עוגת שמרים פרווה – הממתק שכבש אותנו!
אין כמו ירוקה ריח של עוגת שמרים טרייה שעוטפת את הבית בריח מושלם, מסקרן ומקראי. כשחוזרים הביתה ונישאים על גלי השוקולד והקקאו, אף אחד לא יכול להתנגד. עוגת השמרים הפרווה הזו היא פשוט מדהימה! היא ממכרת בכל ביס, והשילוב בין הבצק האוורירי המושלם למרגרינה עשירה וקקאו משגע הוא פשוט אגדי. והחלק הכי טוב? אתם לא תאמינו כמה שזה קל וכמה שזה ייקח לכם רק 10 דקות הכנה! נכון, נשמע פשוט כמעט כמו קסם? אז תעצרו כל מה שאתם עושים, אנחנו עומדים לעמוד על המתכון הזה היישר מהמטבח שלנו.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קלה | עבור 8-10 מנות
- זמן ההכנה: 10 דקות
- זמן התנפחה: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-8 עד 10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, בואו נעבור על רכיבי המתכון. מדובר ברשימה פשוטה ונגישה, שתספיק להכנת עוגה מדהימה שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
- 500 גרם קמח לבן
- 200 מ"ל מים חמימים
- 100 מ"ל שמן (חפש שמן זית איכותי או שמן קוקוס)
- 21 גרם שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
- 150 גרם סוכר (אפשר גם להוריד לכדי 100 גרם למי שאוהב פחות מתוק)
- קמצוץ מלח
- 50 גרם קקאו לגביע (ולשוקולדים אם תרצו למלא את העוגה בטעמים נוספים)
- מילוי אופציונלי: אגוזים קצוצים, שוקולד צ׳יפס, חמאת בוטנים למעריצים הכבדים של המתוק
- קצת סוכר אבוד לפיזור מעל העוגה
כמובן שיש לכם אפשרות לשחק עם המרכיבים וליצור גרסה טבעונית על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום החמאה, או אם אתם רגישים לגלוטן – תחליף חצי מהקמח בקמח תפו״א. יש המון אפשרויות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להכנס לתהליך הכנת עוגת השמרים הפרווה המדהימה הזו. אלו הם השלבים הקלים והמהירים:
- נמיס את השמרים במים החמימים יחד עם חצי מכמות הסוכר ונשאיר לעמוד 5 דקות כדי שיתחילו לתסוס.
- בקערה גדולה נוסיף את הקמח, שאר הסוכר, קקאו, מלח ושמן ונערבב היטב.
- נוסיף את תערובת השמרים ונתחיל לערבב עד שהתערובות מתאחדות.
- נלוש את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא נהיה גמיש ולא נשארים על הידיים.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונשאיר להתרבות במקום חמים למשך 30-45 דקות.
- לאחר שהבצק תפח, ניקח אותו ונרד עליו בכוח (מכה טובה) כדי להוציא את האוויר.
- נרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-2 ס"מ.
- נמרח את שארית השמן ומשם נוסיף את המילוי שבחרנו (אגוזים, שוקולדים וכו').
- נגלגל את הבצק בעדינות ונקפול את הקצות כדי שהמילוי לא יתפשט.
- נניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונחכה כ-15 דקות נוספות.
- בזמן הזה, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נזרוק לתנור את העוגה ואנחנו נתפוס את הריח המהמם כשזה יתבשל במשך 30-35 דקות, עד שהיא משגעת בבית!
עכשיו אתם מרגישים את הריח? החוויה היא על גבול המוחשית כשמוציאים את העוגה מהתנור. אתם תיווכחו איזה גבוה ונפלאה היא תצא!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנם אין ספור שדרוגים לתבשיל המדהים הזה. אפשר להוסיף תמצית וניל על מנת להעניק לעוגה טעם עדין נוסף. ניסויים עם תבלינים כמו קינמון יכולים להעניק טוויסט מעניין לכל מתכון. וכשמדובר במילוי, האפשרויות הן אין סופיות! אילו לא תרצו לשים קקאו, ניתן למלא את הבצק בריבה מתוקה או במילוי של פירות כמו תותים או אגסים. כל רעיון יכול להכנס לתוך לחם מהסוג הזה ולגרום לכם להיות מאוד מרוצים.
שאלות ותשובות
מהי העוגה הזו?
העוגה היא עוגת שמרים פרווה, מיוצרת מחומרים טבעיים ואינה כוללת רכיבים חלביים. זה רלוונטי מאז כמה וכמה דורות, והיא בהחלט חלק מהמאכלים האהובים באירועים.
כמה זמן לוקח להכין את העוגה?
כפי שהוזכר, זמן ההכנה הוא בסך הכול 10 דקות. זה משגע! לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתהליך תסיסה של כ-30-45 דקות.
מה עושים אם אין לי שמרים?
אם אין לכם שמרים זמינים, תוכלו לרכוש אבקת סודה לשתייה או אבקת סודה לשתייה מזוינת ולהשתמש במתכון לחם מרגש יותר!
האם אפשר להכין את העוגה בלי קקאו?
בוודאי! פשוט תוותרו על הקקאו ותוסיפו עוד קצת סוכר, או שמן אם תרצו.
מה לגבי אגוזים בסביבה? האם אני יכול לשים?
בהחלט! אגוזים קצוצים מוסיפים טעם ואסתטיקה לעוגה. זה מאוד מומלץ!
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
אם היא זהובה משני הצדדים ומבליטה ריח טוב? תדעו שהעוגה מוכנה. תוכלו אף לדקור בעזרת קיסם, ואם הוא יוצא נקי – זה סימן טוב!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר. פשוט עטפו אותה היטב בניילון נצמד ושימו במקפיא. בצורה זו, תיהנו מהטעמים עדיין.
איך אפשר לשדרג את העוגה?
נוסחאות רבות כשמדובר בעוגת שמרים. הרעיון לשדרג לתוספות כמו פירות יבשים או מצקת של צימוקים יכול להפתיע עם שילוב כמעט בלתי נשכח.
לאיזה קפה מתאים ללוות את העוגה?
העוגה משתלבת נהדר עם אספרסו מרוכז או כוס תה ורדים. פשוט מדהים!
האם אפשר להכין עם ילדים?
בהחלט! זה יכול להיות חווייה מהנה ומשותפת של לגלות ולהתנסות במטבח כמו שהיינו עושים בילדות שלנו.
נסו את המתכון, תיהנו מהעוגה, ותשתפו עם כל מי שחשוב לכם. קדימה, לא להסס לשתף את התוצאות ברשתות החברתיות. כל הלב למתכון המושלם הזה!