עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב – מתכון שמקפיץ רגעים מתוקים!
אם יש משהו שאי אפשר לסרב לו, זה עוגת ביסקוויטים עם ריבת חלב! המילוי המתוק, הטעם הקרמי והביס המושלם שהעוגה הזו מספקת, יגרמו לכם ללקק את האצבעות ולעדכן את כל החברים שלכם ברשתות החברתיות כדי שגם הם יוכלו לטעום מהאגדה הזו. מדובר במתכון מדהים שפשוט חייבים לנסות, והוא באמת קל להכנה. הוא מגיע ישירות מהלב, כמו מתכון של סבתא, ומעורר זכרונות מתוקים בכל ביס. מה שנדרש מכם זה רק למצוא את הביסקוויטים האהובים עליכם ויש לכם חגיגה ב-20 דקות.
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגה המהממת הזו? כאן רשימה של כל מה שדרוש לכם כדי להתחיל:
- 300 גרם ביסקוויטים מפוררים (כמו ביסקוויטים פשוטים או חמאת בוטנים)
- 400 גרם ריבת חלב
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד מריר (לציפוי, במידה ורוצים)
- 2 כפות קקאו (לגרסה שוקולדית)
- קצת אגוזים קצוצים לקישוט (למי שאוהב טעמים נוספים)
- רבע כוס חלב לאיזון העיסה
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה! אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להשתמש בריבת חלב טבעונית ולהחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית. המשחק עם טעמים הופך את המתכון ליותר אגדי!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהפיקות מוכנות והמרכיבים כבר מונחים לפנינו, הגיע הזמן להתחיל. בואו נתקדם צעד אחר צעד:
- לוקחים קערה גדולה ומערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם ריבת החלב עד לקבלת תערובת אחידה.
- במקביל, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
- מערבבים את הקצפת עם תערובת הביסקוויטים בעדינות, כדי לא לאבד מהאוויר.
- יוצרים שכבת עוגה ב-20 ס"מ על-20 ס"מ בתבנית עם נייר אפייה.
- שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים בצורה אחידה.
- מניחים בתבנית ל-2 שעות במקרר כדי שהעוגה תתקשה.
- אם רוצים, ממיסים שוקולד מריר ויוצקים על העוגה לאחר שההקפאה הסתיימה.
- אם אתם אוהבים את הטעם השוקולדי, אפשר לפזר קקאו מעל.
- בתום ה"הקפאה", מעטרים באגוזים קצוצים וחותכים לפיסות.
עכשיו אתם יכולים להיווכח כמה שהעוגה פשוטה להכנה! תוך זמן קצר, היא מוכנה לשולחן ואפשר לאפות אותה בערב אחד על מנת להפתיע את האורחים שלכם.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שיש אינספור דרכים לשדרג את העוגה הזו. כאן כמה רעיונות מעולים:
- שכבת פירות יער מעל – הוספת פירות יער שטופים טעים את המתוק והחמוץ ביחד.
- טעמים נוספים – ממתיקים את ריבת החלב עם קוניאק או ליקר שוקולד.
- עוגיות קראנצ'יות – אפשר להחליף חלק מהביסקוויטים בעוגיות חמאה לקראנץ' מרגש.
- שוקולד לבן – אפשר להשתמש גם בשוקולד לבן לציפוי.
דמיינו את כל הטעמים הנפלאים והמרקמים השונים שמתמזגים יחד. מרענן, מעלף ומושלם!
שאלות ותשובות
כמה זמן העוגה שומרת במקרר?
העוגה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע, אך אני בטוח שהיא תיעלם מהר יותר!
מה אפשר להחליף אם אין ריבת חלב?
אפשר להשתמש בממרח חלווה, גבינת שמנת מתוקה או אפילו ריבת פירות. כל אחד מהם יביא טוויסט משוגע!
אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בביסקוויטים ללא גלוטן ותהיה לכם עוגה בריאה יותר.
איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
תנו לה להתייצב במקרר במשך לפחות שעתיים, עד שהמרקם שלה מתייצב.
האם אפשר להוסיף קקאו לתערובת הביסקוויטים?
בהחלט! זה יוסיף עומק טעם שממש ממכר.
כיצד אני יכול להפוך את המתכון ליותר דל קלוריות?
השתמשו במחית תפוחים במקום ריבת חלב, או החליפו את השמנת בשמנת פרווה דלת קלוריות.
איך אני יכול להוסיף עוד טעמים?
אפשר להוסיף תמצית וניל או ליקר שקדים ושוקולד כדי לשדרג את העוגה בכמה דרגות.
האם אפשר לאפות את העוגה?
לפי הניסיון שלי, זו עוגה ללא אפייה, אבל אפשר לשקול לאפות אותה ולהתנסות עם טמפרטורה נמוכה.
יש המלצה ללקשט את העוגה?
כמובן! פירות קיץ, הפתעות שוקולד או קרם קקאו נעשים טובים לשדרוג הקישוטים.
אם אני רוצה להכין מראש, כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?
העוגה מחזיקה במקפיא עד 3 חודשים! תנו לה להפשיר במקרר לפני ההגשה.
אין ספק שהמתכון הזה לא יישאר סוד! תהנו להכין ולשתף עם החברים. כל ביס מבטיח לכם משגע וטעים בן-ערב. אז למה אתם מחכים? פתחו את המקרר והתחילו להכין את הפלא הזה!