עוגיות שקדים ללא סוכר וללא גלוטן שטעים להכין

עוגיות שקדים משגעות ללא סוכר וללא גלוטן

מדמיינים עוגיות שקדים רכות, פריכות ובצורה מושלמת? כזה בהחלט לא חסר כשמדובר בעוגיות שקדים, אך מה אם נגיד לכם שנוכל להכין אותן ללא סוכר וללא גלוטן, ועדיין שיהיה לנו טעים בצורה אגדי? מתכון זה לא רק בריא, אלא גם ממכר. כשהן יוצאות מהתנור, הן משאירות אותנו בשמחה על פניו, כמו שאומרים – "נמסות בפה". אז אם אתם מתלבטים בין בריאות לטעם, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12-15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו מגיע הזמן לדבר על הרכיבים! אלו הם מלכי העוגיות שלנו. כל רכיב מעניק לעוגיות טעמים שונים ונעימים.

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 2 ביצים בינוניות
  • 50 גרם דחוסים של תחליף סוכר (סוכר קוקוס, סטרוויה או ממתיק אחר – שיהיה דל קלוריות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון (לגיוון נוסף!)

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים בתחליף ביצים טבעוני, כמו "ביצת פשתן" (1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים) ואפילו תוכלו לשפר את הדברים עם שוקולד מריר קצוץ.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגענו למתוק שבעניין – שלבי ההכנה. בשלב הזה יתחילו להריח באוויר את העוגיות המדהימות!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים bowl את השקדים הטחונים, הסוכר, מלח, קינמון ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית ואופים ככדורים קטנים בגובה 2-3 ס"מ.
  5. מעבירים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  6. נותנים לעוגיות להתקרר טיפה – כך יקל עליכם לשמור עליהן שלמות.

כשהעוגיות מתקררות, הריח המעלף שלהן יגרום לכולם להתקהל סביבן. אל תשכחו ללקק את האצבעות!

תוספות אפשריות

אם אתם אוהבים לשדרג את המתכון, יש המון תוספות שאפשר לשקול. אוכמניות מיובשות יכולות להוסיף צבע וטעם. גם קוקוס טחון יכול לשדרג את המתכון בצורה מדהימה. ואם אתם רוצים כל מיני שגעונות – הוסיפו אגוזים קצוצים או שוקולד מריר.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! עוגיות שקדים נשמרות במקפיא עד חודש. חשוב להקפיאן בתוך קופסא אטומה.

מה עושים אם אין לי שקדים טחונים?
אפשר לטחון בעצמכם שקדים שלמים בעזרת בלנדר או מעבד מזון.

האם אפשר לאפות את העוגיות ללא ביצים?
כמובן! כמו שציינתי, אתם יכולים להשתמש בתחליף ביצים טבעוני או יוגורט צמחי.

עד כמה העוגיות מכילות קלוריות?
עוגיות אלו דלות קלוריות יחסית – לנערת טבעון הן מתאימות !

במה אפשר להחליף את קינמון?
אם לא אוהבים קינמון, אפשר לשקול להשתמש באגוז מוסקט או פשוט לוותר.

איך אפשר לדעת שהעוגיות מוכנות?
אם החלק התחתון מתחיל להזהיב והן נראות יציבות – זה הזמן להוציא מהתנור.

מה עושים אם אני רוצה עוגיות שוקולד?
תוסיפו שוקולד מריר קצוץ לתערובת בעדינות לפני האפייה.

האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום תחליף סוכר?
כמובן, אבל זה עשוי להעלות את קלוריות העוגיות.

מה מומלץ לשתות עם העוגיות?
תה צמחי או קפה יכולים להוות שילוב מושלם.

האם אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים?
בהחלט מהמם – פקנים, אגוזי לוז או אפילו מלך אגוזים.

שיתוף הוא אושר – אני מזמין אתכם לשתף מתכון זה עם חברים ורבים ברשתות החברתיות. למה? כי לא כולם מכירים את העוגיות המדהימות הללו, ונשמח לראות אותן במטבחים שלכם!