עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן
ישנם רגעים בחיים שבהם מתכון אחד יכול לשנות את כל התמונה. כמו שיר ישן שפתאום מתקלט ברקע ומביא איתו זכרונות מתוקים, כך עוגת הגבינה הבאסקית הזו מביאה אתכם ליציאה על הקצה. עם הגבינה הנמסה, הקלתית הנפלאה ואפייה שפותחת את הלב, קלות הכנה ואי לכך מתחבאים כאן טעמים עם רבדים עמוקים. מדובר בעוגה שניתן להכין ללא גלוטן, לא רק שזה מושלם לאנשים עם רגישויות, אלא גם מקנה לרבים מאיתנו הזדמנות להרגיש את החוויה המדהימה של עוגת גבינה "של סבתא" – אבל עם טוויסט מודרני.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה כולל: 90 דקות
- דרגת קושי: בינונית
- המתכון מספיק עבור: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכולנו בתשוקה להיכנס למטבח, הגיע הזמן להכיר את רכיבי הקסם של העוגה המדהימה הזו. תחמו את הכיסאות לשולחן, הכינו את הכלים, ונתחיל!
- 600 גרם גבינת שמנת (עדיף בטמפרטורת החדר)
- 250 גרם סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 300 מ"ל שמנת מתוקה (ל beating)
- 30 גרם קמח תפו”ח (או קמח תפו”ח ללא גלוטן)
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 כפיות לימון סחוט
- לציפוי: אבקת סוכר
גם אם אתם קנאים לתוך הקטגוריה של "ממתקים בריאים", אין שום סיבה שתרגישו רע עם עצמכם – העוגה הזו מושלמת לאירוח, ומן הסתם גם הרבה יותר בריאה מפיצה עם תוספות רבות.
שלבי ההכנה
תכינו את עצמכם לחוויה קולינרית מהנה. בעבודה עם מתכון כמו זה, חשוב לזכור שאין כאן חוקים קשוחים – כל אחד יכול להוסיף או לגרוע לפי הטעם האישי שלו.
- יש לחמם את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית עוגה בקוטר 23 ס"מ.
- מניחים את גבינת השמנת בקערה גדולה ומערבבים עם הסוכר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים לערבב עד שהן נמסות לחלוטין.
- כעת נוסיף את השמנת המתוקה ותמצית הווניל לערבוב קצר.
- נוסיף את הקמח ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתהדקת.
- כעת מניחים את התערובת בתבנית מוכנה ואופים במשך 25-30 דקות.
- לאחר מכן מכבים את התנור, פותחים אותו קלות ומניחים לעוגה להתקרר בו.
- מתחילים לפזר אבקת סוכר על פני העוגה לאחר שהתקררה לחלוטין.
- חותכים ומסדרים על צלחות.
- אנחנו במומחיות שלנו – תיהנו מהתוצאה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
למי מכם שרוצה לתת לעוגה טוויסט נוסף, אפשר לשדרג אותה במגוון דרכים. אפשר להוסיף כמה טיפות של ליקר כדי להעשיר את הטעמים. כמו כן, ניתן אפילו לשלב בין סוגי גבינות – גבינת מסקרפונה יכולה לקחת את הטעם לגבהים חדשים. וקצת פירורי אוגורטה? זה בהחלט מוסיף למרקם ולמליחות.
אם אתם אוהבים פירות, בהחלט ניתן להוסיף פירות יער טריים או ריבת פירות על החלק העליון. זה יהפוך את העוגה לעוד יותר מרשימה ומרעננת. המשופרים יחפשו וריאציות בטעמים כמו שוקולד או קפה. אפשר גם לשדרג להכנה עם קוביות שוקולד – ממש אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
כן, אפשר ואפילו מומלץ! עוגת הגבינה משתבחת עם הזמן כשהיא שוהה במקרר.
האם ניתן להחליף את החומרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בגבינה יוונית במקום גבינת שמנת, וזה גם דל יותר בקלוריות.
מה עושים אם אין לי תבנית עוגה?
ניתן להשתמש בכל תבנית אפייה שטוחה. תופסים את זה כלקישוט ייחודי!
האם העוגה מתאימה להקפאה?
כן, ניתן להקפיא את העוגה למשך חודש. רק דאגו לעטוף אותה היטב.
מה הייחוד בעוגה באסקית?
זוהי עוגה עם חוץ קמחי ולחם מאוד ואי לכך היא דומיננטית בטעמים.
האם אפשר הכין עם תחליף סוכר?
בוודאי! תחליפים כמו סטיביה או סוכר קוקוס יכולים להוות אלטרנטיבות טובות.
איך שומרים על מרקם אוורירי בעוגה?
חשוב להקפיד על ערבוב לא יותר מדי, כדי לא להנמיך את התערובת.
האם אפשר להשתמש בירקות במקום פירות?
אה, לא נכון לעוגת גבינה! אך ניתן לנסות עם אגסים או תפוחים.
מה אני צריך לשים בתבנית?
שימו מעט חמאה ושמרו על תבנית שתשמור על גובה.
איך להביא לשולחן מראה מרשים?
השתמשו באבקת סוכר, לנגד עין, ופירות יער טריים לפיזור מעל.
אם גם אתם מתבקשים לשתף מתכונים מדהימים עם חברים, אל תשכחו להפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות! עוגת הגבינה הבאסקית מספקת חוויות מצוינות ואינה רק ממתק, אלא חוויה שלמה. בינתיים, ללקק את האצבעות ולהתמכר לניחוחות…