עוגת גבינה מדהימה בלי שמנת מתוקה
האם אי פעם שמעתם את הביטוי "עוגת גבינה ללא שמנת מתוקה"? אני יכול לספר לכם שזה לא רק שקר – מדובר באחת העוגות הכי טובות שתוכלו להכין. עוגת גבינה מעלפת, שהיא גם בריאה הרבה יותר מגרסה המסורתית, שלא תשאיר אתכם מאוכזבים. imagino דמיינו עוגה אוורירית, רכה, טעימה ומלאה בטעמים, שמקבלת בקלות את התואר "שהכי טעים שיש". האם מספיקות לכם המילים הללו כדי להרגיש את הצורך לנסות? בטוח שכן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל ברשימה המרשימה של החומרים. חלקכם אולי עסוקים בלהתפתות לקנות עוגות גבינה מוכנות, אבל תסלחו לי, אין מה שנקרא "הכי טעים שיש" ללא עבודה עצמית. ברשותכם, נספר לכם כאן מה אתם צריכים כדי להצליח.
- 300 גרם גבינת ইউনিয়ון (או גבינת מסקרפונה)
- 200 גרם יוגורט טבעי, preferably low fat
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 250 גרם פתי בר (לקרם) או ביסקוויטים דומים
- 100 גרם חמאה מרוככת
- 1 כוס קמח תפו”א (לגרסה ללא גלוטן)
במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בנוזל חומוס או בסויה, ואת הגבינה בכמות כפולה של טופו רך.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב שכולנו מחכים לו – שלבי ההכנה. מומלץ לקחת נשימה עמוקה, להיכנס למצב של ריכוז ולראות את העוגה נבנית מול עיניכם.
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הביסקוויטים בתיק גדול ומועכים בעזרת לפטיש, עד שהופכים לאבקה.
- מוסיפים את החמאה המרוככת ערבבו היטב עד שהקישור נעים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות עד שהתערובת מתקשה.
- במערבל, מקציפים את הגבינה, היוגורט, הסוכר והווניל יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, מקציפים היטב אחרי כל הוספה.
- שופכים את התערובת על הקלתית ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהשערה מתייצבת.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לאחר האפייה ולשים במקרר למשך לפחות 2 שעות.
כמה שאפשר לקוות שהזמן יעבור מהר… ממתינים ברקע רק כדי לנשום את הריח המהפנט של העוגה המדהימה שלנו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשגמרנו להכין את הבסיס, הגיע הזמן לאתגרים נוספים! אפשר לשדרג את העוגה בטעמים וסגנונות שונים:
- פרחים טחונים – קקאו או אבקת קפה כדי להוסיף עוצמה לטעמים.
- מוג'ו פירות יער – פירות יער טחונים מעל העוגה לאחר קירור.
- קרם קוקוס – להוסיף סוכר קוקוס למעלה או קרם קוקוס לחגיגה.
- שוקולד מריר חתוך – להניח פירורי שוקולד עבור טוויסט נוסף.
- אגסים אפויים – קוביות אגסים מעל העוגה יכולות להיות משלימות מלאה.
לכל שדרוג כזה יש את הטעימות המיוחדות שלו, והעוגה תיתן לכם טעמים חדשים שלא חשבתם עליהם לפני כן.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין עוגה הזו בלי סוכר?
בהחלט! ניתן להשתמש בסטיביה או ממתיקים אחרים, רק צריך לבדוק את הכמויות בהתאם לאלו שצירף הממתיק.
מאיזה גבינות אפשר להשתמש?
תוכלו להשתמש בכל גבינת פרה שאתם אוהבים – גבינת ריקוטה גם תעשה עבודה נהדרת.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! העוגה הזו מתאימה מאוד להקפאה. חכו להתקררות מוחלטת, חותכים לחלקים ולאחר מכן עוטפים היטב בניילון נצמד.
מה הכי מומלץ להגיש לצד העוגה?
קצת שמנת מתוקה או קצפת טבעית עם פירות טריים תמיד יוסיפו טוויסט מעניין!
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
העוגה צריכה להיות קצת רוטטת במרכז אך לא נוזלית – היא תתייצב לאחר קירור.
למה הוספתי קמח תפו”א?
הקמח הזה נותן עוגה עם מרקם משגע, ורמז לכך שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים!
האם זה אפשרי עם גבינת עזים?
ודאי! גבינת עזים תיתן טעם מעט עז יותר, מומלץ לאוהבי הטעמים.
מה לגבי קישוטים לאורחים?
תבחרו פירות כמו תותים או חנויות לילדים עם סוכריות אכילה.
איך שמרתי על פריכות הביסקוויטים בבסיס?
בהנחה שלכם שהם חמים, השאירו אותם לייבוש על טמפרטורת החדר לפני שמניחים תערובת הגבינה.
אני יכול להוסיף אבקת קקאו?
בעדינות! הוסיפו חצי כוס קקאו טוב בין החומרים וראו איך זה משנה את כל המשחק!
לסיום, כשאתם אוכלים ומביטים בעוגה המהפנטת הזאת, תזכרו שיש לכם תמיד את הכוח לחדש ולתמוך בטעמים מדהימים. אני מזמין אתכם לשתף מתכון נפלא זה עם חבריכם, על מנת שיהנו ביחד עם אחד מהקינוחים המדהימים והמפנקים ביותר שניתן להקל עליהם!