פיתה במחבת ללא שמרים – המתכון המושלם של חיים כהן

פיתה במחבת ללא שמרים – מתכון מדהים וקל להכנה

כיצד תרצו להתחיל את היום? עם פיתה ריחנית, חמה וטרייה שנעשתה בידיים שלכם? או אולי להפתיע את האורחים שלכם עם לחם ביתי שיש לו עדיפות על פני כל לחם בכיכר? הפיתה הזו היא פשוט אגדה! היא משגעת, נימוחה, והכי טעים שיש. אם החלטתם לנסות, תכינו את עצמכם לחוויית בישול מלהיבה שלא תשכחו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 פיתות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיתה המדהימה הזו, נצטרך כמות מסוימת של מרכיבים פשוטים וזמינים. שימו לב שהם גם בריאים, מבלי לשלם על תוספות מיותרות.

  • 2 כוסות קמח חיטה מלא (כדי שהפיתה תהיה עשירה וטעימה)
  • 1/2 כוס מים (פשוטים אך לא חמים מדי)
  • 1/2 כוס שמן זית (אדיר בתור טעם עוצמתי)
  • 1/2 כפית מלח (ללא מלח אין טעם)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (אחראית על ה"אפייה" במקביל)
  • 1 כפית כמון טחון (להוספת ניחוח משגע)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, תוכלו להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים או קמח תפו”א. בנוסף, במקום להשתמש בשמן זית, אתם יכולים לבחור בשמן קוקוס לטעם מעט שונה.

שלבי ההכנה

בשלב הזה אנחנו נשתדל להיות מהירים ויעילים, כי הפיתה עומדת להיות אחת מהפיתות המושלמות שתעשו בחיים שלכם. לא נספר ששום דבר לא משתווה לעמידה ליד מחבת עם ריח של פיתה טרייה.

  1. נשקול את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  2. נוסיף את המים בהדרגה יחד עם שמן הזית תוך ערבוב מתמשך.
  3. נמשיך לערבב עד שהקמח מתאחד עם הנוזלים והופך לבצק גמיש.
  4. נאחז בכדור הבצק ונשאיר אותו לנוח במשך 10 דקות במספר מתון.
  5. נחלק את הבצק ל-4 או 6 כדורים קטנים.
  6. נשמן מעט את המשטח ונרדד את כל כדור לבצק דק בעובי של כ-0.5 ס"מ.
  7. נניח מחבת על להבה גבוהה ונחמם אותה עד שהיא מעלה עשן קל.
  8. נניח את הבצק על המחבת החמה ונבשל כ-2-3 דקות מכל צד או עד שהפיתה מתנפחת והופכת לזהובה.
  9. נאכול ומזלפים מעט שמן זית מעל, או בתוספת של שום ומלח לאוהבי הטעמים החזקים.

שדרוגים אפשריים

כדי להוסיף טעמים נוספים ומחמאות מהחברים, אתם יכולים לנסות להוסיף herbs יבשים כמו תימין או רוזמרין לבצק – זה פשוט מעלף! טיפ נוסף – להניח גבינת פטה בתוכו עם סלט ירקות טריים וזהו, אוכל שיכול להשביע את כל החושים!

שאלות ותשובות

איך אני שומר את הפיתות כדי שלא יתייבש?
השירות הכי טוב הוא לשמור את הפיתות במיכל אטום במקום קריר. אפשר גם להקפיא אותן ולחמם מחדש שהן יוצאות רכות כמו חדשות.

האם אפשר להכין את הפיתה גם על גריל?
כמובן! הכנת הפיתה על גריל מוסיפה טעם מעושן שמשדרג כל מנה. ודאו שהגריל חם מספיק לפני שמניחים את הבצק.

אני אוהב מתוק, יכול להוסיף לסוכר לבצק?
בהחלט! הוספת סוכר לבצק תניב פיתה בעלי טעם מתוק, אפילו מגניב כשאתם מתכננים למלא אותה עם ממרח שוקולד.

מה ניתן למלא בפיתה?
האפשרויות הן אינסופיות! מנות בשריות, ירקות מקורמים, קוויאר או טחינה. הכל יכול להתקבל בחיבוק חם בין הצלעות של הפיתה.

האם יש צורך ללוש את הבצק?
זה תלוי רק בכם! הבצק הזה פשוט, ותוך ערבוב הוא נהפך לגמיש. אבל כמה דקות של לישה ירתמו אותו להיות אפילו יותר רך.

האם ניתן להכין פיתה ללא קמח חיטה?
בהחלט! יש קמחים ללא גלוטן כמו קמח אורז שהוא מצוין ומאוד טעים.

מתי כדאי לאכול את הפיתות?
את הפיתות מומלץ לאכול חם טרי, הן נשמרות היטב לכמה שעות אבל מתייבשות עם הזמן.

מה קורה אם לא משתמשים בסודה לשתייה?
ללא סודה, הפיתות יהיו פחות נפוחות בחלקן העליון ולא יתמלאו. אבל עדיין יהיו טעימות.

יש אנשים שאוכלים פיתה עם חמאה?
בוודאי! זה רק מוסיף עוד יתרונות טעם. חמאה חמה עם שום – מתכון מושלם מצוין.

עד כמה הפיתה באמת ממכרת?
הטעם הזה כל כך גבוה, הוא בהחלט גרם לכך שליולד דיאלוגים על אהבה בפיתה, עד שלא תוכלו לעצור!

נזכיר לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובעיקר בפלטפורמות החברתיות שלכם, כי מי לא רוצה לשמוע על פיתה במחבת מושלמת? שיהיה בתיאבון!