עוגת תפוזים טבעונית ללא גלוטן
האם אי פעם חשבתם על עוגת תפוזים שמשלבת את כל הטוב שבעולם? אנחנו כאן כדי להציע לכם מתכון מדהים, אכן מתכון שמצליח להפתיע את כל מי שטועם אותו. העוגה הזו טורפת את כל הסטריאוטיפים על עוגות טבעוניות – כי מי אמר שגם טבעוני לא יכול להיות טעים, עשיר ונימוח? אם אתם אוהבים את הטעם המשגע של תפוזים, ממתקים ודבש, אתם נמצאים במקום הנכון! הגרסה שלנו היא טבעונית לחלוטין, דלת גלוטן, ומושלמת לכל אירוע או סתם כי מתחשק לפנק את עצמכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 10-12
הרכיבים הדרושים
לפני שנאפה, חשוב להצטייד בכל החומרים הנדרשים. אל תדאגו, מדובר בחומרים פשוטים שנמצאים כמעט בכל מטבח. פה נכנסים לתמונה תפוזים, קמח ממוצרי דגנים שונים, והכל מתערבב ליצירת משהו אגדי שלא תוכלו להפסיק לאכול.
- 2 תפוזים גדולים (מבריקים, מתוקים ומלאים בטעם)
- 1/2 כוס שקד טחון (או קמח שקדים)
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קוקוס)
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית אם אתם מעדיפים)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (בערך 10 גרם)
- 1/4 כוס מים
- רבע כפית קינמון (בתוספת טעמים)
- קמצוץ מלח
אז מה הסוד? השילוב של מרכיבים טבעיים ובריאים. לשקדים יש בריאות משגעת, ותפוזים עובדים כמו קסם על כל מתכון. הכנה קלה ומהירה עושה מהעוגה הזו בחירה מושלמת לארוחת בוקר, בין הארוחות, או כקינוח מפנק.
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים עם מגבלות שונות? אין בעיה! אפשר להכין גרסה טבעונית לחלוטין עם קמח תפו”א או קמח חומוס. אם אתם רוצים להגביר את הבריאות, שימו דחוסים של פירות או אגוזים לתוך הבלילה לשדרוג טעמים ולשחification!
שלבי ההכנה
בואו נצלול עם שלביהם של ההכנה, צעד אחרי צעד, כדי להבטיח שהעוגה תצא מהממת כמו בצלמים.
- מחממים התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מגרדים את קליפת תפוזים ומשאירים בצד.
- סוחטים את התפוזים ומעבירים את המיץ לקערה.
- מוסיפים את הסוכר ושמן קוקוס לתוך הקערה עם המיץ ומערבבים.
- מוסיפים את קמח השקד, קמח תפו”א, קינמון ומלח.
- מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה.
- אם התערובת נראית יבשה, יש להוסיף מים בהדרגה עד שהתוצאה היא נוזלית ולא דליל.
- מעבירים לתבנית אפיה מצופה בנייר אפייה או משומנת.
- אופים בתנור לשעה, עד שהעוגה מעט גובהה ושולי העוגה מתנתקים מהתבנית.
- מניחים להתקרר מעט לפני החיתוך.
פשוט תקפצו על השלב האחרון! כל כך טעים ולא ניתן לעמוד בפיתוי לטעום.
תוספות ושדרוגים
רוצים לשדרג את העוגה? יש לא מעט אפשרויות. שימו חתיכות שוקולד מריר או פירות יער לקישוט, או פזרו אגוזי לוז קצוצים על פני העוגה לאחר האפייה. כל אידיאציה שלכם תביא להרבה מחמאות!
שאלות ותשובות
האם העוגה הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! עוגת תפוזים הזו עוצבה עם טעמים נהדרים שמתאימים לכל גיל. המתיקות היא טבעית, עושים חשק לקפוץ על כל ביס.
מה עושים אם אין לי קמח תפו”א?
אפשר להמיר בקמח קוקוס או לערבב קמח חומוס עם קמח שקדים. העיקר לשמור על המאפיינים של התערובת.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה?
כשהיא עטופה היטב, היא תחזיק בקלות עד שבוע במקרר. בעיני, הכי טעים להוציאה מהמקרר שטופת תפוזים נוספת!
האם אפשר לאפט אותה בעזרת ממיסים?
בשמחה! ניתן להוסיף כמות מסוימת של דחוסים לפינוקים או ליצור ממיסים על גובה.
אני רוצה להוסיף אגוזים, באיזה שלב כדאי להכניס?
אפשר לערבב אותם בתערובת מיד אחרי הוספת היבשים, לפני הכניסה לתנור. עונג בטוח.
איך ניתן להפוך את המתכון למתוק יותר?
להוסיף עוד סוכר, או לשים סירופ מייפל בעת ההכנה.
האם העוגה מתאימה לדיאטות?
אם אתם שומרים על דיאטת טבעונות ודל פחמימות, העוגה מתאימה. כמובן שזה תמיד תלוי בכמויות.
האם חייבים להשתמש בשמן קוקוס?
לא, אפשר להשתמש גם בשמן זית, מופק ממקור צמחי וטעים!
האם אפשר להוסיף מתיקות לקישוט?
בהחלט! תוספת של קינמון עם סוכר יכולה להיות שדרוג מושלם לקישוט!
מה שנשאר זה לחתוך ולהגיש!
לא שוכחים לשתף את העוגה המדהימה הזו עם חברים, ולהגיד להם שזה מתכון של סבתא! שתפו אותם עם כל הטעמים המושלמים!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, והזכירו להם כמה שווה לפנק את עצמכם בעוגת תפוזים המושלמת הזאת!