותבינו מיד שמדובר במשהו אגדי ואפילו ממכר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות (10-12 פנקייקים)
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הפנקייקים המדהימים הללו, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאסוף את המרכיבים המוצלחים הבאים:
- 1 כוס קמח (כ-120 גרם)
- 2 כפים סוכר (כ-25 גרם)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1/2 כפית מלח (כ-3 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חלב (חם) (כ-240 מ"ל)
- 2 כפות חמאה (מומסת) (כ-30 גרם)
- שמן או חמאה לטיגון
- מייפל או דבש להגשה
- תוספות כמו פירות יער, שוקולד צ'יפס או פירות חתוכים (אם תרצו לשדרג)
בהכנה המקורית אפשר להשתמש בקמח חיטה, אבל ניתן גם להכין גרסה ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח אורז או קמח שקדים. הפנקייקים יוצאים מדהימים בכל מקרה!
שלבי ההכנה
אחרי שהאספתם את כל הרכיבים הפלאפיים, בואו נתחיל את המסע אל הפנקייקים המושלמים.
- יש להתחיל עם קערה גדולה. לשים בה את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח. לערבב היטב.
- בקערה נפרדת, לטרוף את הביצה. להוסיף את החלב והחמאה המומסת ולערבב בעדינות.
- כעת יש לשפוך את התערובת הנוזלית אל התערובת היבשה ולערבב בעזרת כף עץ או מטרפה, עד שהתערובת מתאחדת. לא לדאוג אם יהיו כמה גושי קמח, זה בסדר!
- לחמם מחבת על להבה בינונית. לשים קצת חמאה או שמן כך שהתערובת לא תידבק.
- למדוד כף מהתערובת ולשים במחבת לחמישה-שישה פנקייקים (בהתאם לגודל המחבת).
- לטגן כשלוש דקות או עד שמקבלים בועות על פני השטח וקל לדעת שהפנקייק מוכן להפוך.
- לסובב את הפנקייק ולבשל עוד כ-2-3 דקות עד שיתקבל צבע זהוב-שחום בצד השני.
- להעביר לצלחת ולחזור על אותו הליך עם שאר התערובת.
- הכנת את התוספות המושלמות שלך – דבש, סירופ מייפל, פירות או כל דבר אחר שבא לכם!
- סחוטו את כל הכיף על הצלחת והגישו חם.
וזהו! מתכון לפנקייק פלאפי שמדבר בעד עצמו. כל אחד מהם נשקל בצורה מושלמת והטעמים רק מחכים לכם בפה. לאחר שתסיימו להכין, תופתעו מהמיצוי הטעים, הגבוה והאוורירי של הפנקייקים האלה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את הפנקייקים שלכם? אפשר להוסיף לתערובת:
- שוקולד צ'יפס – פשוט מדהים
- פירות יער – יוצר חוויית טעם אגדי
- יוגורט – להפוך את זה למעודן
- שקדים קצוצים – להוסיף קראנצ'יות
- קינמון – לתבל את זה עם טוויסט מעניין
לאחר הכנת המנה המעלפת הזאת, אתם עלולים לגלות שהפנקייקים שלכם מתמלאים ברצון לנסות עוד תוספות! תופתעו כמה כיף זה לשחק עם המתכון.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס בננה מעוכה. זה לא רק יצליח, אלא גם יתן לכם פנקייקים בריאים יותר.
כמה זמן אפשר לשמור את הפנקייקים במקרר?
אם נשארו לכם פנקייקים, אתם יכולים לשמור אותם במקרר במשך 2-3 ימים. פשוט חמים אותם שוב במחבת או במיקרוגל.
ניתן להכין את הפנקייקים מראש?
בוודאי! הכנתם כמויות גדולות? Freeze them! אתם יכולים להקפיא את הפנקייקים ולשמור אותם לשימוש עתידי.
מה עושים אם התערובת יצאה דלילה מדי?
תוכלו להוסיף עוד קצת קמח לעיסה ולערבב היטב. זכרו, הכנתי עשרות פנקייקים לפני שהגעתי לתוצאה האידיאלית!
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא חלב?
כן, ניתן להחליף את החלב בחלופות כמו חלב שקדים או חלב קוקוס. זה יביא לטעמים שונים ומדהימים!
במה שונה הפנקייק הפלאפי מפנקייק רגיל?
הפנקייק הפלאפי מצריך יותר חלבון מהביצה ומשתמש באבקת סודה לשתייה, מה שנותן לו את הגובה והאווריריות המפורסמים.
מה הם התוספות הטובות ביותר לפנקייקים?
לאחר ניסיון, תוספות של שוקולד צ'יפס ופירות יער הם המועדפים עליי. תנסו ותראו!
האם אפשר לאכול את הפנקייקים גם בסלט?
כן! תוספות כגון אגסים, תותים, ויוגורט יכולים להפוך את הפנקייקים למתוק-חמוץ מחייה!
כמה פנקייקים אפשר להכין מקערה אחת?
מדובר בכשרון סודי, ככה שמניסיון שלי, כ-4-6 פנקייקים יתמלאו מכל קערה.
איזה דבר הכי חשוב לשים לב אליו בעת הכנת הפנקייקים?
היכולת לא לערבב יותר מדי, הרי להגיע למרקם נכון שבו הפנקייקים גבוהים ומאווררים.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות. אני בטוח שגם הם יהיו מופתעים מהמדהים הזה!