עלי גפן ממולאים דרוזי צמחוני
תחושת האביב באוויר, והביסים הקטנים שנמסים בפה. השילוב המושלם של עלי גפן ממולאים, עם ניחוחות של תבלינים והמרקם היבש והטעים של אורז וגזר. אם אתם אוהבים או אפילו בספק לגבי מתכון עלי גפן, אתם בהחלט במקום הנכון. מהנסיון שלי, מדובר במנה מדהימה שהופכת כל מפגש משפחתי ליותר מיוחד ולכל ארוחה לחגיגה של טעמים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנת המגישים: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המתכון המדהים הזה, נצטרך להשתמש בכמה מרכיבים פשוטים אך מאוד משמעותיים. כל פרט מוסיף טוויסט משגע משלו, ובסופו של תהליך אנחנו מקבלים מנה מושלמת, טעימה ועשירה בטעמים.
- 250 גרם עלי גפן (שימורים או תוצרת בית)
- 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז פרסי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים, מגורדים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס טחינה (לסגנון דרוזי, אפשר גם לשים יוגורט במקום)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 ליטר מים או ציר ירקות
- חצי לימון (מיץ בלבד)
מרכיבים חלופיים
אוהבים טעמים אחרים? אפשר לשדרג את המנה הזאת לאינספור גרסאות. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט תשמיטו את הטחינה ותשימו במקום עוד ירקות, כמו קישוא קצוץ או תפוחי אדמה. אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, אפשר להמיר את האורז בקואקר כוסמת או אורז ברי.
שלבי ההכנה
הכנה של עלי גפן ממולאים היא תהליך מסורתי, אך ידידותי. אם תעבדו לפי ההנחיות, תקבלו תוצאה אגדי!
- נחם אותו שמן זית בסיר רחב, נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד להזהבה.
- נוסיף את הגזר המגורד ונטגן יחד עם הבצל כדי לייצר טעמים מושלמים.
- נשטוף את האורז עם מים קרים עד שהמים יוצאים צלולים.
- נוסיף את האורז לסיר עם הבצל והגזר, נוסיף מלח, פלפל, כמון וקימל ונערבב.
- נבשל למשך כ-10 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים ומתחיל להתקשות.
- נוסיף את הפטרוזיליה והנענע, נערבב היטב ונניח לה להתקרר.
- נסיר את עלי הגפן מהקערה ונקפל את כל עלה בצורה של צינור, תוך שמילא את התערובת בתוכו.
- נניח את עלי הגפן הממולאים בסיר תואם, ונוסיף את המים או ציר הירקות.
- נכסוף את המיכל על הלהבה נמוכה ונבשל במשך שעה.
- לסיום, נ squeeze מעל את מיץ הלימון ונגיש עם טחינה או יוגורט.
ואחרי המסע הזה, אתם תרגישו שאתם ממש מתהלכים בשוק של עין סארי, עם ריחות אוהבים של תבלינים באוויר, זוכרים את המתכונים שגדלתם עליהם ושכל כך מתאימים לאווירת האביב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אלו שמבינים באוכל אמנם יודעים על המושג 'לשדרג' את המנה. נזרוק פנימה כמה רעיונות! אם אתם רוצים להוסיף מעט חום למנה, חמישה קמצוצים של צ'ילי יוסיפו טאץ' מיוחד. או אם יש לכם חיפושיות טעימות בסלון, הוסיפו אותם פנימה, מה יכול להיות רע? נדגיש תמיד את היתרון של תוספות ירקות: קישואים, חצילים חריפים, או אפילו עגבניות חתוכות דק.
שאלות ותשובות
מה עושים עם עלי גפן שנשארו?
מדובר במנה שמספיקה לכמה ימים, ויכולה גם להיכנס למקפיא כחודש שלם. פשוט עטפו היטב ותיהנו כשתהיו רעבים!
למה טחינה?
טחינה מוסיפה רכות וקרמיות למנה. זו באופן כללי תוספת מושלמת.
איך יודעים מתי המילוי מוכן?
אם האורז רך אך לא מתפורר, אתם בעסק.
איפה קונים עלי גפן?
בחנויות מזרחיות ומרכולים זמינים מתוצרת תעשייתית, או פשוט במטבח, אם אתם מטפלים בעצמכם.
אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט. אפשר לבשל מראש, לאכסן במקרר ואחר כך לחמם שוב לפני ההגשה.
האם ניתן להוסיף דגים?
אפשר להוסיף דגים, אם הם חביבים עליכם, עם תיבול ברור, אהבה לא עולות על המנה.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
השתמשו בצלחות קטנות עם סלטים קלים ליד, כמו סלט ירוק ממטבח רענן.
כיצד שומרים על העסיסיות?
לבישול על חום נמוך והקפידו על מים בסיר, זה שומר על רכות.
מה טעם המנה?
המנה משגעת, עם טעמים של מזרח תיכון, מיוחד גם לאוכל לא טבעוני.
האם זה מתאים לארוחה חגיגית?
כמובן! זה מנה נחשבת ותמיד מפתיעה את האורחים שלכם.
כמובן שהכנתם את המנה המדהימה הזו בן לוויה לארוחות משפחתיות, שלא תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. זה הזמן לחשוף את המתכון המושלם שיעניק לכם חוויות טעמים שאין כדוגמתם!