עוגת שוקולד עשירה שתמיד מצליחה
האם אי פעם חוויתם את התחושה הזו, כשאתם מכניסים לפה ביס מעוגת שוקולד עשירה, והעולם פשוט נעצר? בדיוק את זה אנחנו הולכים ליצור כאן. עוגת שוקולד שמביאה את הטעמים למקום חדש שמשגע את החיך וגורמת לכם לרצות ללקק את האצבעות. אם ברצונכם להפתיע את האורחים או פשוט לפנק את עצמכם, המתכון הזה הוא המושלם עבורכם. תנו לנו לגלות לכם איך להכין את העוגה המדהימה הזו שתמיד מצליחה.
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: ארבעים וחמישה דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: עד 12 מנות
הרכיבים הדרושים
ברשותנו כאן רשימה של רכיבים שיביאו לעוגה שלנו את הטעמים הנפלאים והמרקם המושלם. לא נוכל להדגיש מספיק עד כמה שילוב המרכיבים כאן חשוב. זה מה שהופך את העוגה למעלה על כולם – מקום ראשון בממלכה של העוגות. אז קחו את הרשימה הזו, ודאגו שיהיה לכם את כל מה שדרוש.
- 200 גרם שוקולד מריר (מעל 70% קקאו)
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר חום
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1 כפית קינמון (כן, זה מוסיף מתיקות)
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי, אבל למה לא?)
אם אתם או מי ממשפחתכם מעדיפים גרסה ללא גלוטן, אל דאגה. אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים, וזה יוצא מדהים ומרחף!
שלבי ההכנה
השלבים כאן הם פשוטים וברורים. בואו נתחיל במסע המרגש שלנו.
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בקערה מעל סיר עם מים רותחים.
- מוציאים מהכיריים ומוסיפים את הסוכר החום. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
- מניחים את הקמח, קינמון, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- אם רוצים, מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים לערבוב.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (פשוט מדהים, נכון?).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות.
- מוציאים מהתנור וממתינים שיתקרר לגמרי לפני החיתוך. אח, זה קשה, אבל שווה את זה!
עכשיו, כשיש לכם את העוגה המעלפת הזו, אפשר להפסיק לחשוב על כל מה שנשאר לעשות ולשקוע בטעימות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו נדבר קצת על כך ששדרוגים יכולים לקחת את העוגה הזו לגבהים שלא דמיינתם. יש המון אפשרויות:
- שכבת ganache שוקולד מעל – פשוט ממיסים שוקולד עם שמנת ותשאירו את זה למעלה.
- פירות יער טריים או סירופ פירות – מוסיף חמצמצות ומגוון למנה המדהימה הזו.
- להוסיף קקאו לאבקת הסוכר על העוגות – קצת עיצוב לא יזיק.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בוודאי! תוצאה תהיה מתוקה יותר, אבל בהחלט אפשרי. רק הקפידו לא להוסיף יותר מדי סוכר, כי שוקולד חלב מתוק יותר.
מה עושים אם אין לי ביצים?
אפשר להחליף כל ביצה ב-¼ כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס יוגורט. זה יעבוד, והיסוד לא שונה – אתם רק מקבלים חוויית טעם שונה.
איך לאחסן את העוגה?
יש לאחסן במקרר בקופסה סגורה. העוגה תשמור על טריותה כך לאורך כמה ימים טובים.
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
כמובן! עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו. כאשר תסירו אותו מהמקפיא, השאירו אותו לחימום בטמפרטורת החדר.
חדשה במטבח, כמה זמן ייקח לי להכין את העוגה?
לאחר שנשתדל נעבור את הצעדים, הכנה של הפינוק הזה תארך בסביבות 45 דקות. עם תרגול, זה יכול להתמזג מהר יותר!
האם הכנת העוגה תשפיע על דיאטה?
כל עוגה בסופו של דבר יכולה להיות עשירה בקלוריות, אבל כמו בכל דבר, יש לחקור את זה. אם אתם מתכננים לחתוך אוימ, תשתדלו לשתף!
איך עובד הטעם של השוקולד המהולל?
יחד עם השוקולד המריר, הסוכר והחמאה מעצימים טעמים של שוקולד, וזה מרגיש טעים הם ממש מחיה את החיך.
האם יש סטים של צורות או תבניות שונות?
בהחלט! אפשר לשחק עם גובה העוגה וסוג הקטנות. תבניות אינטואיטיביות ישתלמו ממתכון זה.
כמה אנשים יוכלו לטעום את העוגה?
המתכון המדהים הזה מספיק ל-12 אנשים. מי רוצה לארח? נשמע כמו מסיבת עוגות!
האם ניתן להוסיף שקדים או אגוזי מלך?
בהחלט! אגוזים קצוצים יכולים לשדרג את המרקם ואת הטעמים. בחרו מיני אגוזים שאתם אוהבים.
לאחר שלמדתם את כל הערכים המוספים על העוגה יוצאת הדופן הזו, אל תביישו את עצמכם! שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים, משפחה וגררו אותם יחד לשמח את חייהם עם שוקולד.