עוגת גזר בריאה עם שיבולת שועל: עונג של טעמים ובריאות!
אי לכך, אם אתם מחפשים את המתכון המושלם שיגוון את שולחן המתוקים שלכם, הגיע הזמן להכיר את עוגת הגזר הבריאה עם שיבולת שועל! זו לא סתם עוגה, מדובר פה במנה שמראה לנו שאפשר לשלב בין טעמים מדהימים ובריאות לפעימות הלב. היא כל כך ממכרת ואגבית, שהעוקבים עליכם יבקשו עוד ועוד, כמו ילדים שניסו לראשונה סוכרייה! העוגה הזו רכה, טעמה המשגע מבטיח שמישהו ילקק את האצבעות. בואו נצא לדרך ונכין את העוגה המעלפת הזו של סבתא.
זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: קל. עושה 8-10 מנות
- 45 דקות של הכנה מהנה
- דרגת קושי: קל, מתאים לכל אחד ואחת
- מספיק עבור משפחה או קבוצת חברים
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נדבר על המצרכים. מדובר ברכיבים פשוטים, אך יחד הם יוצרים טעם אגדי ומענג:
- 2 כוסות גזר מגורר (כ-3-4 גזרים בינוניים)
- 1 כוס שיבולת שועל דקה
- 1/2 כוס דחוס של סוכר חום (או דמררה)
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן רגיל)
- 2 ביצים (או לאפון טבעוני)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (ואם אין, לא נורא!)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
כמו כן, אפשר להחליף את הסוכר בסוף הטעם עבור גרסה בריאותית יותר, כגון ממתיקים טבעיים. תוספות של פירות יבשים, כמו תמרים או צימוקים, עשויות גם להוסיף לסיפור!
שלבי ההכנה
לאחר שנארזו כל הרכיבים ברשימה שלנו, הגיע הזמן להכין את העוגה המושלמת! הנה השלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (ואתם תרגישו את הפיתוי מעלה).
- שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, גזר מגורר, סוכר, שמן קוקוס, ביצים, קינמון, סודה לשתייה, מלח ותמצית וניל.
- מערבבים היטב בעזרת מזלג או מערבל עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים אגוזים קצוצים לתערובת ומערבבים.
- משמנים תבנית של עוגה בגובה 20 ס"מ.
- שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים בצורה אחידה.
- אופים במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת במרכז.
- לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה: אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
- מניחים לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
עכשיו, אחרי שהעוגה מוכנה ויודעת לספר את הסיפור שלה, נותר לכם רק להחליט איך לקשט! עם אבקת סוכר או לא? תלוי בכם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אין גבול לאפשרויות הקישוט! לדוגמה, ניתן לשדרג את העוגה על ידי הוספת תוספות כמו:
- שכבת קרם גבינת שמנת למעלה – לעציר את הנשימה.
- פירות טריים, כמו תותים או קיווי.
- שוקולד מריר ששובר את המתיקות!
- שקדים קלויים קצוצים על גבי שכבת השוקולד.
- סירופ מייפל ליצירת ניגודיות טעמים.
עם כל תוספת שנוסיף, קצב ההכנה לא נשמע כזה מסובך, נכון?!
שאלות ותשובות
למה שיבולת שועל טובה לעוגות?
זו שאלה חשובה! שיבולת שועל מוסיפה לעוגה טעם אגדי, טקסטורה נהדרת והיא גבוהה בחלבונים וסיביים, מה שעושה את העוגה ליותר מזינה ובריאה.
האם אפשר להחליף את הגזר?
בהחלט! אפשר להשתמש בקישואים מגוררים או אפילו בטטה אם אתם רוצים להוסיף טעמים שונים.
באיזו תבנית ניתן לאפות את העוגה?
תבנית אובלית או מלבנית (או כל תבנית שאוהבים) תעבוד נהדר, כל עוד יש מקום בא oven.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרה שהיא נשארת בעטיפה?
אם נשמרת בקופסה אטומה היא מחזיקה בין חמישה לשבעת ימים במקרר.
מתי כדאי לבשל עם הילדים?
כדווקא בשלב ערבוב החומרים, זה הזמן להיות יצירתיים ולהוסיף תוספות!
האם יש דרך לגרום לעוגה להיות טבעונית?
בוודאי, פשוט החליפו את הביצים במוז או רסק תפוחים, והשימור של הטעמים יהיה אגדי כפי שהוא!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אכן! פשוט חתכו ליחידות ושמרו בשקיות אחסון.
האם יש צורך לקשט?
זה לגמרי תלוי בכם – אם אתם רוצים לשמור על פשוטות, עוגה בממכרת תהפוך למושלמת גם בלי קישוט!
איפה ניתן לקנות שיבולת שועל?
זה קל מאוד, כל חנות סופר ומאפיות בדרך כלל מציעות שיבולת שועל בקניות של 1 ק"ג.
איך לדעת מתי עוגה מוכנה?
כל מספיק לבדוק עם קיסם, ולא יזיק גם לנשום את הארומה המדהימה שלה כמו שמטפלים בעוגה של סבתא.
אז מה אתם מחכים? אם אתם מרגישים את כף היד שלכם מוכנה לערבב ולטפח את העוגה המושלמת, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולעודד את כולם לנסות! כל מתכון טוב הוא מתכון שמגיע עם הזמנה!