עוגת יום הולדת טבעונית ללא גלוטן
באופן מפתיע, תמיד שיש עוגת יום הולדת, יש לה את הכוח המופלא להחיות את האווירה, להעביר אותנו לעולם מתוק וטעים. כאילו ברגע יוצא דופן, אנחנו מוצאים את עצמנו מוקפים באנשים אהובים, ברקע עוגת יום ההולדת המדהימה שעל השולחן. עכשיו, דמיינו לעצמכם עוגה כזו שהיא לא רק טעימה, אלא גם טבעונית וללא גלוטן! כיצד עושים את זה? כאן נכנסת לתמונה העוגה שאנחנו הולכים להכין: עוגת יום הולדת טבעונית ללא גלוטן, מושלמת, משגעת ומעלפת.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10
המרכיבים הדרושים
כשהדיבור על עוגה טבעונית ללא גלוטן מגיע, חשוב לנו לבחור את המרכיבים בקפידה. כאן יש לנו מתכון בסיסי ואגדי, שמצד אחד מאפשר לכל אחד להכין אותו בקלות, ומצד שני גם משאיר מקום ליצירתיות שלנו. זוהי עוגה עם טעמים עשירים, והיא בהחלט תגרום לכל אחד מכם ללקק את האצבעות!
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כוס קקאו איכותי
- 1/2 כוס סוכר קוקוס
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר
- 2 כפות חומץ תמרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כוס מחית וניל או תמצית וניל איכותית
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של העוגה, אתם יכולים להחליף את חלב השקדים בחלב קוקוס או חלב אורז. כמו כן, לסוכר קוקוס ניתן להשתמש בסוכר חום או סוכר קנים ללא דילול. רוצים לגרום לעוגה להיות איכשהו דלת פחמימות? ניתן לשקול להשתמש באבקת סויה במקום קמח השקדים – רק לא לשכוח לבדוק שזו לא תכיל גלוטן!
שלבי ההכנה
אנחנו עכשיו נכנסים לעיקר – ההכנה! בשלבים הקצרים והקלילים הללו, תגלו כמה שזה פשוט להכין עוגת פלאים שתגנוב את ההצגה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית עוגה בקוטר 23 ס"מ.
- ב bowl גדול, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח שקדים, קקאו, סוכר קוקוס, מלח וסודה לשתייה.
- ב bowl נפרד, מערבבים את כל החומרים הרטובים: שמן קוקוס, סירופ מייפל, חלב שקדים, חומץ תמרים ומחית וניל.
- יוצרים חור באמצע החומרים היבשים, ויוצקים לתוכו את החומרים הרטובים.
- מערבבים עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
- יוצקים לתבנית ומניחים בתנור.
- אופים כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין על רשת.
תוספות או שדרוגים אפשריים
האם אנחנו רוצים להפתיע את האורחים עם קצת שוקולד נוסיף גנאש שוקולד מריר, הפילוגי אל מנת טעם מתוק יותר באוזן. אם אתם אוהבים פרי, כחלק מהשדרוגים, אתם יכולים לקשט את העוגה בפירות יער כמו תותים, פרי קיץ קיץ טרי או פירות עונתיים אחרים שידגישו את מתיקות העוגה.
כמובן שאין כמו מסיבת יום הולדת עם קישוטים מפתיעים! ניתן לשים מעל את עוגת השוקולד קוקוס לאיזו אווירת טרופית או קישוטים צבעוניים שיהפכו את העוגה למרשימה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם יש לי חומרים כשרים?
אפשר להחליף את החלב בחלב טבעוני אחר, ולוודא שסוכר קוקוס נמצא ברשימת החומרים הכשרים שלכם.
האם יכול להיות טעם שונה בעוגה?
בדיוק! השימוש בקקאו ואפילו בכמוסות וניל יכול להעניק לעוגה טעם מורכב יותר.
אפשר לאפות את העוגה בטמפ' נמוכה יותר?
בהחלט, אם אתם משתמשים בתנור עם טמפרטורה נמוכה לצורך עדינות, ניתן להכין את העוגה בטמפ' של 160 מעלות.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
כן, אם יש לכם חלופות כמו תחליפי סוכר טבעיים, אפשר להחליף לפי הטעם האישי.
מה עושים אם אין לי קמח שקדים?
אפשר להשתמש בקמח תפו"ז (קמח תפוחי אדמה) בתור תחליף, להיות שקול בבחירות שלכם.
האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! ניתן לערוך את העוגה יום לפני ולהשאיר אותה במקרר.
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
בדרך כלל זה מתחילים להרגיש ריח מתפשט בבית. קיסם המוחדר במרכז צריך לצאת יבש, ואפשר לראות שהעוגה התייצבה.
מה קורה אם אני רוצה עוגה יותר רכה?
לבחירתך, אפשר להוריד מעט קמח ולהחליף במעט קקאו כדי לשמור על רכות.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה נשמרת בדרך כלל בין 4-5 ימים, אבל היא יכולה להיעלם הרבה לפני כן!
איך מכינים את הגנאש השוקולד?
שקשוק עם קקאו, סוכר והערה בעוני, מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים עד שהכל מתמזג יחד.
כל כך הרבה אפשרויות טמונות בעוגה הזו! מתכון מתוק ומיוחד כזה בהחלט שווה לשתף עם כל החברים והמשפחה. אל תשכחו לחלוק את העוגה והמתכון ברשתות החברתיות שלכם – תנו לאחרים ליהנות מהחוויה המדהימה הזאת!